Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To me potseti da nažalost više ne može da se disejbluje update. A pitanje je pametno👍
Moguće da su razna budženja problem. Ja pre neki dan ubacio neki button maper, ona 4 besmislena dugmeta podesio za moje aplikacije, super, sve radi. Bukvalno istog momenta stigao update koji je poništio celu akciju i deinstalirao aplikaciju. Verovatno koincidencija, ali eto.

Poslednja izmena:
Ma ljudi su toliko rešeni da nemaju reklame i da imaju svoj gui, pa instaliraju launchere, ovi pa iz Amazona su rešeni da moraš da gledaš reklame i stalno nešto update-tuju da bi to sprečili, tako da reakcija na akciju i onda dođe da su velike šanse da ti se stick s*be. Mislim da je to najveći problem, ne toliko sam hardver.

Na osnovnu čega veruješ? Ko kaže da nije problem sa krš eMMC čipom i/ili sa firmware?

Kindle Paperwhite 5 čitači im masovno bootloop-uju, a tu niko ne blokira reklame i čačka mečku. Već zabode prilikom OS reboot i ćao. A OS se zapuca i tera te na force reboot posle prostog dodavanja knjige 😂

Да ли су ови што им је цркавао користили фабрички систем, или су петљали и гасили сервисе, мењали лаунчер и сл? Технички Фајр Стик је сасвим солидан, не греје се, делује квалитетно, лепо и стабилно ради па не видим разлог да цркава тек тако. Ја сам оба моја проследио даље, па мислио да узмем опет један на попусту да имам за путовања...

Kod mene radi Max odlično, Cube 3 isto tako. Jedino Kodi sam instalirao uz redovne servise, ništa nisam dirao drugo.

Naravno, pre kante probajte rernu obavezno. Oživeo sam jedan kung fu box pre više od godinu dana, šljaka bez greške i danas.

Ja sam moj FS 4k uzeo pre 4god, i dalje radi. Na zadnjem update-u mu je trebelo 10-ak min da se podigne, i ja sam mislio da je upao u bootloop

Да ли су ови што им је цркавао користили фабрички систем, или су петљали и гасили сервисе, мењали лаунчер и сл? Технички Фајр Стик је сасвим солидан, не греје се, делује квалитетно, лепо и стабилно ради па не видим разлог да цркава тек тако. Ја сам оба моја проследио даље, па мислио да узмем опет један на попусту да имам за путовања...
Ja nisam apsolutno nista cackao,bukvalno sve fabricki sto se sw tice.

Na osnovnu čega veruješ? Ko kaže da nije problem sa krš eMMC čipom i/ili sa firmware?

Kindle Paperwhite 5 čitači im masovno bootloop-uju, a tu niko ne blokira reklame i čačka mečku. Već zabode prilikom OS reboot i ćao. A OS se zapuca i tera te na force reboot posle prostog dodavanja knjige 😂
Na osnovu toga što mi je kroz ruke prošlo desetak fajerstikova i koliko znam, sem jednog, svi rade bez problema. Od dva obična mi stika koja sam posedovao, oba su imala problem sa pregrevanjem i odatle moje mišljenje. Rekao sam verujem, u smislu pretpostavljam, a ne - znam sigurno.
Ok, priznajem da nisam neki reper, ali molim te na koji način ti formiraš svoje mišljenje o stikovima i kakvo je tvoje lično iskustvo sa ovakvim uređajima živo me zanima.

Ja sam napisao moje lično iskustvo sa Kindle čitačem najnovije generacije 😉 Koji je takođe Amazonov proizvod i za koji njihov Lab126 takođe piše softver isto kao i za FireTV uređaje. Plus su u slično vreme krenuli sa prodajom (= i proizvedeni su u slično vreme) taj spomenuti Kindle PW 5 i Fire TV Stick 4K Max, i zajedničko im je i da koriste MediaTek SoC (Kindle PW5 je prvi put da Kindle uređaj koristi MediaTek a ne Freescale/NXP SoC).

