Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Mislim da nema. Dispute=povrat novca.

Kupi ponovo, od drugog prodavca.

Kaže da je danas poslao i da će mi proslediti tracking number. Ako mi pošalje tracking number, tražiću produžetak zaštite za 60 dana.

Ne znam ko je gori, Pošta, Carina ili kinezi... Polako odustajem od kupovine bilo čega nepraćenog na Aliju. Ako mi baš nešto treba što nema tu, doplatim za tracking i ćao. Mada smara i čekanje od 20+ dana na carini.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Šta znam ja svima dam šansu, i sve mi je stiglo do sada, ako kasni produži 30dana i stigne.
Ne kupujem kad ima manje od 50 kupaca, pročitam šta su napisali...
Gledam ocene čitam prvo one sa 1 zvezdicom, pa one sa 2 i tako...
Ps najbolje su slike iz ženskog donjeg rublja [emoji6][emoji23]

Послато са уз помоћ ТT

Poslednja izmena:
Ko je "krivac" ako kasni povracaj novca posle "dispute", 18 januara mi je omogucen refund ali mi jos nisu vracene.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Nedavno narucio dva seta digitalnih satova (DIY) u zelenoj I plavoj boji. U paketu je bio samo set za zeleni sat I dve akrilne kutije za sklapanje. Plavog seta nije bilo. Na moju primedbu prodavcu, da sam primio samo jedan komplet, zavlacio me je danima raznoraznim pitanjima, od kojih je svakodnevno bilo jedno - "u cemu je problem?" iako sam mu, pored potvrde prijema jednog sata poslao i fotografiju gde se lepo vidi sadrzaj paketa koji je primljen. Nakon 5 dana cekanja na odgovor, pokrenuo sam dispute i trazio refund samo za plavi sat. Posto je Aliexpress bio logistika kod slanja, dispute je prebacen na njih. Upravo danas mi odgovaraju da se moj zahtev ne uvazava, na sta sam im uzvratio sa ponovnim zahtevom za refund. Sada cekam odgovor, ali mi se cini da od refunda nece biti nista. Lopurde...

Ako nemaš video snimak raspakivanja onda teško da će presuditi u tvoju korist. Bez snimka ne možeš da dokažeš da nije bilo 2 komada a da ti nisi sklonio jedan pa se žališ.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Po tom kriterijumu onda oni trebaju imati snimak kako pakuju i šalju oba primerka. Ispade da kod raspakivanja ti možeš skloniti jedan primerak a kod pakovanja oni ne mogu napraviti propust pa staviti jedan manje.

Poslednja izmena:
@milicevic

Mislim da ce trgovca vise da boli ako ga ocenis slabom ocenom i napises izrazito negativne komentare (tipa da je prevarant i lazov) koje ce svi da vide nego da ti vrati pare.
So, ako ne dobijes refund a ti lepo "olovku u ruke" ...

@milicevic

Mislim da ce trgovca vise da boli ako ga ocenis slabom ocenom i napises izrazito negativne komentare (tipa da je prevarant i lazov) koje ce svi da vide nego da ti vrati pare.

Naravno, to im sigurno sleduje.

To se lako resava, ako si sacuvao kovertu na njoj imas koliko je grama paket, onda lepo izmeris sve posebno i posalkes im. Jer ako je necega bioo u paketu a sada nema, inda ne moze tezina da se poklopi. Jednostavno.....

Narucio kolegi kamericu neku za lov, ali zbog situacije oko onog virusa, tesko da ce je i poslati. Ostalo je jos par dana da je isporuci. Znaci aliexpress ce sam kroz ~3 dana odraditi refund na karticu preko koje je placeno?

@milicevic

Ma kakvi.. oni kad skupe više takvih negativnih ocena i izgrade loš rejting zatvore Store i otvore posle drugi Store sa novim imenom i nastavljaju po starom..

