Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@Nightmaster

Seme sa AE ( ne samo za cvece ) je u vecini slucajeva veoma loseg kvaliteta, a ( namerno ) moze biti zarazeno i agrobakterijama
koje ako se prosire na zdrave biljke na velikim povrsinama mogu da izazovu ogromnu stetu.

Zbog toga bi morala da postoji odgovarajuca kontrola uvoza.

Komsinica je ( pre par godina ) u dva navrata imala lose iskustvo.
Jednom je bilo seme par vrsta cveca , drugi put par vrsta "egzoticnog" paradajza
( zuti,crni ) i ljute papricice...

Proradila super kartica za placanje na aliexpresu.Ako neko nije znao informaciju da pustim.Izgleda su skinuli ban sa tog opsega kartica jer su se pre vodile kao ruske kartice pa odbijale placanje.

Komsinica je ( pre par godina ) u dva navrata imala lose iskustvo.
Jednom je bilo seme par vrsta cveca , drugi put par vrsta "egzoticnog" paradajza
( zuti,crni ) i ljute papricice...
Kod mene je neko cveće niklo, neko nije. Žuti i crveni paradajz su nikli bez problema i fino su rađali te godine. Ali nam se na ukus više sviđaju domaće vrste, pa više nismo sadili taj kineski. To je moje iskustvo od pre 3-4 godine.

Proradila super kartica za placanje na aliexpresu.Ako neko nije znao informaciju da pustim.Izgleda su skinuli ban sa tog opsega kartica jer su se pre vodile kao ruske kartice pa odbijale placanje.
Radi i VISA koja se dobija sa Topcashback.

Meni su dve HU pošiljke od istog pošiljaoca nestale sa radara.
Zadnji status na Postal Ninja:

Feb 09, 2023, 21:34
Aliexpress-Cainiao
[RS] Arrived at local delivery center
I od tada ni traga ni glasa.
Pisao pošiljaocu pred istek, on me otkačio, kaže čekaj. Kad je isteklo tražio refund za obe, Aliexpress me otkačio...

Ukupna vrednost 9€...
Krajem prošle godine meni nije stigla jedna pošiljka vrednosti skoro 20 dolara. Refundaciju su odmah odbili i sve sam probao ali bezuspešno. Od tad više ne kupujem od Kineza. Tako da ako je paket negde u našoj pošti samo dobra volja da li će da ti je uruče.

Krajem prošle godine meni nije stigla jedna pošiljka vrednosti skoro 20 dolara. Refundaciju su odmah odbili i sve sam probao ali bezuspešno. Od tad više ne kupujem od Kineza. Tako da ako je paket negde u našoj pošti samo dobra volja da li će da ti je uruče.
Bas sam sada nesto ceprkao po net-u i nadjem neke clanke od ranije u kojima nasa posta objasnjava kako proveriti gde je posiljka n UPU (Universal Postal Union) https://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/ pa reko da probam.
Posiljka poslata 30.03.2023 stigla u Budimpestu 06.04.2023 jos nije stigla kod nas.
Evo sta kaze UPU

1683807378273.png

Posto je status "On route" znaci da nije jos stigao u Srbiju.
Stoga se moze zakljuciti da Madjarska posta zadrzava posiljke.
Ako neko jos ima posilku koja bi trebala da stigne uskoro ili vec kasni a na https://parcelsapp.com/ pise da je vec u Srbiji neka proveri.

Bas sam sada nesto ceprkao po net-u i nadjem neke clanke od ranije u kojima nasa posta objasnjava kako proveriti gde je posiljka n UPU (Universal Postal Union) https://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/ pa reko da probam.
Posiljka poslata 30.03.2023 stigla u Budimpestu 06.04.2023 jos nije stigla kod nas.
Evo sta kaze UPU

Pogledajte prilog 388932

Posto je status "On route" znaci da nije jos stigao u Srbiju.
Stoga se moze zakljuciti da Madjarska posta zadrzava posiljke.
Ako neko jos ima posilku koja bi trebala da stigne uskoro ili vec kasni a na https://parcelsapp.com/ pise da je vec u Srbiji neka proveri.
Tvoja posiljka je u Srbiji od 24.04.....iz Madjarske je otposlato tada,departure.

@foxhalfcentury

Prvo "prostudirajte" temu , pa onda komentarisite...

