Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Evo ja sam naručio stolicu iz Ike-e, još u ponedeljak a kažu da će mi je isporučiti 02 Juna, ni ja ne kapiram kako nešto što kupim na KP i što je 200km od mene bude isporučeno u roku od 2 dana a Ikei koja je 40km treba 2 nedelje ali eto.

Prodavac je procenio da mu treba 9 dana da pripremi i pošalje ti porudžbinu, ili da ti poništi porudžbinu a onda ćeš opet čekati jedno nedelju dana da ti se novac vrati na račun.
Često je prodavac zapravo preprodavac i nema na stanju ono što si naručio već mora da vidi sa prodavcem kod kojeg kupuje on ima li ovaj dotični proizvod na stanju.
Možda mu treba više vremena da proizvod dostavi do neke veće pošte kad će se videti prvi status pošiljke putem broja za praćenje a možda je jednostavno ostavio sebi vreme
da ne mora da radi na brzinu, možda radi sam pa mu treba više vremena... 1000 razloga zašto je stavio toliko vremena.

Možda ti on pošalje i za 2 dana mada ti to neće puno značiti s obziorm koliko se čekaju porudžbine iz kine koje nejdu DHL-om ili sličnim brzim kurirskim službama.

Evo ja sam naručio stolicu iz Ike-e, još u ponedeljak a kažu da će mi je isporučiti 02 Juna, ni ja ne kapiram kako nešto što kupim na KP i što je 200km od mene bude isporučeno u roku od 2 dana a Ikei koja je 40km treba 2 nedelje ali eto.

Prodavac je procenio da mu treba 9 dana da pripremi i pošalje ti porudžbinu, ili da ti poništi porudžbinu a onda ćeš opet čekati jedno nedelju dana da ti se novac vrati na račun.
Često je prodavac zapravo preprodavac i nema na stanju ono što si naručio već mora da vidi sa prodavcem kod kojeg kupuje on ima li ovaj dotični proizvod na stanju.
Možda mu treba više vremena da proizvod dostavi do neke veće pošte kad će se videti prvi status pošiljke putem broja za praćenje a možda je jednostavno ostavio sebi vreme
da ne mora da radi na brzinu, možda radi sam pa mu treba više vremena... 1000 razloga zašto je stavio toliko vremena.

Možda ti on pošalje i za 2 dana mada ti to neće puno značiti s obziorm koliko se čekaju porudžbine iz kine koje nejdu DHL-om ili sličnim brzim kurirskim službama.

Nisam narucio da stigne u srbiju
Nego u becu Valjda ce tamo pre stici nego u srbiju

Šta je ovo sa Alijem? Samo dhl radi ili uopste ne salju za srbiju. Hoću da naručim neku glupost od 5 evra, a ono siping 35 evra dhl om... to je nešto od skoro čini mi se

Šta je ovo sa Alijem? Samo dhl radi ili uopste ne salju za srbiju. Hoću da naručim neku glupost od 5 evra, a ono siping 35 evra dhl om... to je nešto od skoro čini mi se

Isto tako i meni od 2 dolara trazili mi od 35 dolara da platim shiping za srbiju
Pa sam narucio da stigne u becu za 0.29 Toliko mi uzeli za shiping

Heeejjj, dobro nam došao :p Dremao si zadnjih 5 meseci pa smo se zabrinuli za tebe :d
Elem, eto vidiš, svašta nešto novo na aliju, pričamo o tome zadnjih, hmmm, 3 meseca, 4! tako nekako.
,)

Nisam do sad primetio, a čak je i devojci stiglo nešto free šiping pre 5 dana. A naručila pre 20. Nisam bio u toku jer nisam hteo da naručujem ništa zato što nisam znao da li će da stogne zbog korone. I sad mislim smirilo se valjalo bi nešto da se naruči kad ono prc :D

Ovaj sto sam trebam da cekam 9 dana vec odgovorio i poslao vec za bec stize nekih 5-10 dana..

Danas stigao singapurćanin poslat 22.marta.
Naručio 3 maske za telefon, a u pakovanju samo jedna... Valjda će prihvatiti dispute, ne znam kako da dokažem da je samo jedna maska bila unutra, gramaža na paketu je 0.11kg a jedna maska koja mi je stigla teži oko 30 grama

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ako nije pracena posiljka reci da nije ni dosla, spasis sebe natezanja sa kinezima. A ako je pracena otvoris dispute pa sta bude.

