Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Adapter uvek bolja opcija. Na USB eventualno kada sam na putu negde, mada i tada izbegavam.

Ok. Ali kad je na punjacu,onda radi non stop tj samo ide u sleep? Posto ne vidim opciju da mogu da ga ugasim...

Radi non stop, u sleep mozes sam da ga prebacis, zadrzis home dugme dok se pojave opcije. Nece mu nista biti ne brini

Dva komada (4K), uvek na USB od TV.
Chromecast with Google TV, na punjacu, dali duzi kabl 🙂 (nece da radi na USB TV)
Imam tu onaj Ikea sa tri usb izlaza (Chromecast, digital clock i Mi kamera).

Neki kazu da je bolje da je na svom originalnom napajanju jer usb nema odgovarajuci napon konstantno, pogotovo ako imate dodatni flash drajv prikacen.
Kad je na TV usb onda se svaki put gasi kad se ugasi tv i onda butuje svaki put kod pokretanja sto nije dobro na duze staze.
Ja imam tri komada i od kad su kupljeni su na napajanju, cupam iz struje samo ako mora kad zabode itd.

Pa jeste bolje, jer ce uvek ostati ukljucen, kad ga napajas preko TV, svaki put kad ugasis TV prekidas napajanje, "stresiras" ga. Uz to, ne mogu ja da cekam da se "digne" sistem sa paljenjem TV, ovako ukljucim TV i eto ga odmah spreman za rad. Nece mu nista biti ako je non stop ukljucen u struju.

I ja sam danas imao problema sa fire tv stick. To je kod sestre zapravo, zvala danas kaze ne radi, odnosno jako sporo.
Nakon obicnog restarta se ponasa ok, a onda u nekom trenutku pocne da se vuce i zacrni ekran. On radi, ali ne otvara app. Ukljucio onaj xray i pokazuje sve kako treba, nije zakucan cpu, ali nikako da predje u app koju treba. Mucio se neko vreme i prelomio da odradim factory reset. Prvi boot nakon reseta je trajao poprilicno, ali je na kraju proradilo. Vecinu podesavanja je vratio sa clouda (nije adb i unknown apps) i sve app sa amazon store. Naravno, nista nije podeseno i nigde nisam ulogovan, ali ajd, sredice se vremenom. aptoide, kodi i slicne sam morao rucno ispocetka, mada je i to na kraju ispalo krace nego sto sam ocekivao. Za sada radi kako treba.
Ako je neki update pravio problem, nadam se da nece opet da uradi isto.

Ja nesto razmisljam...posto mi je prethodni Firestick koji je crkao,bio uboden na USB napajanje od TV-a,mozda sam ga ubio dok je radio neki update u pozadini,posto se gasio zajedno sa TV-om. Moguce da sam ga zagasio u nekom momentu dok je radio update.

Kako instaliratii Orion tv smart aplikaciju na Fire stick 4k?I da li može ona ne smart tv EON (za tablete, mobilne telefone) aplikacija da se instalira ili mora da se gleda preko brovzera?Ako mora preko brovzera može li preporuka za neki preko kojeg će moći sigurno da se gleda?Ne znam da li može Opera na Fire stick?Pojavio mi se i jedan tako reći problemčić.Kupio sam Fire stick 4k običan prošle godine.Nisam ga koristio sigurno 6 meseci juče ga upalim uradim apdejt i sada mi ga uredno prijavljuje kao 4k max 🙂.Ne znam da nisu nešto pobrljavili oko samog apdejta.

Kako instaliratii Orion tv smart aplikaciju na Fire stick 4k?I da li može ona ne smart tv EON (za tablete, mobilne telefone) aplikacija da se instalira ili mora da se gleda preko brovzera?Ako mora preko brovzera može li preporuka za neki preko kojeg će moći sigurno da se gleda?Ne znam da li može Opera na Fire stick?Pojavio mi se i jedan tako reći problemčić.Kupio sam Fire stick 4k običan prošle godine.Nisam ga koristio sigurno 6 meseci juče ga upalim uradim apdejt i sada mi ga uredno prijavljuje kao 4k max 🙂.Ne znam da nisu nešto pobrljavili oko samog apdejta.
Koja ti je verzija OS?

PrimeDay 11 i 12. jul
Na Amazon.de moze da se kupi obican 4K za 22e, potreban Amazon Prime koji se lako aktivira i kasnije moze da se otkaze
Sto se crkavanja tice, ako se zaglavi u boot-u u vecini slucajeva razlog je pokusaj updejta i napajanje preko USB-a na teelevizoru.
Ameri kazu da je ovo ubitacna kombinacija za AFS-ove.