I kroz degradaciju radu Kindle uređaja se lepo da naslutiti u kom pravcu ide "stručnost" kadra koji trenutno radi u Lab126 timu.

Poslednja izmena:
I to loše iskustvo sa jednim modelom kindla se translira na sve njihove proizvode? Daj bre shamane nemoj da me zasmejavaš, ja sam ubeđen da si jedan od ljudi sa jačim znanjem i dobrom logikom sa ovog foruma, a ti tako. Nije da sad branim bilo koga, ali koja je to kompanija koja nije fejlovala neki proizvod kroz istoriju. Ne mogu stvari da se tako generalizuju.

Ja sam od 2010. do danas imao 5 različitih Kindle modela i taj je jedini koji se brick-ovao (ajd moj primerak sam ja sam kriv 😀) i za koji po internetu ima alarmantan broj takvih iskustava drugih korisnika. Više nego za bilo koji drugi model od 2007. pa do tog sa kraja 2021. PW1 kupljen 2012. radi i koristi se i dan danas.

I do tipa 2018. se maltene nikad nije desilo da prilikom OTA update-a Kindle dođe do brick-ovanja i/ili crkavanja eMMC a poslednjih nekoliko godina sve češća pojava.

Ne generalizujem ja ništa samo se generalizuje za neki konkretan model ako se uoči prevelika učestalost identičnog problema... to ti ukazuje da neki problem očigledno postoji. Da li je generalno za taj 1 model ili "samo" za X serija izašlih iz fabrike u vremenskom periodu od X do Y ne predstavlja utehu onom kome je primerak koji je kupio bootloop-ovao. A još gore ako se istoj osobi desilo više od jednom.

Kindle sam ubacio u priču kao ilustraciju u kom pravcu ide "made by Amazon" hardware sa aspekta pouzdanosti i dugotrajnosti. Plus se pravi u istoj fabrici (Foxconn) i solidan broj osnovnih komponenti deli sa FireTV klasom uređaja.

Ne "hejtujem" Amazon, ne ubeđujem da niko, nikada i nipošto ne kupuje njihove uređaje već sam samo doveo u pitanje tvoj zaključak / pretpostavku. I ne slažem se za generalno previše opraštajućim stavom ovde na temi "jeftino je šta ima veze ako crkne kupiću drugi" i to što kad se drugima preporučuje šta da kupe vi iskusniji kojima je kroz ruke prošlo više Fire TV uređaja zanemarujete da spomenete taj info da su neki modeli skloni random crkavanju.

...I ne slažem se za generalno previše opraštajućim stavom ovde na temi "jeftino je šta ima veze ako crkne kupiću drugi"...
Što se mene tiče, nije to ni malo opraštajući stav, nego neću valjda da se akam sa vraćanjem u USA zbog 35 USD. Dakle nedostatak alternative, a ne mirenje sa potencijalnim kvarom.

Moji se napajaju sa USB od TV-a. Znači svakodnevni strujni šokovi. Baš stari 4K (2 kom), i dalje bez greške... Pu, pu, pu!

Ja baš znam dosta ljudi koji imaju Amazon Fire TV Stick 4K Max i Xiaomi TV Stick 4K stikove i nisam čuo da su do sada nekome crkli.

Što se kaže rade za sve pare, a i više od toga 😀

Ja cu ipak nazad na Fire Stick,samo ovaj put Max varijanta. Kazite mi samo,da li imate preporuku za nekog proverenog prodavca iz NS?

stigao pre koji dan 4k max da zamenim mi box 4k moram raci da je mnogo bolji od mi box-a instalirao sam tivimate,tidal,youtub,tiktok nista vise mi ne treba. veoma me iznenadilo kod tivimate tv stanice prebacivanje je momentalno dok kod mi box-a 3-4 sek,youtub brze ocitava........

