Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Stigao mi polovičan order sa Alija. Naručio sam dve krpe za kola (ovde sam video tu akciju, verujem da znate na koje krpe mislim :D). Međutim, samo mi je jedna stigla, otvorio sam dispute. Prodavac tvrdi da je poslao dve. Izgleda da ću morati da se oprostim od ~30 din :)
I meni pre par dana stigla jedna krpa, od dve naručene. Nisam se žalio…
Sad kontam sigurno je moju krpu poslao tebi, a tvoje dve je zadržao😁

Meni stigle obe. Živjele krpe.
IMG_20240119_142825.jpg

Bas sam hteo da pisem na tu temu i vidim tvoj post. Prosle nedelje od ponedeljka sam se dopisivao sa njihovom podrskom konkretno od Factory Direct-a vezano za slanje za Srbiju.

Oni mi pisu da nije bilo nista blokirano i da nema razloga, pa im ja slao broj posledjeg paketa koji sam narucio i koji mi je stigao a koji sam ponovo hteo da narucim i nisam mogao.
Pa je to trajalo neko vreme i poslednje sto su mi pisali da ce istraziti o cemu se radi jer kao nema razloga da ne moze da se posalje.

Ja udjem sutradan i vidim da je bilo sve dostupno za narucivanje za Srbiju sto sam hteo, tako da sam 17.01. uspeo da narucim te stvari koje sam hteo.

E sada, sta je to onda bilo u pitanju nemam pojma.
Imao sam letos slicnu situaciju sa jednom prodavnicom, kada je sve funkcionisalo oko slanja u najboljem redu. Pisao sam im direktno i rekao sam da ne mogu da porucim isti proizvod za Srbiju i nakon par sati mi rekli da mogu da porucim. Nisu znali u cemu je bio problem, ali su ga resili
@Nidzo @dzokar cije li smo onda mi krpe uzeli? @TsarOfZanzibar molim za pomoc 😂

Poslednja izmena:
Mislim da nisi trebao da otvars dispute za 30 dinara, veca je steta nego korist..sad ce lagano taj prodavac da nam banuje slanje za nasu zemlju...mogao sam ti i ja dati krpu, porucio sam dve stigle dve...u dva razlicita pakovanja
Link za krpe ne radi vise, ocigledno su sve u Srbiji. :ROFLMAO: Nego mozda kinez ima neku tehnicku spravu iz buducnosti, pa tacno zna kome kolika i koliko krpa treba :ROFLMAO:

@stankez

Jel brije glavu na nulu ?
Da, kao električni brijač za bradu samo što ima veću obuhvatnu površinu i oblik sa 7 noževa za glavu. Lako se čisti jer se noževi otvaraju, a čistim prvo četkicom pa posle isperem mlazom vode. Koristim ga otprilike na svaka 2-3 dana već 2 meseca, a moj rođak koji mi je i preporučio već 6 meseci i nikakvih problema nije imao. Ako se odlučiš možda je dobro da naručiš i dodatne noževe jer u uputstvu piše da treba da se menjaju svakih 6 meseci.

A batalite te krpe, nisu nizasta, ja moke sve sto su proletos stigle podelio. Za po kuci ili nesto tako mozda se mogu iskoristifi, ali za auto nula bodova.

Navijam da i mene ispali posto ionako imam 3 krpe - opalicu mu jedan simbolicni refund u ime Bencha :)

Mimo namesnske krpe za stakla,koristim samo ovo dvoje i to rukavicu samo kad u dvoristu perem, po samousluznim dovoljan peskir, ali uvek se nadje i neka sa strane krpa. Mislim da se ne lazemo u gepeku imam sigurno preko 10 krpa i manjih peskira, ali samo veliki peskir i krpa za stakla su stalno u opticaju.

Prilozi

• DSCF1787.jpg
    DSCF1787.jpg
    92.3 KB · Pregleda: 50
  • Chemical-Guys-Chenille-Wash-Mitt-Rukavica-za-pranje-MIC493.jpg
    Chemical-Guys-Chenille-Wash-Mitt-Rukavica-za-pranje-MIC493.jpg
    146.1 KB · Pregleda: 59
Ko zna šta je tu u pitanju. Našao sam neke punjače koji Factory Direct Collected Store šalje za Srbiju.
Uh, narucila sam od njih basesu magnetic wireless charger, kad danas stigne ogrlica😵😵😵 Uredno su mi naplatili pdv i otvaranje 400 dinara i sada kada hocu da otvorim refund ima samo opcija da vratim (return) nema kao pre refund only... ne znam kako to da resim.
Bas sam bila besna cekala 2 meseca, na carini od 21.12 stajalo, jos gledam da nisam pogresila da je prodavnica neka lazna iako uvek proverim, ma kakvi ima sto miliona pratilaca i bar hiljadu recenzija za taj kabl.
Ako neko zna da li odobravaju refund bez return-a molim da napise kako😂
Ta radnja je definitivno na crnoj listi kod mene

Za stakla je najbolji ubrus papir
Ne ostaju muzge
Kakve krpe i drugi gluposti

@ana018

Da li si kontaktirala Eva podršku ?
Za sada sam otvorila refund/return, sačekaću da reše slučaj, ako budu rešili da moram da vratim proizvod, kontaktiraću. Više me je zanimalo da li je neko imao takav slučaj i kako je ispalo, jer je pre moglo pri otvaranju disput-a da se izabere refund only, sad nema opcije, automatski ide return.

Poslao i meni 2 30*40 umesto 30*60, ali ne ljutim se. Ionako je ovo postalo zezanje u nekom momentu, sta ce mi 10 ovakvih krpa ako cemo realno :)

Ali mi je najjaci feedback 5* na ovo sto sam mu napisao :D

1706173836709.png

Nisu krpice u pitanju al je fm transmiter za auto.
Stoji i dalje na carini jos od 22.12.2023
Otvorio zalbu za refund, odbijena.
Stoji li jos nekom paket na carini , duze od mesec dana?

Danas slavim mesec dana jednoj.

I zasto refund kad znas gde je, nece da ti vrate sigurno paket, stici ce...

Nisu krpice u pitanju al je fm transmiter za auto.
Stoji i dalje na carini jos od 22.12.2023
Otvorio zalbu za refund, odbijena.
Stoji li jos nekom paket na carini , duze od mesec dana?
Sa datumima 23. 12 i 25.12 završene, stigle. Od 22.12. i dalje stoji na niškoj carini.

Zna li neko da li se oni predmeti 3+ items koji imaju choice free shipping salju svi u istom paketu ili u odvojenim? Ne bih bas da se zaglave na carini kod nas, ako sve strpaju u jedan paket, pa carina brze bolje da otvori, jer je veci nego inace.

Vrh Dno