Upravo, ima cak i upozorenje kad se prvi put startuje vezano za to. A za 35e 4k max odlična kupovina. Ja ga koristim 2godine, kodi, Netflix, Spotify, eon i sve to radi perfektno.

Uzeo i ja jedan 4K, neka se nadje, za te pare ne moze ni daljinski da se uzme. Trenutno sam na MAX-u.
Neko je ovde pominjao modovanu SUPERNOVA aplikaciju koja navodno radi i na FireOS 6 (Android Nougat 7) tj obicnom 4K stiku.
Da li je jos neko probao?

На mailboxde.com па ћу проследити за Норвешку пре него што се вратим. Пише да чувају робу 60 дана бесплатно.

Zdravo drustvo, do prekjuce mi je normalno radio mts iris smart aplikacija na amazon firestick-u (ver 1.0.1) preko mts mobilnog interneta. I juce kad sam pokusao da gledam trazio mi je da se ponovpo logujem ali na kraju izbaci gresku No such object. Na telefonu normalno radi i login podaci su ispravni. Da li neko ima slican problem i da li ima resenja? U pitanju je fire 4k

Dobih na poklon 4k Max. Koristim LG webos tv, od app na tv-u imam netflix, plex, eon, eventualno bih možda deezer i hbo max. Prošao sam poslednjih 15-20 strana i video par stvari koje treba da uradim, da ne uključujem na usb od tv-a i da instaliram downloader, ali se razmišljam da li mi to treba uopšte? Da li imate neku preporuku šta od app mogu da instaliram dodatno i da li stvarno vrede cimanja oko toga?

Takođe, da li postoji način da se ubiju update-ovi, da ne bi amazon nešto pokvario ako već radi kako treba? Možda da se blokira pristup nekim serverima?

EDIT: Koliko videh, 4 dugmeta za prečice se mogu remapirati? Da bude ovih par programa koji meni najviše trebaju?

Dobih na poklon 4k Max. Koristim LG webos tv, od app na tv-u imam netflix, plex, eon, eventualno bih možda deezer i hbo max. Prošao sam poslednjih 15-20 strana i video par stvari koje treba da uradim, da ne uključujem na usb od tv-a i da instaliram downloader, ali se razmišljam da li mi to treba uopšte? Da li imate neku preporuku šta od app mogu da instaliram dodatno i da li stvarno vrede cimanja oko toga?

Takođe, da li postoji način da se ubiju update-ovi, da ne bi amazon nešto pokvario ako već radi kako treba? Možda da se blokira pristup nekim serverima?

EDIT: Koliko videh, 4 dugmeta za prečice se mogu remapirati? Da bude ovih par programa koji meni najviše trebaju?
Jedine dve aplikacije koje vrede a možeš da ih instaliraš na Firestick su Kodi i Stremio i rade savršeno. Nekima je to sasvim dovoljno i ne koriste više nijednu drugu aplikaciju. Takođe ako imaš wifi 6 dobićeš i mnogo brži i stabilniji internet.

Da li ima neka app gde mogu da pregledam filmove i serije i da tražim download na plex server? Sonarr, radarr? Koristim Ombi app na telefonu, ali bi bilo lepo da imam app na tv-u da direktno odatle mogu da ih tražim.

Ako može mala pomoć prilično hitno😉.Kako instalirati Orion smart tv aplikaciju na Fire stick 4k?Na stiku je poslednja verzija softvera.

Ako imaš firestick, dalje sigurno znaš, ako ne, onda pretraži temu, ključna reč je sideload.
Npr. ovo:

Ovo samo meni može da se desi.Posle kvalitetnog zezanja sa instalacijom Orion TV pobrljave mi sve aplikacije i nestane mi početni ekran totalno ni jedne aplikacije nema.Resetujem stik na fabrička podešavanja i sada mi naravno za podešavanje stika traži originalni daljinac koji mi je neko isto tako naravno diskretno marnuo.A juče prodam Mi stick 4k koji mi je bio višak 🙂!Hvala na pomoći MF!

Nekako sam preko nekih snimaka uspeo da povežem daljinac od TV-a i povezao sam se na mrežu ali neće da se uloguje u nalog stoji ono register i možeš da ga pritiskaš do sutra ujutru ništa se ne događa.Mobilni da iskoristim umesto daljinca preko one Fire TV aplikacije nema šanse neće da se poveže preko blututa.Zna li neko neki lekič za ovo ili da ga elegantno otresem o zid?

Ne znam da li oni zamenski daljinci sa Aliexpresa vrše posao, možda ima i na KP.

Ti sa Alija verovatno vrše posao ali nemam vremena da čekam a sa KP ne odgovaraju koliko sam razumeo mom tipu stika.U međuvremenu sam ne tako popularno rešio problem hvala.

Nazad
Vrh Dno