Da li je pametno snimati otvaranje paketa, za ovakve slučajeve? Da li to "pije vodu" prilikom otvaranja dispute-a?!

Ima li neki info gledam sad hteo sam da poručim razne sijalice za auto(pre sam poručivao i za moj i ćaletov redovno) sad sve te sijalice i razne druge stvari naplacuju poštarine za paketic od 10$ poštarina 30$ pa naviše . A to je sve pre ovog problema sa kradjom i koronom bilo free... mislim sad jedino mogu maske i kabliće da poručujem i nista više. Da li će ovo stanje da se vrati na staro ili jok?

Ima li neki info gledam sad hteo sam da poručim razne sijalice za auto(pre sam poručivao i za moj i ćaletov redovno) sad sve te sijalice i razne druge stvari naplacuju poštarine za paketic od 10$ poštarina 30$ pa naviše . A to je sve pre ovog problema sa kradjom i koronom bilo free... mislim sad jedino mogu maske i kabliće da poručujem i nista više. Da li će ovo stanje da se vrati na staro ili jok?
Svi se nadamo da ce se uskoro vratiti na tako da kazem staro. Svakako ce artikli biti skuplji nego pre korone, ali bar da vrate free shiping.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Da li će ovo stanje da se vrati na staro ili jok?

Evo baš me u subotu zvao Jack Ma, kaže my dear friend dođi na kafu, nismo pričali 3 meseca, ja kažem: izvini my brother from another mother, ne mogu ovaj vikend, radim, ali moram nešto da te pitam, jako me muči ovaj šiping, hoće li ovo stanje da se vrati na staro ili jok?
Kaže Jack, brate, ništa se ne sekiraj, pozvao sam direktore svih pošta, direktore svih kurirskih službi, svih transportnih kompanija, direktore bolnica, sve epidemiologe, one likove što razvijaju vakcine, i to ne samo iz Kine već istu tu gospodu iz Nemačke, Turske, Francuske, Nizozemske, ma svake države u kojoj može da zastanu paketi koji idu za Srbiju, svi ćemo lepo da sednemo da popričamo (ima salu za sastanke za 2500 osoba) i definišemo tačan datum kada će ovo biti gotovo i kad vraćamo uslove prodaje na Aliexpresu na staro. Očekuj moj poziv odma posle tog sastanka...

:-devil-:

Hteo sam da kupim nesto sa aliexpresa sa novog naloga ali pise € 0,01 prodavac mi je rekao da imam kupon ako nisam do sad kupovao. Da li znaci da je ovaj predmet besplatan?
Evo regularna cena izgleda 1.5€

prim.png

Realno je gratis :D
Znaci kad kupim od kartice mi skidaju taj 1 cent samo.

Pokusavam vec treci put da kupim neki termos. Prva dva puta je bilo ono zbog korone i nisu mogli da posalju, sada sam prvo pitao prodavca jel moze da posalje, kaze moze nije problem. Narucim pre mozda 10-15 dana, reko da proverim cisto status kad ono pise: "We had to close this order due to account security concerns. Please place an order again later, or remove the coupon and try again." ?! Jel ima neko ideju sta je u pitanju?

Sta znaci : "Item pending international transport availability"?
Do juce je stajalo: "Item en route to postal facility".

Narucim nesto malo preko 5$ i istekne protection, ja otvorim dispute a kinez postavi ss trakinga na kom se ne vidi nista jer je untracked posiljka. Ali uleti i odluci da je razlog, protection is running out, invalid a obrazlozenje je da se na trackingu vidi da je posiljka u posti i da me ceka... Uradio sam i appeal na dispute ali cisto sumnjam da ce promeniti ista.

Posto sada cim istekne vreme za prijem na aliju odmah stoji "Confirmation Received"
Koliko ima vremena da se otvori dispute nakon isteka roka za prijem posiljke?

Gledas samo buyer protection i nista drugo. Imas nekih valjda 15 dana od kada istekne protection.

Nazad
Vrh Dno