Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek je mnogo povoljnije kupiti drugi procesor po snazu jer prvi nosi premijum cenu.
Najverovatnije i nemaju mnogo tahvih pa cenom usmeravaju vecinu kupaca.
3.6/4.0 $490
3.4/3.8 $380
$110 za 200MHz premijuma

U pravu si, ali poredjenje ima smisla do momenta dok jedan od njih ne moze da dostigne takt drugog, dalje je samo poredjenje cene i max performansi do kojih neko od njih za date pare moze stici.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

U pravu si, ali poredjenje ima smisla do momenta dok jedan od njih ne moze da dostigne takt drugog, dalje je samo poredjenje cene i max performansi do kojih neko od njih za date pare moze stici.

EE ali mečka je mečka a opel je za seljaci :)....tako da važno je biti naj naj u selu ;) stoga samo premija što više to bolje hi hi hi.

Naravno da ima, upali MP ponekad ;)

Naravno, da postoje igre koje imaju koristi od vise jezgara. Nije fora da visak jezgara samo obradjuje grafiku, nego su tu i obrade viseg i jaceg AI protivnika, razne obrade fizike u igri, razne Non-player character obrade u mnogim igrama, u MP igrama mnogo proracuna. Sve to ide na cpu i visak jezgara, visok klok i visok IPC uvek imaju prednost. Videlo se u onoj temi o HT koliko I7 procevi profitiraju u odnosu na I5 proceve zbog viska jezgara.

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/watch-dogs-2-test-gpu

Koliko se dobro drzi FX 8350 ( osam jezgara ) sa I5 6600 u ovoj WD 2 igri. U mnogim drugim igrama je daleko iza ovog I5 proca. ( koji Load Core ima samo ovaj 5960X na svim jezgrima )

Zbog svih ovih stvari su i Intel procevi dosad bili superiorni u odnosu na AMD proceve. Sad, vise jezgara kod Zena plus bolji IPC moraju da daju bolje perfomasne od starijih FX 8 proceva. Da vidimo samo, koliki ce biti overklok potencijal, jer je i klok vrlo bitan za gaming.

Poslednja izmena:
Ovu pricu slusam od 2013, FX8350 vs 3770 i eto 4god posle u koliko igara je brzi FX? A sta sa onim esports koje nisu optimizovane. Pristup ne lipsi magarce do zelene trave.

U CPU Cinebenchu FX8350 na 4Ghz nije brži od i7-3770 na 3.4Ghz. Ne može biti brži ni u igrama, a tek ne u slabo optimizovanim. Ja nisam išao na 8 ni na 4/8 cpu pa ni ne zagovaram da neko uzme ono što mu nije potrebno i čeka da postane potrebno. Samo na osnovu toga što konzole dobijaju sve više upotrebljivih jezgara, što rast cpu clocka usporava iz generacije u generaciju procesora i što stiže Ryzen da sa više jezgara bije Intela, usudio sam se da pomislim da će i igre bolje ispratiti to.

Hoce, nemoj uopste da sumnjas, ali nisam siguran da ce to biti za Ryzen-ova veka, na to sam mislio.

U CPU Cinebenchu FX8350 na 4Ghz nije brži od i7-3770 na 3.4Ghz. Ne može biti brži ni u igrama, a tek ne u slabo optimizovanim. Ja nisam išao na 8 ni na 4/8 cpu pa ni ne zagovaram da neko uzme ono što mu nije potrebno i čeka da postane potrebno. Samo na osnovu toga što konzole dobijaju sve više upotrebljivih jezgara, što rast cpu clocka usporava iz generacije u generaciju procesora i što stiže Ryzen da sa više jezgara bije Intela, usudio sam se da pomislim da će i igre bolje ispratiti to.

Ne znam da li znas, ali Cinebench je pravljen u Intel compileru. Cak je FTC optuzivao Intel da namerno preko compilera srozava performanse konkurenciji.

Ne znam da li znas, ali Cinebench je pravljen u Intel compileru. Cak je FTC optuzivao Intel da namerno preko compilera srozava performanse konkurenciji.

Nisam to čitao kada je bilo aktuelno mada sam ranije u jednom tvom postu to video. Da ne tražim sada, ali mi se čini tako. Sporiji je i u PassMarku, Geekbenchu 3 i 4, Blenderu, 3dSM. Ako su pošteno merili.

Poslednja izmena:
Ako cene stvarno budu priblizne vredi li 100mhz tolike razlike u ceni 1700 vs 1700x?

Pa zavisi sta hoces, mozda ce 1700x imati bolji OC potencijal, ne zna se to sada.

Za 100mhz razlike po meni vise od 5e doplate je previse.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zato mi cela linija sumnjiva. Ako bude imao bolji oc potencijal nece se prodavati kao 1700 vec kao 1800x (ako se da oc bez povecanja napona).

I meni je ona tabela dosta sumnjiva, neko je napisao kako to da sa manje jezgara procesori imaju nizi takt? To je vrlo cudno...

Po ovome 382$ za 1700x

Jos uvek nikakve informacije o slabijim modelima,nikakvo testiranje nekog...samo prazne price koje vec postaju dosadne.

Ne verujem da ce biti testova pre 28.2.

Želim viruvat

Patxypl.jpg

PC world (izvor) je sastavio lep tekst, a ja cu da se koristim ovom metodom ako je to potrebno

Unfortunately, now that AMD has clarified its position, gamers remain at a crossroads: Upgrading a Windows 7 PC with a Ryzen CPU—but without proper drivers—seems like cutting off one’s nose to spite Microsoft’s face.

Barem nešto pametno od AMD-a :)

AMD je kriv što nema podršku za win 7 čime bi omogućio nama izbor da nas ne špijuniraju :)

Trebali su da podrže i win95, sram ih bilo :d

Bez 3.1 podrske ne pada mi napamet da ga kupim :-devil-:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno