Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

U Madjarskoj.

UA113748483HU---Danas stigla posle 64 dana

IMG_20240116_170107.jpgNakon vise od mesec dana u Madjarskoj preuzela njihova Posta posiljku LA05503...

Jedna LA0553 od 30.12. i dalje stoji na "transit" na Cainiao pracenju, ali se na drugim sajtovima vidi da je pre nekoliko dana bio prijem u HU.

LA0540 i dalje cami u Madjarskoj, a podrska iz radnje (jedna od onih "choice" radnji) kaze da ne moze da produzi vreme dostavljanja/zastitu kupca, a ostalo je oko 10 dana. Kao za inat u pitanju je posiljka gde je Ali kombinovao posiljke

Jedna LA0553 od 30.12. i dalje stoji na "transit" na Cainiao pracenju, ali se na drugim sajtovima vidi da je pre nekoliko dana bio prijem u HU.

LA0540 i dalje cami u Madjarskoj, a podrska iz radnje (jedna od onih "choice" radnji) kaze da ne moze da produzi vreme dostavljanja/zastitu kupca, a ostalo je oko 10 dana. Kao za inat u pitanju je posiljka gde je Ali kombinovao posiljke
Svakako sacekaj tih 10 dana, a ionako imas jos 15 da otvoris dispute, ne moras odmah, verovatno ce i stici. I meni se danas pomerila s mrtve tacke posle 20+ dana u Madjarskoj.

Nisam ni mislio da pokrecem, samo javio, racunam da ce valjda stici u naredne dve nedelje. Samo se nadam da nece na carinu jer je oko 10ak dolara, ko ce jos i carinu posle da ceka. Ako nista drugo, lakse je kada registrovane zaglave u transportu, jer znamo da ce 99,99% da stignu.

Dobro je da su Madjari pregurali taj haos, pa bar ove nove idu relativno brzo, a i izgleda da nam polako daju da narucimo ponesto sa "choice" radnji, valjda ce uskoro da se stvari vrate u normalu i za to. Samo da iskopaju te starije i bice sve super.

Pricao sam sa podrskom HU poste, cela prica nema veze sa njima, oni su samo tranzitna tacka, sve dok ne stigne do njihove izmenicne ceo posao obavlja ona ICS logistika ili kako se vec zvase. Bar su mi tako rekli, a ne verujem da imaju razloga da lazu.

Meni se danas pokrenula jedna LA0541...HU nakon 65 dana.
Mislio sam da je to negde zagubljeno, ali dobila status HU-HU1005.

da podelim sa clanovima koji su nezadovoljni brzinom prijema posiljki sa alija. posto narucujem mnogo godina. i vrv sam platinum ili vec koji member na aliju. retko kada sam se zalio za posiljke ako kasne jer uglavnom sve stignu kad tad. sve sto radite na aliju se belezi. tako da imate neke nivoe koliko ste kvalitetan clan. vidim da su mnogi nezadovoljni brzinom prijema U posiljaka ali realno nasa posta je strajkovala nedeljama. govorimo o paketicima najnize vrednosti. madjari su ipak ispali korektni i cuvali posiljke i trosili svoje resurse zbog toga. napravio se picvajz. da li je ali kriv ili nasi postari. ili neciji sistem. neka svako proceni prema svojim principima ili percepciji.

ono sto znam je da ali vrlo vrlo vrednije kakav ste clan. ja ne kukumavcim za mnogo posiljaka tipa U. to me ni neinteresuje. vec sam pisao da one stignu kad tad. medjutim, znam da svaki besmisleni ili neopravdani zahtev za povrat ima posledice po clanstvo. sa druge strane svaki smisleni bilo kada ima posledice isto. primer je da posle toliko godina sam u situaciji da smislen i sebi opravdan razlog za reklamaciju uputim aliju i da mi ali istog trena odobri refund. moze da prodje i mesec, dva, tri od kupovine. da sredstva budu vracena u roku od par minuta jer ja imam smislen razlog i ali nema sta da doda na to. ali realno ja zaista nemam razloga da se toliko cesto zalim. tu i tamo nesto ne prodje nikakvu kontrolu kvaliteta ili dobijem prevarni kvalitet. desi se da prodju meseci pre nego sto i to uvidim i ali je uvek bio vise nego korektan. ali sam i ja bio prema njemu.

