Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

On je slao kako mu ruka dohvati nije ni gledao car :D

@optical Uglavnom bude 3u1,mada desava se i da razdvoje ili da ti i jos nesto dodaju, ako si posebno uzimao od istog prodavca. Recimo u tom 3u1 meni stigne 4 artikla ili mi ta 3 razdvoje 2+1.

Uglavnom je znaci 3u1,ali desava se i da nije,posto ima tu vise prodavaca.

U istom paketu stižu.

Zna li neko da li se oni predmeti 3+ items koji imaju choice free shipping salju svi u istom paketu ili u odvojenim? Ne bih bas da se zaglave na carini kod nas, ako sve strpaju u jedan paket, pa carina brze bolje da otvori, jer je veci nego inace.
Stiglo mi je 4-5 stvari u jednom, Niska carina je pustila bez naplate pdv-a.

Opet se vracam na temu kako je najbolje placati na aliju ali sad gledam, imam eur devizni a na ali mi je postavljeno placanje u dolarima. Sad sam platio nesto 5.26 dolara i inteza mi javlja potrosnja po kartici 5,26 dolara, ali kad gledam stanje na racunu u dinarima ispadne da je skinuo 863 dinara. Po kojoj je to kursnoj listi računato, kad ovoliko uzmu na 5 dolara. Dranje koze sledja. Ispadne da sam plati 7,36 eu

Poslednja izmena:
I meni je sinoć RFB banka za 2,8$ skinula preko 400 din., dinarski t.r., Visa, isto na aliju cene u $. Kad mi za koji dan stigne izvod baš ću da ih pitam kako su to sračunali , 🤔.

I meni je sinoć RFB banka za 2,8$ skinula preko 400 din., dinarski t.r., Visa, isto na aliju cene u $. Kad mi za koji dan stigne izvod baš ću da ih pitam kako su to sračunali , 🤔.
Meni RFB skida 1% od transakcije na Ali, sve placam u $, a $ kupujem automatski preko banke

Kreditna kartica je u pitanju pa dok ne stigne izvod ne znam tačan iznos u dinarima, imam samo tačan iznos u $, a iznos u din. izračunam kao razliku u odnosu na prethodno stanje. Vrlo je moguće da je to rezervisani iznos pošto su sve ranije kupovine bile korektno obračunate u rsd. Sutra bi trebalo da dobijem izvod pa ću proveriti.

Meni su danas stigla 4 paketa sa po parcetom stiropora koje nisam ni porucio :D Probacu da backtracujem broj telefona sa wechatom i sl ali vrlo cudna situacija

Problem koji vidim prvi put za bar 7-8g kupovine na AliExpressu. Sedim sa devojkom i iz čista mira joj stiže poruka da je kupila nešto na Aliju i transakcija u vrednosti 22$ a nije ništa poručivala. Imala je jednu porudžbinu u životu i nije joj stigla bukvalno :ROFLMAO: . Uzimam telefon i prečešljavam sve da nije slučajno poručila, nigde nema ništa. Posle 5 min opet ista poruka i opet toliko skinuše. Zvala banku i blokirala karticu, i u narednih pola sata stiglo jos 7-8 takvih poruka i pokušaja da skinu ali nisu uspeli jer je srećom blokirala. Transakcija se vodi na "AliExpress Luxembourg". Poruka liči na one kao kada inače uzimam, ne izgleda mi kao da je neko treće lice umešano, tako da verujem da je neki problem do njih. Pokušao sam da im pišem preko njihovog support-a ali je Ai čet užasan, nema kontakta sa operaterom što je razumljivo uzevši u obzir broj korisnika.

Da li je neko kojim slučajem imao sličnu situaciju, i koje bi rešenje moglo biti?

Nema to veze s Alijem vec joj je neko dosao do podatka sa kartice, zovite banku i blokirajte karticu

Pretpostavih da je taj fazon, proverih transakcije jos jednom na kartici no verovatno je samo adresa iskorscena... Cuvam sve pakete pa cu probati da nadjem isti broj telefona/adresu, i poslah liku na WeChatu bas da vidim sta kaze, ako odgovori. Svakako, zanimljivo. @Lanikor hvala :)

@Lanikor

Blokirali su karticu.

Definitivno je neko uspeo da dodje do podataka o kartici - broj kartice i CVV kod.

@supermarkomare9

Zovite ponovo banku i vidite da li postoji mogucnost ponistavanja svih tih transakcija
jer mogu da utvrde sta se desava.

Preko Eva podrske mozda moze da se dodje do podataka ko je kreirao porudzbine i
pokusao placanje vasom karticom.

Hvala na odgovorima,

Kartica joj uskoro stiže nova, a ona je uložila žalbu za poništavanje tih rezervisanih sredstva. Videćemo šta će biti na kraju.

Svakao je ovo za nauk da se sledeći put povede više računa ko ima pristup kartici, ili gde se kupuje online ubuduće.

