Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Hoce cim Sing post obnovi isporuku za Srbiju ali i jos za mnostvo zemalja tada ce se odblokirati isporuka..

Hoce cim Sing post obnovi isporuku za Srbiju ali i jos za mnostvo zemalja tada ce se odblokirati isporuka..

Sve sto je u statusu "slanja" duze od 3 mseca je automatski ukradeno od strane poste, samo je pitanje koje....covid je samo izgovor za cinjenicno stanje.
Tu je na najvecem gubitku ali, jer oni nemaju razlog da robu ne posalju ali se posle gubi trag iste, otud i ove mere da za iglu shipping kosta 100e.
Izvor lik sa ali podrske.

Pa zbog toga meni ne daju na već dve pošiljke da otvorim dispute posle 4 meseca čekanja Singapurska, jedna je još iz januara. Da sačekam još 15 dana od isteka protection time I onda ćao.
Na jednom sam namerno potvrdio u disputu da sam primimo robu, jer mi ne dozvoljava drugačije da otvorim disput! A prodavac se brani da je to stiglo u "destination country", nema veze što je u pitanju Singapur kao destination country.
Videćemo šta će biti, tek me čekaju dva telefona i još neki vredniji paketi.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Danas stiglo staklo za telefon naruceno 19.05., status arrived at destination country stoji od 30.05. Cainiao Super Economy, tracking LV.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Kad pise Arrived at destination country/Region jel to znaci da je posiljka na nasoj carini? Imam mozda oko 15 posiljki neke stoje na carini nasoj preko mesec dana, A za vreme korone stizali su mi paketi po neki. Zasto nasi na carini ovako otezu nije mi jasno ?

Zato sto to uglavnom oznacava da je paket stigao u Rigu , a nasi carinici tamo ne rade .

Kad pise Arrived at destination country/Region jel to znaci da je posiljka na nasoj carini? Imam mozda oko 15 posiljki neke stoje na carini nasoj preko mesec dana, A za vreme korone stizali su mi paketi po neki. Zasto nasi na carini ovako otezu nije mi jasno ?

I meni tako pise

Kad pise Arrived at destination country/Region jel to znaci da je posiljka na nasoj carini?

Ako je pošiljka nije sa full praćenjem, onda to "Arrived at destination country" ne znači gotovo ništa.
Ako jeste sa full praćenjem, onda trenutni status moraš videti na sajtu naše pošte.

Ako naša pošta nije unela u sistem pristiglu pošiljku sa praćenjem, onda ni kineska pošta ne može napisati "Arrived at destination country", jer tu potvrdu dobijaju automatski.

A i zavisi od rute, to arrive to destination country može da znači samo da je došlo do neke zemlje odakle se prosleđuje dalje... Kao npr UB... LV koje dobiju taj status, ali zato što su sletele u Letonija, pa odatle nastavljaju dalje. Ali dok nam ne kažes prva dva slova broja od te pošiljke ništa konkretno ti ne može niko reći...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Departed country of origin

2020-03-06 23:30:59 [GMT+8]

i ne mice....

Naručio sam pre neki dan plastičnu kadicu igračku ćerki za kupanje lutki, danas u tracking vidim sledeće:
Pogledajte prilog 286552
Ne znam zašto je zabranjeno slanje obične igračke?

Pre ove narudžbine sam poručio istu stvar preko drugog prodavca, ali pošto je isteklo 90 dana, a roba još uvek nije stigla, poslao sam dispute i aliexpress je odlučio u moju korist. Sada čekam da me refundiraju.
Ne znam šta da radim sa ovom porudžbinom? Da li da kontaktiram prodavca ili da sačekam još par dana da vidim da li će on mene kontaktirati?

