Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

To je jedino logicno objasnjenje. E sad ja jedino da kupim svaku posebno,platim jednu i idem na novu kupovinu. Neverujem da ce prodavac da salje svaku posebno.
 
Velika je verovatnoća (u smislu, ill put my money on it) da će poslati sve zajedno.
Bilo je ranije slučajeva da su ljudi hteli da ide u više paketa (za slučaj da zaglavi na carini) ali su se zeznuli i napravili više uzastopnih naručbina na istu adresu i prodavac je sve spakova u jedan paket.
 
Ja ne kupujem 100 komada da strepim od carine,ja kupujem max 10 komada,ne odgovara ni meni ni njemu da salje vise paketa.
 
Ima li negde da se uzme samo ambi bez napajanja i trake?

466644b2ab4bb9b386125c73290ab127.jpg
 
Imaš na AE za 8+e ali klepaju po ušima za poštarinu +40e a kod baye može da se nadje komplet za 25-30USD sa free shiping
 
trazi covek ambi light a ne led traku
Cak je napomenuo da mu ne treba ni napajanje ni traka. :)
 
Izvinjavam se , nisao znao za ove kontrolere :cry:

ledbox.jpg



Na AE tesko da moze da se pronadje distributer koji salje sa prihvatljivom cenom postarine
( za EU je AE Standard Shipping par $ )
 
Preko kojeg kanala putuju paketi putem sajta alibabe,nisam video da je neko pisao na tu temu. Kupio bih i od tamo nesta,pronadje se nesta sto nemora da se kupi na veliko.
 
Ima li ko da preporuci neka klesta za ove nitne?
Samo da nisu ovakve kao sa ovog linka,njih sam kupio i los materijal iskrivise se na prvoj nitni ispravio sam i ponovo pokusavao vise puta ali uvek se ista rucka krivi.
Imas u Woby haus, ako se iskrive reklamiras 😁


 
Imaš ovde presu za nitne turska za nekih 30-40e i 700-1000 din alat i završio si posao za sva vremena
 
Jel kupovao neko termos sa Alija? Pokusao sam prosle godine kod 5-6 prodavaca, kao saljemo za Srbiju naravno, platim, u toku dana order cancelled.
 
Ćao ljudi, nisam neko vreme poručivao sa alija. Našao sam nešto što želim da poručim i ovo su načini slanja:
Cainaio super economy global
Cainaio super economy global
Yanwen economic air mail

Svi su bez trackinga, koji shipping po vašem iskustvu bi mi preporučili da izaberem?
 
Sve jedno, Cainiao bez praćenja koji god da izabereš ide preko Letonske pošta, doduše izgleda da su ubrzali, pristigli su mi paketi koji imaju zadnji status 20.4. Post Office collection.
Yanwen barem meni svi su u zadnje vreme dobili Malezijske brojeve. Još uvek nisu stigli, ali nemam nijedan paket stariji od 25 dana preko njih.
 
Hteo bih prijatelju u Rusiji da narucim ovu graficku tablu. Interesuje me jel daje Aliexpress opciju da za slanje stavim njegovo ime, telefon i adresu i ako postoji gde se nalazi? Naravno ja sa mog naloga da platim i moja kartica.

U opisu ispod pise "your address of order must match your shipping address".

Screenshot-1.png


Evo tabla koja me zanima:

 
Interesuje me jel daje Aliexpress opciju da za slanje stavim njegovo ime, telefon i adresu i ako postoji gde se nalazi? Naravno ja sa mog naloga da platim i moja kartica.
Uloguješ se, odeš na My orders, sa leve strane ekrana imaš one stavke
1620678968904.png
izabereš Shipping Address i onda Add a new address, dodaš sve podatke od drugara i onda prilikom kupovine izabereš da isporuka ide na njegovu adresu.
Samo sledeći put kad budeš nešto uzimao ne zaboravi da vratiš na tvoju adresu, mislim da zapamti koju si zadnju koristio, ne vrati automatski na defoultnu adresu.
 
Možeš i kod plaćanja da dodaš adresu, izabereš kupovinu od tog prodavca i odradiš add te posle toga završiš sa plaćanjem, kod naredne kupovine ostaje tvoja adresa default. Nova adresa ti ostaje u memoriji a možeš posle i da je izbrišeš ako ne kupuješ više prijatelju.
 
Molim za objašnjenje kako da dam ocenu prodavcu sa kojim sam pokrenuo spor, on je uvažio moj zahtev i vratio mi novac. Međutim posle mesec dana je stigla i pošiljka. Kontaktirao sam ga i obavestio o tome i pitao kako da mu sad ja vratim pare, rekao je da nema potrebne (u pitanju je par $) i da mu samo dam 5 star feedback. Međutim sad ne mogu da se snađem i nađem kako to da uradim, da li je uopšte mislio za samu pošiljku ili mogu oceniti njegovu prodavnicu?
 
Bolje je da nadje neku Ruskinju da naruči na svoju adresu i plati carinu da ne bude peripetija sa privremenim uvozom i sl. Ne znam koliki je kod njih limit za carinjenje.
Imaju u Rusiji u magacinu, probaj sa slanjem iz Rusije.
 
Poslednja izmena:
Preko kojeg kanala putuju paketi putem sajta alibabe,nisam video da je neko pisao na tu temu. Kupio bih i od tamo nesta,pronadje se nesta sto nemora da se kupi na veliko.
UPS, ide prvo nekim vozom i nema pracenje dok ne stigne u EU (mesec dana), ja sam porucivao u Austriju ali je paket bio veliki, 1000 kablova za punjace, ne znam kako ide na malo ali mislim da se ne isplati, Alibaba ti je wholesale, prodaja samo ne veliko se isplati.
 
Jedno lose iskustvo sa kupovinom.
Narucio TV-box. Prodavac ga navodno poslao. Ja pratio na Aliexpressu i on kao meni pristigao i ja ga podigao. Sve to lepo ali i nista od toga nije bilo istina. Majao po posti i carini i gubio vreme. Mangup u stvari poslao to ili nesto drugo u Madjarsku sto se i vidi na drugim sajtovima za pracenje a ne i na Aliexpressu. Ja lepo otvorio dispute napisao to i dobio nista. Aliexpress presudio u njegovu korist iako je neki Madjar podigao ko zna sta a ovi to pripisali meni. Totalno suludo. Gluposti od 2 evra mi stizale a onda kad je u pitanju bilo 40 evra oni me zavrnuli. Cist lopovluk protiv koga ne mozete bas nista. Zato pamet u glavu i ne kupujte skupe stvari jer ce Vam se to obiti o glavu. A ako neko zna kako moze da se stavi primedba na Aliexpressovu presudu bas bih voleo da vidim. Broj posiljke je bio LT515309083NL. Ja posle toliko godina kupovine im vise ne verujem niti zelim bilo sta da kupim. I da ne duzim. Verovati u njihovu presudu je isto kao i kockanje. Nekad dobijes a nekad izgubis. Stvar je samo u tome sto ja nikad ne kockam. Pozdrav.
 

Prilozi

  • Dispute.jpg
    Dispute.jpg
    29 KB · Pregleda: 72
  • Odgovor.jpg
    Odgovor.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 59
Dakle posle 10 paketa koje sam naručio na Nbg, od kojih nijedan nije stigao(od novembra tipa do dan danas), odlučim da naručim par na drugu adresu na Voždovcu.
Stiglo 3/3 za sad.
Ne znam sad da li me zajebava pošta na Nbg ili poštar.
 
Poštar. Nbg takođe.
Od kako je stari otišao u penziju, ništa mi nije stiglo, pa naručujem na drugu adresu (prigradska opština) gde sve stiže...
 
Nazad
Vrh Dno