Apr 27, 2023, 21:20 [RS] Arrived at local delivery center

[RS] Arrived at local delivery center - Posta Srbije je potvrdila prijem pakovanja
u kom je i posiljka UA498999559HU.

Neka pocnu da rade kao u Makedoniji i Sloveniji i svi ce biti zadovoljni :)

Pogledajte prilog 388513Pogledajte prilog 388514Pogledajte prilog 388515

O ovome govorim. Aliexpress Standard Shipping oduvek je išao preko SG pošte, a Cainiao Standard for Special Goods ranije je išao preko LV pošte i registrovano i neregistrovano dok sad ide preko HU pošte i jednako je spor kao i ranije. Milsim da imaju neku grešku koja sve šalje preko HU pošte jer Ali standard nikad ali nikad čak ni u vreme korone nije išao preko HU pošte. Tako da vrlo dobro znam šta sam rekao.

Da, ovo je potpuno tacno. Godinama je Standard shipping (ne racunam ovaj period kada nije bio uopste dostupan) isao gotovo iskljucivo preko SG poste kao registeovana posiljka (R...SG).

Ja sam danas bio iznenadjen kada mi je za AE Standard shipping placen 16e, poslat kao LA...HU. (@sasa022 nije bas jeftino za proizvod od 7e).

Opet, ne treba ovde mesati, ne radi se o onim neregistrovanim posiljkama UA...HU, ovo je ipak registrovana posiljka LA...HU (Leatter) i trebalo bi da moze da se prati i nakon ulaska u Srbiju.

Ne mora da znaci da ce biti sporo, videcemo... Jel nekom vec stiglo nesto po novom da napise koji su rokovi?

LA...HU stigao na izmeničnu za 19 dana. Videću u ponedeljak da li će biti zadržan na carini ili mi stiže bez dažbina

Koliko je to tesko kad je postarina 16eura ?
Ne znam tacno, radi se o mini shtenderu za motocikl koji je od aluminijuma (dva parceta metala koja se preklapaju, kao neka mini dizalica za auto). Mislim da nije tezi od 0,5 kg. Svejedno, meni ukupna cena odgovara, jer proizvod ne mogu naci ovde. Ima prodavaca koji isti proizvod cene skuplje, cak i po visioj postarini za isti metod slanja (AE Standard).

Nebitno je to. Poenta je da je nesto promenjeno na nivou platforme, pa sad AE Standard uglavnom ide kao LA...HU.

Ne mora da znaci da ce biti lose, ali jeste bio merak nekad kad ti nesto stigne na vrata za 10 dana preko SG poste ;)

Pozdrav.Naručio sam 17.03 2023 neke bežične slušalice preko aliexpressa.Međutim već duže vreme mi stoji ovaj status paketa što se vidi na slici.Šta mi je dalje činiti?

Prilozi

• IMG_20230513_112038.jpg
    IMG_20230513_112038.jpg
    70.5 KB · Pregleda: 45
Pozdrav.Naručio sam 17.03 2023 neke bežične slušalice preko aliexpressa.Međutim već duže vreme mi stoji ovaj status paketa što se vidi na slici.Šta mi je dalje činiti?
Trazi novac nazad,otvori dispute....ima ih dosta koji su zaglavili u zadnje vreme,i svi uglavnom kupovali slusalice ili zvucnike na snizenju.

Pozdrav, da li neko zna sta se desava sa posiljkom ako je kurir dostavi a vi niste kod kuce?

Ranije sam kupovao preko Ali i uvek sam bio kuci ili neko od mojih da preuzme posiljku ali trenutno smo svi u poslu pa cesto nema nikoga kuci a meni su posiljke stizale sasvim nenajavljeno.

Da li se paket onda vraca u lokalnu postu na cuvanje? Hvala na odg.

Ako je kao za regularne posiljke, ostavice ti karton da je pokusana dostava i sa kojim ides u odgovarajucu postu da podignes paket.

juce popodne aliexpress bio nedostupan, nudio samo strane na arapskom, engleski nije modao da se selektuje

Danas prvi put mi stize posiljka sa alia na paketomat 😳.

LA HU
Received by local delivery company
Ali i dalje nema info na sajtu nase poste.

Nazad
Vrh Dno