Jedno pitanje...fire stick 4k (nije max) isporucen sa daljincem levo na slici...moj pokojni je sa ovim desnim. U cemu je fora pa se razlikuju daljinci?

Prilozi

• IMG_20230625_204658.jpg
    IMG_20230625_204658.jpg
    233.3 KB · Pregleda: 43
Nova verzija jednostavno. Ima i najnoviji koji mora posebno da se kupi jer ne dolazi ni sa jednim uredjajem.

Imao si 4K običan sa daljinskim desno? Koliko znam on ide uz Max samo, imao sam i običan 4K ranije i došao je sa ovim levo. Nema neke razlike, dodatni tasteri i gospođa Alexa se ofarbala u plavo, nije više crnka... 😁

Мени данас црче даљински од штапића 4К. И то пред крај снимања рецензије. Срећом сам инсталирао Fire TV апликацију на телефон, тако да сам могао да завршим.
Једноставно, поче 2-3х да тражи да се упари даљинац са штапићем. Посумњао сам на батерије, па их замених, али сам проверио старе и биле су на 1,45V. После тога поче и да у раду прекида, а био сам на 2 м од уређаја. Онда је уследело прво закуцавање о зид, а потом и канта 😁
Док не набавим други користићу G10S BT.

Imao si 4K običan sa daljinskim desno? Koliko znam on ide uz Max samo, imao sam i običan 4K ranije i došao je sa ovim levo. Nema neke razlike, dodatni tasteri i gospođa Alexa se ofarbala u plavo, nije više crnka... 😁
Da,4k obican sam uzeo sa tim daljincem.

Мени данас црче даљински од штапића 4К. И то пред крај снимања рецензије. Срећом сам инсталирао Fire TV апликацију на телефон, тако да сам могао да завршим.
Једноставно, поче 2-3х да тражи да се упари даљинац са штапићем. Посумњао сам на батерије, па их замених, али сам проверио старе и биле су на 1,45V. После тога поче и да у раду прекида, а био сам на 2 м од уређаја. Онда је уследело прво закуцавање о зид, а потом и канта 😁
Док не набавим други користићу G10S BT.
Meni se desilo da daljinski i sprava zajedno brljave i sami luduju, menjaju kanale, YT koči, otvara aplikacije, bukvalno kao da je neko preuzeo kontrolu nad stickom. Ubih se dok sam provalio da je razlog što sam povezao BT slušalice sa tv-om koji je preko arc HDMI vezan sa stickom na kojem je bio aktivan home theater u kombinaciji sa Alexom🤪
Kad sam raspario slušalice i tv, vratilo se u normalu. U toj konfiguraciji inače zvuk sa tv takođe ide preko Alexe pa je tu nastala neka dupla bt veza koja je napravila havariju, ludilo.

Meni se daljinac redovno "raskacuje" svakih dva tri dana. Kako na starom Firestick 4K koji je crkao,tako i na ovom od drugara koji sam koristio par dana,pa tako i sad sa novim koji sad juce kupio. I to se uglavnom desava kad duze vreme koristim daljinac od TV-a umesto daljinca od stick-a.

Meni se desilo da daljinski i sprava zajedno brljave i sami luduju, menjaju kanale, YT koči, otvara aplikacije, bukvalno kao da je neko preuzeo kontrolu nad stickom. Ubih se dok sam provalio da je razlog što sam povezao BT slušalice sa tv-om koji je preko arc HDMI vezan sa stickom na kojem je bio aktivan home theater u kombinaciji sa Alexom🤪
Kad sam raspario slušalice i tv, vratilo se u normalu. U toj konfiguraciji inače zvuk sa tv takođe ide preko Alexe pa je tu nastala neka dupla bt veza koja je napravila havariju, ludilo.
Brate ne brljavio stick posle ovoga 😅 izgubio sam posle prve opisane konekcije

Jedno pitanjce. Kako preferirate da napajate vase stick-ove? Direkt na fabricki punjac,ili neki USB port na TV-u?

Nazad
Vrh Dno