Šta je novo?

Amazon Fire TV

Mozes ti da klikas na Fire TV tu do sutra ali neces naci download link jer pise lepo da ides na prodavnicu.

Pa jesi li probao taj sto sam ja okacio, ja sam izvadio sa Firestick MAX. Ako si ga probao a ne radi onda ne moze ***, to je sigurno sa Fire TV tj Amazon Store

Nece, trazi Fire TV store da bude isntaliran. Nece ni Android TV verzija kao ni verzija za AOSP. Izgleda da box nema neke stvari neophodne za VPN.

Probaj neku stariju verziju aplikacije za Android TV. A jel radi neki drugi VPN ?

@kalehrl Skini config fajlove za OpenVPN pa testiraj kako se ponaša OpenVPN Connect i/ili OpenVPN for Android app?

Kod:
https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360006143714-How-to-set-up-OpenVPN-client-on-Android-
Koji DNS koristiš na tom Move boxu? Jel imaš ubačen Adguard DNS za "Private DNS"? Da li si probao da nađeš adrese / domene tih pojedinačnih SurfShark VPN servera (ako nema info nigde drugde videćeš taj podatak ako skineš OpenVPN config fajlove i otvoriš ih u nekom text editor-u) pa da proveriš da li prolazi ping do istih?

Poslednja izmena:
Skinuo i instalirao ali nece.
DNS nisam nikad dirao. Defaultni je ma koji bio.
Poslao sam ti log na pm.

Radi VPN na Move boxu samo mora da se koristi split tunneling i pustaju samo neophodne aplikacije kroz VPN. :D

Zdravo svima , mi smo uzeli Amazon fire stick HD remote preko KP po preporuci prijatelja koji imaju.. Oni su nam objasnili da skinemo Downloader , zatim da se vratimo na početnu stranu, idemo na My fire tv, pa onda Developer options pa onda Install unknown apps i tu kad udjemo mora da na ovaj downloader bude ON.. Onda idemo u tu aplikaciju downloader i tu ukucamo ott navigator i instaliramo ga.. onda se ubacuju provajderi.. Medjutim kad treba na google nalog da se prijavimo nama nece, izbacuje nas cim ukucamo e-mail.. Da li neko zna u cemu je problem i sta ne radimo kako treba ? Ili ako neko ima drugo resenje dobro bi nam doslo jer nismo upuceni kako funkcionise sve ovo..
Unapred hvala.

A gde ti ukucavas google nalog? Meni prvo to nije jasno, u neku APP (ott navigator recimo) ?

Poslednja izmena:
Pa kucam u Downloader, na browser kucam..

Ott navigator i odmah izadje da se preuzme preko google play-a i kad idemo na preuzmi pojavi se prijava za google nalog
Zar ti prijatelji koji su ti preporucili nisu rekli da firestick nema google prodavnicu? To je amazonov uredjaj i nigde se ne unosi google nalog. Ukucaj u downloader ott navogator pro apk, udji na prvi link i skini ga.

@Micii
Možda je lakše da zamenite vaš firestick za neki uređaj koji ima Google Play Store, kao što je Mi Stick 4k/ Mi Box S/ i sl. Firestick je odličan uređaj, ali nije baš user friendly što se tiče osnovnog podešavanja i instaliranja aplikacija.

Да... добра идеја да ми један од следећих видеа буде подешавање фајерстика. Дакле не рецензија како ради него баш како да се подеси, направи налог на амазону и како да се убаце апликације које нису у амазоновој продавници.

Da li vam radi HBO Max na Fire Sticku?
Izgleda da se app apdejtovao, loading screen je drugaciji, sada je plavi ekran na kome pise Max, ali ne mogu da udjem u app uopste, stoji 'Something went wrong'....
Probao sam reinstall, isti problem i dalje... any ideas?

Izgleda da se app apdejtovao, loading screen je drugaciji, sada je plavi ekran na kome pise Max, ali ne mogu da udjem u app uopste, stoji 'Something went wrong'....
ftv cube, ne radi. isto kao kod tebe, azurirala se sama, reinstall sa njihovog store ne pomaze.

У току је промена платформе HBO MAX на само MAX. На нашем простору ће бити завршено до краја године (барем према најавама). Теби се апликазија ажурирала на нову верзију али та на нашем тржишту не ради.
Пробај са онемогућавањем ажурирања апликације. Нисам проверавао да ли може, јер су ми стриминг сервиси инсталирани на самом ТВ-у.

Obrisi MAX aplikaciju i instaliraj HBO MAX 53.20 sa ovog linka. Ja sam to odradio prosle nedjelje i radi bez problema

Hvala, radi!

Ovo se desava samo ako vam je nalog podesen na americki region, ko je na nekoj eu zemlji/srbija hbo i nema u app store-u pa se nece ni update-ovati.

U Njemackoj Amazon prodavnici Fire TV Stick na 50% popusta ako nekog zanima

Stigao mi pre neki dan 4k max, povezao sam ga sa Alexa echo dot, tako da mi zvuk sa sticka umesto na ubogi zvučnik tv-a, ide preko Alexe. Za 90% upotrebe je super, ne moram da uklj AV risiver svaki čas. Što je najbolje, kad gledam direktno tv ili neku tv aplikaciju, zvuk takođe ide preko echo-a. Za ovu akciju se stick ubada u ARC HDMI port. Takođe, tv i stick se uklj/isklj glasom, pauzira, itd. Sve se podešava preko aplikacije Amazon Alexa, uputstva na YT. Pa eto ideje ko voli.

Danas upalio tv,medjutim izgleda da je crkao FireStick 4k verzija...vrti non stop onaj logo na pocetnom ekranu i to je to....ima li mu spasa?

Proveri power adapter ili ovako nesto:

"When the device freezes on the Amazon logo, press and hold the Right navigation and Back buttons on the remote. Hold both keys for at least 10 seconds until the Fire TV Stick displays a factory reset prompt. Select OK on the confirmation prompt to reset the device to factory defaults."

1686930458821.png

Daj Boze da mu to uspe. Ja ne znam coveka kojem je to uspelo a da nije prethodno sam gurnuo Fire u bootloop. U cemu je razlika, ne znam ali ja nema sta nisam pokusao sa svojim, i ne vredi. Ako ti je bio ukljucen adb debugging pokusaj sa cmd da resetujes na fabricko.

Nece na tu foru sa daljincem. Ko ga šiša,i ako je odapeo,za tu lovu sluzio je sjajno :)

Zato sam ja pored tri komada koja imam aktivne u kuci kad je bio zimski popust prosle godine uzeo jos jedan komad i eno ga lezi u fioci za ne daj boze :)

Nazad
Vrh Dno