ako su ljudi nezadovoljni time sto U posliljka nije isporucena za 70ak dana a ne sete se da je posta strajkovala 30ak dana i to aktivno i na to jos 20ak pasivno da su madjari koristili hiljade kvadrata i cuvali tone posiljki kao da ali to ne zna. ja sam prezadovoljan da posle svega i svih problema sa nasom postom mi i idalje stizu paketi sa alija a vidim da su najjaci shopovi ponovo otvorili vrata za kupovinu kupcima iz srbije.

@Rax032

Citajte sta se pise , nemojte da nagadjate , narocito ne za registrovane posiljke

@markomix

13.12.2023

Jedna u nizu poruka gde je objasnjeno ko radi logistiku i na osnovu cega se pojavljuju statusi...

U Madjarskoj nemaju Ux...HU kodove nego ECSC

ECSC.jpg

European Chinese Supply Chain Ltd.

The volume of e-commerce shipments from Asia, especially China, has increased significantly in recent years. Hungary’s excellent geopolitical location provides a great opportunity to capitalise on the country’s potential to gain a market share in the international e-commerce logistics sector. This is the vision of the European Chinese Supply Chain Ltd. The company’s aim is to become a key player in the logistics market for e-commerce shipments of Chinese origin in Central and Eastern Europe and the Balkans.

The company is a joint venture of Magyar Posta Ltd. and European Post Service Llc.

Management:

Gyula Komlóssy, CEO
Koppány Mátyási, Strategy & Business Development Director
Bálint Csákányi, Sales and Services Executive

Gde se zaista nalazi moja pošiljka: RB315380285SG

tZaZoJK.png

Status 11. Dec -- "final delivery" -- šta to konkretno znači. Pitao sam u pošti, nemaju pojma i nema u poštinom sistemu za praćenje.

11.12.2023 18:48:0011000 BEOGRAD 6Uručena (primaocu)IV** OBROV****

jel moguce da ni to ne moze da prodje bez problema. R posiljku kad tad MORAS da vidis na sajtu poste...

meni nema dugmeta za kosulju narucio 11.11... madjari me unistili namerno drze posiljke smradovi. refund $0.12. taj rad je 99% foruma.

@olimpik ne zezaj. stvarno smo nivo juzni sudan na aliju zbog refunda za set od 10 spajalica. pa ko to jos radi...

Tebe ce verovatno da postar nazove sutra, bila je vec takva situacija. Sa druge strane njemu je neko izgleda maznuo paket.

Osim ako ono nije on i da je zaboravio da ga je preuzeo nekim cudom.

onda ne moze da stavi status da je urucio paket, vec izvestena, pa onda sutra ponovo, i naravno odmah se pojavi status da delivery nije uspeo, sada je delivery final

Važan dodatak: pošiljka mi je zapravo već URUČENA. Imao sam puno paketa i mislio da za rb...SG čuvaju za skuplje, ali imao sam i više skupljih. Izvinite svima što sam vam cimao. Evo šta kažu o uručenju. Ova pošiljka je prošla i kroz ceo poštin treking. Moraću sada bolje da gledam!

suZrBVe.png

Poslednja izmena:
odes u postu i trazis paket sa tim kodom, neka ti dovedu tog postara koji ti je urucio paket

ja cu otici sutra

Bravo za Postu o_O(n)

izgubljena.jpg

Bravo za Carinu (n)(n)(n)

carina.jpg

@illidan

Da li znas postara ?

@owim

Pisi reklamacije i podnesi prijavu za falcfikovanje potpisa....

Nazad
Vrh Dno