Inače sam novi u naručivanju sa Aliexpressa, i izgleda da sam izabrao baš nezgodno vreme. Naručio sam ukupno 4 pošiljke, tri u martu i jednu sad pre neki dan (ovu što se vraća prodavcu). Od toga mi je stigla samo jedna pošiljka. Za jednu pošiljku piše da je u Srbiji još od aprila, ali nikako da je dobijem. Za nju nisam uložio dispute jer je mala vrednost, rekoh da ne grešim dušu znajući kakva je naša pošta.

Treća pošiljka, isto kadica, i dalje je izgubljena negde u međunarodnom tranzitu. Nakon poslatog dispute-a, prodavac se nudio da mi vrati pare preko paypalla, ali nisam pristao. Sad čekam Aliexpress da me refundira.

Četvrta pošiljka, vraćena prodavcu sa aerodroma u Kini u roku od nekoliko dana.

Što bi se reklo, baš me je krenulo.

Stigle nalepnice! :D Naručene 10.3.2020. Prema trackingu, stigle u Srbiju 25.3.2020. I danas, 22.6.2020. konačno do mene. :D

Narucio sam neku plocu sa procesorom jos 6. Aprila. Otvorio dispute pre 20 tak dana, shipping je bio od Alija tako da su oni odmah uskocili u dispute i napisali da cekam jos 10 dana. Nakon 10 dana produzili na jos 10 dana. Posiljka prema tracking broju se nije mrdnula iz Kine...i sad se plasim da ce da mi odbiju dispute a nije zanemarljiva cifra

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Da tako rade, vrte te u krug, ne odgovaraju, drže ti pare.. Baš ih briga da li je paket nije ni krenuo iz Kine posle 3 meseca..

I meni isto za 2 pošiljke, otvorio sam dispute, 2x mi tražili da čekam po 10 dana, sada evo od poslednjeg zahteva da čekam 10 dana je prošlo 24 dana bez ikakvog odgovora, sve stoji i ništa se ne dešava - ukupno 99 dana čekam a pošiljka nije ni izašla iz Kine. Kontaktirao sam support, kažu da da javiće se neko uskoro, naravno ništa.

Druga stvar, ne kapiram kako prodavac može bez moje dozvole da "štiti" mene kupca tako što u nedogled produžuje buyer protection, bez moje saglasnosti. Lik produžuje treći put mislim, sada do 15.07, a ja čekam 99 dana već, a iz Kine mrdnulo nije.
Ovo je očigledno seller protection i totalna prevara, jer kad ti produži ne možeš više ni dispute da otvoriš jer po otvaranju odmah bude invalid/still under protection.

Zato sto je to hopa cupa platforma

eBay je svetlosnim godinama bolji od te fake stranice

Tamo je sve jasno i cisto

Nema validan traking-odmah refund i tacka

Sta imaju oni da produzavaju,klosari komunisticki

Poslednja izmena:
Ama i ova naša pošta ne radi kako treba. Prema broju za praćenje lepo piše da je pošiljka stigla još 28. maja na aerodrom i od tada čeka. Imam takve 3 pošiljke sa istim statusom. Evo skoro će mesec dana da se povlači kroz naše službe a ja tu ništa ne mogu da uradim, jer su kauboji. A i ko da ih kontroliše kako rade?

PTT_carinaSRB.jpg

Meni je najluđe kada pošiljka prođe kinesku carinu za dan dva, a mogu misliti koliko posla imaju jer ceo svet kupuje kod njih, i onda dođe na srpsku carinu i tu čeka po mesec, mesec i po.
Peške da sam krenuo po nju do Kine bi stigao.

Ama i ova naša pošta ne radi kako treba. Prema broju za praćenje lepo piše da je pošiljka stigla još 28. maja na aerodrom i od tada čeka. Imam takve 3 pošiljke sa istim statusom. Evo skoro će mesec dana da se povlači kroz naše službe a ja tu ništa ne mogu da uradim, jer su kauboji. A i ko da ih kontroliše kako rade?

Kako si samo zakljucio da nasa posta ne radi kako treba? Na osnovu kineskog pracenja?! Svasta. He, i oni su kauboji. :D

21.04 sam porucio neke maske protiv virusa i sad slucajno vidim 'order completed'. Paket naravno nije dosao niti je prodavac produzaovao zastitu.
Sta da radim sad? Nigde ne vidim dispute.
10$ je vrednost.
Ako je bilo nesto o tome u temi... nisam pratio. Izvinjavam se na ponavljanju gradiva.
1a2f84bc0ec03b566cf73ab3e22a68e5.jpg

Poslednja izmena:
Jutros dobio mail Bad news for order 8010xyz SG posta 120 dana AliExpress Shipping.
Otvorio dispute.
Dispute resen u moju korist .
Refund processing

Poslednja izmena:
Kako si samo zakljucio da nasa posta ne radi kako treba? Na osnovu kineskog pracenja?! Svasta. He, i oni su kauboji. :D

Odavno nadlezni u "vrhu" Poste Srbije NECE da rade i da menjaju sistem.Rade po principima od pre 40-50 godina :S:
"Drzavne jasle" pa ih nije briga dok god plata leze na racun.

@ Bobajakuda

Odgovori su ponovljeni mnogo puta i apsolutno nema svrhe ponavljati ih - jednostavno samo zatrpavamo teme , a retko ko hoce bilo sta da cita.

Sa te slike se vrati korak unazad i videces Open Dispute , ali ce te sad najverovatnije Ali zamajavati 20+ dana....

@sasa022
Sale pretpostavljam da je bilo reci o tome samo ne mogu da nadjem, a iskreno nisam pratio temu iako imam par paketa koje cekam.
Nema ni ovde dispute opcija. Jedino da probam preko kompjutera kad dodjem kuci.
f91f5698204cbc753e5442cb7122e7c8.jpg

Kliki na te maske pa će ti se otvoriti nova stranica gde imaš open dispute

Poslednja izmena:
@ Bobajakuda

Klikni na sliku maske . Videces ORDER DETAILS.

@ ostali

Smarajte prodavce , trazite po par puta produzenje zastite.
Tako ce te mnogo lakse realizovati zahtev za refund - imate dokaz da ste pratili situaciju i bili spremni da cekate...

Boze svasta. Jesu ovo nesto menjali aplikaciju jer mi se cini da nije bilo tako ranije.
Ovde mi sad stoji jos 28 dana. Da li da otvaram dispute?
Samo mi nije jasno kako tamo stoji order completed kad ima da potvrdim da je paket stigao i koliko vidim ove maske vise nema u ponudi.
d138338dc6258e6d768730067640aca8.jpg

Odavno nadlezni u "vrhu" Poste Srbije NECE da rade i da menjaju sistem.Rade po principima od pre 40-50 godina :S:
"Drzavne jasle" pa ih nije briga dok god plata leze na racun.

Nece da menjaju stari sistem? Vidi, kako se radi, drugacije ne moze. Fakat. Dakle za svaku, ali svaku postu u svetu, jedini validni brojevi koji se prate su preporuceni. (Na stranu vrednosni, paketski.) I za njih postoji pracenje u domacoj posti kada te posiljke udju u zemlju, odnosno kada se prvi put skeniraju, Nikakvi drugi brojevi od raznoraznih kineskih, i bilo cijih, kurirskih sluzbi nisu merodavni. Kroz nasu postu prolaze sve te posiljke ali ne kao preporucene jer i nisu, tj. ne prate se. Za preporuke, zvanican sajt na kome se moze proveriti gde se nalazi posiljka kada udje u zemlju je postin sajt - https://www.posta.rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx a kineski je - https://track-chinapost.com/ Za ostale posiljke - koje nisu preporucene, ove razne kineske sajtove treba gledati samo kao orijentacione.

Poslednja izmena:
Stoji order completed, zato što aplikacija sama nakon isteka 60 dana stavi taj status koji je totalno nebitan. Bitan je podatak koliko dana zaštite imaš, a pošto imaš 28 nemaš razloga da otvaraš dispute.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno