Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šuška se da će Intel Cannon Lake biti samo 15% brži od KL...na osnovu toga sam 99% siguran da od ovoga čemu se ti nadaš(i ja) nema ništa.

AMD ostaje socijala, Zen neće biti ništa posebno, imaće slab OC potencijal, puno jezgara na niskom kloku, budžetsko rešenje za multitasking kao i FX do sada. To je moja prognoza.
Ja video dojavu na "bratskom forumu" da je OC potencijal dobar, navodno vec testirano?
Intel je najavljivao 15% za svaku generaciju od IvyB do KabyL a daj boze da je 7700 15% brzi od mog 3770 a da to nije zbog kloka.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

I nije. Ima zakačen grafikon o poboljšanjem iz generacije u generaciju počevši od Sandy-a u Kaby Lake temi.

To i jeste poenta, ako je samo 15% znači da ne treba više, već se znaju performanse "konkurencije". :)

Zna li se da li ce biti neki cpu ispod 100e u konkurenciji g4560,i koja ce cena biti jeftinijih ploca?

Kako uopšte može da se poredi 8C/16T sa 4C/8T?

Kako, majku mu?

I FX bi bio bolji u toj izvedbi.

Uzmi lepo znanje iz osnovne, pa računaj.

Otkud znaš za čega mu treba procesor? Ako mu treba za sw koji trenutno ne zna da uposli kako valja više od 4 jezgra, naravno da može tako da poredi i naravno da mu u tom slučaju treba jače jezgro...

Nije sve u jezgrima, da jeste ne bi i3 u realnoj upotrebi često tukao fx-6300...

Ili recimo ovaj novi "Pentium"
ComputerBase has released their full performance review on the Pentium G4560, seeing performance from the $64 processor that outperforms the 6-core AMD FX-6300, keeps up with Core i3-6100 processor, and even the $230 former gaming champion, the Core i5-2500K.

Poslednja izmena:
Amd pravi graficke i sam drzi konzole i sa procesorima i sa grafickama.

Desktop/laptop cpu je jedina stvar koja im treba da bi upotpunili ponudu, sa izlaskom Vege za high end segment.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Pa kad Intel nije hteo da se bakće sa bednim maržama u tom segmentu.

Održavam te u životu da ne bih bio monopolista. Zbog toga.

i5-7640K je "odgovor" na 4c/8t Zen, ko želi da vidi, već može da nasluti performanse i pre marta.
Microsoft jeste monopolista, bio je osudjen za svoje poslovanje... i? Nista. Sutra da ostane Intel sam nisu blesavi Ameri da rasturaju kompaniju.

Mislim da i5 7640k ne moze biti odgovor jer ce ici na x299 platformu. A tih 15% poboljsanja u brzini sledece generacije ce opet biti minorna unapredjenja + mahom clock speed, kao kod kaby-a.

XSX42gD.png

Nista bez elcecece120! Stizu mountovi aprila za lc! :D

Auto OC je za plebove, zna se sta je oc! :D

Kako vam se cine rezultati benchmarka sa ova dva sajta?

Moglo je biti i bolje i gore:) Realno..ja sam se nadao boljem ....ali sam intel vam sa svojih 15% ubrzanja kaze kuda ide. Mislim da je sada bitnija cena nego snaga. 95% ljudi zheli da ovo uspe zbog cene, a ne da amd ima najjaci cpu na svetu.

Poslednja izmena:
Bas to. Bang for buck se trazi.

Naravno, vecina nas u Srbiji pratimo ryzen zbog cene, logicno imas para visak uzimas intel bez razmisaljanja, mene zanimaju 4/4 eventualno 4/8 jeftino + neka plojka da moze neki osrednji oc da se uradi npr na 4.8 GHz, sta je to...:-devil-:

Poslednja izmena:
Osrednji oc na 4.8 :p
Sto se tice bencmarka deluje dobro ako se uzme u obzir ploca, model procesora i memorija koja je koristena.
A performanse u igrama cemo saznati 2 do 8 Marta.
Najverovatnije vec 2 cim podignu blokadu da mogu da se objavljuju podaci i zvanicno.

Moglo je biti i bolje i gore:) Realno..ja sam se nadao boljem ....ali sam intel vam sa svojih 15% ubrzanja kaze kuda ide. Mislim da je sada bitnija cena nego snaga. 95% ljudi zheli da ovo uspe zbog cene, a ne da amd ima najjaci cpu na svetu.

Sto forisirate this 15% u 2018 kad je i AMD najvio prelazak sa 14nm na 7nm tako da i tu ce sigurno da se dobiju procenti, inace nraavno da cu da pre uzemem Zen koji je i 20% sporiji ako treba od intela ali kosta duplo manje

Poslednja izmena od urednika:
to za pola cene cjemo da vidimo. Niko ne daje proizvod koji vredi ispod cene. kod nas na KP ima 6700k i 5820k po 250/300e pa ne vidim da ceo forum to ima u masinama.

Mislis 6700k za 330e, a ovaj za 380? Okej onda [emoji14]

Mozda bude jos bencmarka posle vikenda, takve su glasine.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
O tray cenama necemo pricati, ako amd 4/8 kosta 200e~ neki normalan model, njegov tray ce biti 150e ili slicno.
Edit:

Taj isti covek je 9590 od 200 i kusur e davao za 120e.

Onda racunaj za Zen 4/8 120e i onda uporedi cene.

Poslednja izmena:
Mali info ...5820k i 6700k dolaze "BEZ KULERA" ako ti kutija toliko znachi ti je plati :) Ja sam platio :)

Bilo kako bilo, tray cene ne igraju apsolutno nikakvu ulogu u diskusiji o cenama :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno