Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Јутрос ми стигну 2 смс поруке, 1. да ће пакет да ми буде испоручен на пакетомату Поште, 2. да је испоручен и да могу да га покупим. Јел то нека нова пракса или? Пошто ми је до сада све са Алија стизало на кућну адресу...

Par puta su i meni isporučili na paketomat, ali i dalje ponekad stigne i na adresu. Takođe ako mi je pristiglo više paketića uvežu ih i ostave sve u jedan pretinac.

Da li je neko imao slična iskustva da mu putem SMS poruke sa nekog broja iz insotranstva stignu poruke i link koji vodi sajt posta-net (nije zvanični sajt pošte) da na ime carine treba da platim 350 din. Nije problem u novcu da platim ali taj sajt je jako čudan (ne možeš da otvoriš ni jedan link) probao da platim ali nije prošlo srećom pokušao sam da platim sa karticom koja nije vezana sa moj račun nego se skida onoliko sredstava koliko ima, u više navrata je stizao SMS sa istim pozivnim brojem koji počinje +33, od pošte nisam dobio nikakav papirić da mi je stigla pošiljka i da treba da platim carinu. Vrednost pošiljke je ne više od 3 evra pa me čudi da se carini. Sve ovo pričam jer mi pošiljka nije stigla a po trakeru vidim da je prispela u poštu. I pitam se da li carina šalje neki SMS sa linkom sajta gde treba da se uplati novac?

Da li je neko imao slična iskustva da mu putem SMS poruke sa nekog broja iz insotranstva stignu poruke i link koji vodi sajt posta-net (nije zvanični sajt pošte) da na ime carine treba da platim 350 din. Nije problem u novcu da platim ali taj sajt je jako čudan (ne možeš da otvoriš ni jedan link) probao da platim ali nije prošlo srećom pokušao sam da platim sa karticom koja nije vezana sa moj račun nego se skida onoliko sredstava koliko ima, u više navrata je stizao SMS sa istim pozivnim brojem koji počinje +33, od pošte nisam dobio nikakav papirić da mi je stigla pošiljka i da treba da platim carinu. Vrednost pošiljke je ne više od 3 evra pa me čudi da se carini. Sve ovo pričam jer mi pošiljka nije stigla a po trakeru vidim da je prispela u poštu. I pitam se da li carina šalje neki SMS sa linkom sajta gde treba da se uplati novac?
Nikako ne ulaziti i pokušavati unos podataka sa kartice, očigledna prevara, pisano je o tome.

Јутрос ми стигну 2 смс поруке, 1. да ће пакет да ми буде испоручен на пакетомату Поште, 2. да је испоручен и да могу да га покупим. Јел то нека нова пракса или? Пошто ми је до сада све са Алија стизало на кућну адресу...
HaHa Dobar si. vec treci mesec kako paketomati furaju kod mene.

Ма мени тај пакетомат 15км од куће и није ми успут уопште, тако да нећу ни да дижем. Рекоше ми у мејлу ови из поште да ако се не подигне у року од 48 сати, донеће поштар... Тако да ми ујутру истиче тих 48 сати па ако не буде сутра, биће од понедељка...

Ма мени тај пакетомат 15км од куће и није ми успут уопште, тако да нећу ни да дижем. Рекоше ми у мејлу ови из поште да ако се не подигне у року од 48 сати, донеће поштар... Тако да ми ујутру истиче тих 48 сати па ако не буде сутра, биће од понедељка...
Meni je jedan paketomat na 300m , ali mi ovi posiljke ostavljaju u drugi koji je 2km udaljeniji. Odgovara mi jer tu svakodnevno prolazim.

Otkaži sad tu karticu i izradi novu. Jeste, koštaće te, čekaćeš, ali ovako mnogo rizikuješ.

Skameri imaju sav tvoj info sada (verovatno i CVC kod) i prvi put kad uplatiš nešto na tu karticu tj. račun povezan sa njom, postoji realna šansa da ćeš se oprostiti od para.

na post njinja pise da su stigli paketi jos 8 maja al meni i dalje nista ne stize, u fazonu sam su me opljackali postari ili svima kasni od prvog maja i sapjanja odmora

@krmeljar

Koliko cesto narucujes sa AE ?

Da li su ti do kraja aprila UA..HU posiljke stalno stizale u roku
od npr. 3-5-10 dana nakon statusa [RS]Arrived at local delivery center ?

Imamo primere gde ljudi cekaju duze od mesec dana :(

cekam jedan la hu da bude poslat ka posti tacno do 11103 treba dok stigne u srbiju jedno 15 do 16 dana po novome.
Pozdrav

Jel ovo skoro pocelo slanje paketa preko Madjarske?

Narucio sam 6 paketa od toga samo jedan je preko Singapora koji je stigao u lokalnu postu i stize sledece sedmice. Ostalih 5 su preko Madjarske i u statusu Recived by Local Delivery company i samo za jedan sam uspeo da nadjem tracking na Madjarskoj posti koji nije updejtovan 7 dana.

Kakva su vam iskustva sa ovom metodom preko Madjarske, nije valjda moguce da su losiji od nase poste xD?

Ok hvala na odgovoru.
Posle više od 60 dana konačno su mi stigle te slušalice.Kad sam ih kupio išao sam na opciju slanja AliExpress standard shipping tu je plaćen shiping oko 420 din i trebalo je da stigne za 20-ak dana.Međutim danas mi je paket doneo kurir brze pošte i još naplatio 700 din,a paket poslat preko FEDex službe.Može li mi neko to objasniti ?

Posle više od 60 dana konačno su mi stigle te slušalice.Kad sam ih kupio išao sam na opciju slanja AliExpress standard shipping tu je plaćen shiping oko 420 din i trebalo je da stigne za 20-ak dana.Međutim danas mi je paket doneo kurir brze pošte i još naplatio 700 din,a paket poslat preko FEDex službe.Može li mi neko to objasniti ?
Može. Jedan deo paketa koji je poslat preko SG pošte (najčešča kod biranja Aliexpress standard shipping) u martu je bio u zastoju, te su razne kurirske službe preuzimale kako bi se to rasčistilo i isporučilo kupcima, pa zato i FedEx.

NIje mi stigla UA..HU posiljka, zalio se Aliju ali dzaba, pisao ponovo complaint i opet nista. Nije neki iznos ali bez veze da se ovo dogadja.

1685259723224.png

Зовни своју пошту, питај. Мени 2х тако није стизало и ја звао да проверим и они нашли пакете...

NIje mi stigla UA..HU posiljka, zalio se Aliju ali dzaba, pisao ponovo complaint i opet nista. Nije neki iznos ali bez veze da se ovo dogadja.

Pogledajte prilog 391026
Evo vratio se iz poste Karaburma, Beograd 38. Klinka koja radi na paketima nije htela ni da se pomeri sa mesta, kaze nema tracking, ne moze se tu nista i nemas kome da se zalis. Samo sam sebi digao pritisak raspravljujuci se sa njom dok ostali bulje u one raspale kompjutere i cute. Trazio sefa, akciju, istragu, postare ali dzaba. Otisao sam pre odluke o preskakanju onog pulta i licne pretrage za mojim paketom po njihovim skladistima, koji uzgred verovatno i nije tamo.

Meni neke sitnice stigle za manje od 20 dana. Interesantno je da su mi sve posiljke sa UA HU stigle u paketomat a LA HU stigle u sanduce. Ukupno 5 posiljki od 3-8e.Projatnonsam iznenadjen

Da,stigne poruka preko vibera. Kad instaliras aplikaciju za paketomat stigne poruka i preko nje.

Prvi put trazim refund i ako sam siguran da necu nista dobiti, voleo bih da me usmerite sta da radim sada.
Da li da idem na Reject All? Da li u tom slucaju AE resava slucaj? Lepo se vidi na trackingu da je zapelo kod Madjara.

To okačiš zadnji dan kad ističe rok za dogovor i jednostavno pitanje koga prodavac 7 dana dovodi u zabludu.

• Like
Reagovanja: ale
Ok, ok, nego ne vidim da postoji opcija da prilozim sliku. Ima samo da odbijem, prihvatim i da kontaktiram prodavca. Verovatno ce opcija za ubacivanje slike pojaviti kada odbijem.

Nazad
Vrh Dno