@rango1
Ne znam zasto se osecas prozvanim. I nema potrebe za tim recnikom.
Nespretno sam izneo to za fontove (pa cak i za margine). Kod pdf-a ako je recimo tekst na (srednjoj) trecini strane i sitnim slovima, ti uvecas, ali ti on deli stranu bas po polovini, neces videti nista. Jeste hipoteticka situacija, ali ima dosta pdf-ova sa velikim marginma... Za ebook formate: imas jedan font, a margine ne mozes da podesavas (bez hack-a). Sony ima u startu cini mi se 12, a mogu da se dodaju.
kakve veze ima velicina fonta kada se fajl konvertuje? Kada Kindle nije namenjen za PDF?
Ne znam zasto mene to pitas, jer sam ja od pocetka govorio da on nije namenjen citanju pdf-a. I onoliki post napisah bas zbog toga, pa mi uopste nije jasno zasto ovo pitas mene...
Eh kad bi ocena ista govorila... Uzmi imdb za primer...
Evo i konkretno, kada je Kindle 3 vladao on nije imao konkurenciju i bio je neprikosnoven (pogledaj koji reader-i su bili u to vreme). Jedino su Kobo i Nook bili ispod njega, ali je razlika izmedju Kindla i njih bila velika. Tada je bilo raznih panela (Pearl, Vizplex, SiPix). Danas je konkurencija ogromna i maltene svi su na Pearl-u.
Sad ces se ti zapitati kako to, pa to nije tacno, ali da si koristio zdrav razum i sam bi zakljucio.
Evo ti iznesi taj zakljucak, sta je i na osnovu cega si ga doneo. Najozbiljnije, bez prozivanja.
Sta ce na eink uredjaju touchscreen?
Pa recimo kad koristis recnik ne moras da stiskas/drzis kursor po sto puta, nego samo prstom klik i gotovo. Pa kad oznacavas neki deo knjige... Pa kretanje kroz meni i funkcije...
Mozda ti ne volis touch, ali se vecina ne bi slozila sa tobom. Uostalom to je na svakom da odluci. Ja bi licno voleo samo da su na Touch dodali fizicke dugmice, ali samo za next/previous page. Touch sigurno ne bih izbacio.
-Ekran se uopste ne masti, kada probas uredjaj videces i sam. I ja sam slusao te price, uglavnom od vlasnika trojke (i mozda se kod njih i masti), ali to jednostavno nije tako, u sta sam se licno uverio.
To za Sony PRS T1 ekran, hajde da ti i poverujemo jer ga nisu uvrstili u testu u casopisu VIDI, no njegova prosecna ocena je 7.9, pa ko voli nek izvoli slobodno.
Nemas sta ti, niti bilo ko, da mi veruje ili ne veruje. Pa zato sam postavio linkove to review-a za oba uredjaja. Pa imas i uporedni video pa pogledaj sam. A imas i na internetu i youtube-u koliko hoces. Inace vecina bag-ova u prvobitnom review-u Sony-ja je ispravljena (takodje ima na istom blogu). A casopis VIDI nije jedini izvor informacija

Niti je najmerovadniji, kako bi mogao da se stekne utisak iz tvog posta.
Nijedan ebook reader nije savrsen i svi imaju neku manu.
Kindle Touch je bolji od Kindle 3 iz vise razloga, pa makar svi oni bili za nijansu. Touch ima partial refresh dok trojka nema, pa tako touch ne treperi pri svakom obrtaju strane nego na svakoj 6-oj (a mozes da podesis i da je na svakoj). Lakse kretanje i koriscenje koje nosi touch sam po sebi (iako nije klasican touch, nego su zapravo infrared senzori sa strane), nesto brze okretanje strane, nesto jasniji tekst, web browsing, manji je uredjaj, ... Inace virtualna tastatura na Touch-u radi odlicno.
Mane Touch-a u odnosu na trojku su:
-nepostojanje Landscape moda (Ima hack gde se samo pusti jedan mp3 i on okrene u landscape, ali poslednji put kad sam gledao imao je mane (nekad ne prikaze italic kao italic), za pdf je normalno radio)
-nemogucnost surfovanja netom preko 3G-a (s' obzirom da je surf na ovim uredjajima u svakom slucaju mucan...)
-sto su pri kliku na rec izbacili "search wiki"
-Duoakan je dostupan odavno (na Touch-u se ocekuje)
-nesto duze trajanje baterije (zanemarivo duze. Utoliko vise ukoliko se uzme u obzir samo trajanje baterije)
Ne znam ni zasto sve ovo pisem kad je covek lepo to rekao u testovima na linkovima koje sam dao. Samo treba pogledati.
Sto se tice Kindle 3 vs Kindle Touch ja bih formulisao ovako: Ako su neohodni fizicki tasteri next/previous page, ili iz bilo kog razloga vise (i koristicete) vise fizicku tastaturu onda je Kindle 3 vas izbor, u suprotnom Kindle Touch.