Da li je ko kupovao šta od sitnica za gitaru, tipa stalak, za čišćenje, ili možda žice pa ima nešto za preporuku?

Žice su lažne, ne bacaj pare, stalci ok all opet rizikuješ gutaru od par stotina evra za 10e uštede naspram odličnih Hercules stalaka dostupnih kod nas(zidni pogotovo dobri), a vlažna krpa je sasvim dovoljna za osnovno čišćenje.
Ono što jeste povoljnije su kaiševi, ako ubodeš dezen da ti se dopadne, mada i tu vredi dati nešto više para za kvalitet.
Najisplatljivije za kupovinu preko su kablovi ako sviraš električnu, kod nas su barem duplo skuplji u istom kvalitetu.
Naravno i sitnice tipa motalica za žice za aku bušilicu, one trzalice za prste za klasičnu gitaru, te gluposti koje je ovde teže naći.

Prodavac mi nudi 30$ refund, koji smo usaglasili i da mu da 5 zvezdica, ja insistiram prvo da izvrsi refund,pa ce dobiti 5 zvezdica,a on hoce prvo 5 zvezdica. Ne znam da li da pristanem ili da teram svoje ili da otvorim dispute,pa kroz dispute da resavam?

Pazi samo kako komuniciras to s njim, negde u uslovima koriscenja stoji da ne smes da im "pretis" ocenama ako ne odrade refund i slicno.

Dovoljno je da neki Kinez iz podrske ne procita konverzaciju kako treba i ode ti nalog.

Licno mu ne bih verovao, narocito ne za 30$.

Radi se o onoj multimediji, nije bio ispravan can decoder, podrska pokusavala da pronadje način, ali izbegavali da odmah ponude drugi decoder koji je 5$, ja ih sve ispratio, a u medjuvremenu porucio na KP za 3500,promenio sve funkcionise... A oni u medjuvremenu konsultovace se sa "inzinjerima", u medjuvremenu jave da je do decodera, koji sam vec zamenio i ponude mi da posalju novi, na sta sam im rekao da sam vec uzeo nov za toliko i toliko, da ne zelim da cekam 30 dana da stigne novi i da smo izgubili 4-5 dana na prepisku, a u startu sam im rekao u cemu je problem. Pa su ponudili 10$ refund, sta nisam prihvatio, rekoh 35 ili cu otvoriti disput, nakon cega smo se nasli na 30.

Jedino zapelo oko zvezdica, ko ce prvi.

Nije mi do tih 3500, jer sam svakako dobro prosao, s obzirom da nije carinjeno, ai hocu to da isteram.

Dispute ti srecom ne zavisi od zvezdica tako da uvek imas tu opciju.

Jedino je problem sta ce Ali da ponudi kao resenje ako do toga dodje, mogu da ponude i oni 5 do 10$.

Kako odlucis.

Prodavac mi nudi 30$ refund, koji smo usaglasili i da mu da 5 zvezdica, ja insistiram prvo da izvrsi refund,pa ce dobiti 5 zvezdica,a on hoce prvo 5 zvezdica. Ne znam da li da pristanem ili da teram svoje ili da otvorim dispute,pa kroz dispute da resavam?
Na kraju je sam predlozio da idem dispute, i izaberem da mi proizvod vise nije potreban i da ubacim dogovoreni iznos refunda, koji su izvrsili momentalno. I na kraju dobili 5 zvezdica.

Kod drugara videh negde da mu iskace reklama za Alie Helper, kao u fazonu sve mnogo jeftinije od AliEx... o cemu se tu radi? :)

Da li moze link za krpe? Ne mogu da nadjem, a deluju mi ok ovako na slikama za kola. :)
Prati temu, kada je aktuelna akcija sigurno ce neko da izbaci link. Jer smo po pitanju krpa organizovani kao sekta 😂
Kod drugara videh negde da mu iskace reklama za Alie Helper, kao u fazonu sve mnogo jeftinije od AliEx... o cemu se tu radi? :)
AliHelper - shopping assistant - to ti je samo ekstenzija za pracenje cena na Alie, ali nije uvek relevantna

Prati temu, kada je aktuelna akcija sigurno ce neko da izbaci link. Jer smo po pitanju krpa organizovani kao sekta 😂

AliHelper - shopping assistant - to ti je samo ekstenzija za pracenje cena na Alie, ali nije uvek relevantna
Znaci sad nema krpa, tj nema neke akcije za njih? :-D Svakako praticu temu sad redovnije. :)

@stolex

Pravilo je da se kupuje dok je akcija.

Pored krpa , nema ni gomile drugih stvarcica na akcijama ili su totalno povucene iz ponude...

Ako neko negde primeti SATA SSD 128GB za 5-6$ neka javi

Moze li neko da podeli lifehack kako maksimalno iskoristiti merge boss igricu? Video sam da su neki po par dolara skidali, kako to kada event traje samo par dana i kada ga ima?

Vrh Dno