Najjači su im oni Store-ovi sa random brojevima u nazivu :d

Od njih ni čačkalicu ne kupujem

Poslednja izmena:
Evo javljaju kinezi da opet sve stoji:

Due to the virus,the on duty time has been delayed in China.We will start work on 10,Feb.We will arrange send the goods to you as soon as possible.Thanks for your understanding.

Ma kakvi.. oni kad skupe više takvih negativnih ocena i izgrade loš rejting zatvore Store i otvore posle drugi Store sa novim imenom i nastavljaju po starom..

Najjači su im oni Store-ovi sa random brojevima u nazivu :d

Od njih ni čačkalicu ne kupujem
Daj neki screenshot sa tim random brojevima da vidimo na šta misliš. Da znam da obratim pažnju ubuduće.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Evo javljaju kinezi da opet sve stoji:

Due to the virus,the on duty time has been delayed in China.We will start work on 10,Feb.We will arrange send the goods to you as soon as possible.Thanks for your understanding.
I dalje ce da stoji. Cisto sumnjam da ce poceti I 10.februara da rade. Tu I tamo mi je nesto I prolazilo, dobije broj, a onda se nista ne desava danima. Sve sto sam narucio od sredine januara, stoji za slanje, a vreme pripreme su skoro resetovali na 18 dana za svaku stavku koju sam imao, bez obzira koliko je vremena preostalo u tom trenutku. Koliko vidim sada je trenutno ostalo nekih 11-12 dana, ukoliko ne produze ponovo.

Narucio kolegi kamericu neku za lov, ali zbog situacije oko onog virusa, tesko da ce je i poslati. Ostalo je jos par dana da je isporuci. Znaci aliexpress ce sam kroz ~3 dana odraditi refund na karticu preko koje je placeno?

Nece, moras da ides na open dispute i da trazis refund.

Nece, moras da ides na open dispute i da trazis refund.
Aha, dobro. Vidim ovde piše automatski, reko da pitam za svaki slučaj.
fde38d6202540918f66e9358f438bd64.jpg

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Ako prodavac ni ne pošalje za ovo vreme za shipment, automatski ćeš dobiti refund..
On je vrv mislio da čekaš da stigne, a ne da pošalje..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Npr. Shop4552038 Store itd...
Aha, nisam nikad obraćao pažnju na to. Uvek sam gledao samo ocene i komentare za predmet koji kupujem, a za store mi nije ni padalo na pamet da to gledam. Od sad ću da obratim pažnju i na to. Hvala

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

koliko dugo se ceka refund, sa koje kartice uplaceno na tu karticu leze novac dali je tako ili nesto drugo

Naručio sam strujni adapter za dreambox, a stigao neki daljinski upravljač. Šta da radim, da otvorim dispute, uslikam, objasnim i tražim pare nazad ili ...?

Bas tako

Послато са Mi MIX 3 помоћу Тапатока

Stigao mi je telefon koji sam narucio, ali je ocigledno polovan ima ogrebotine cak je i malo prljav. Pisalo je da je nov. Pisao sam prodavcu, ponudio mi je 5 dolara kao kompenzaciju inace je telefon 75 dolara bio. Da li da trazim vise ili da pokrecem dispute ?

Juce sam razgovarao sa support-om (ne sa Evom nego pravim covekom) u vezi jednog prodavca koji mi nije odgovarao na poruke i nije hteo da mi produzi protection koji mi uskoro istice. Reko necu da otvaram dispute, ajde da probam na fin nacin da mi produzi jos malo, mozda i stigne paket. Sve se mi tu lepo sporazumemo i na kraju razgovora me operater zavrne da mu ostavim email, kako bi dobio obavestenje u vezi moje zalbe. I evo sta mi jutros stize u sanduce.
Screenshot_2020-02-09-11-03-24-347_com.yahoo.mobile.client.android.mail.jpg

To je takva prevarantska nacija, da ne treba imati ni malo milosti prema njima. Znaci od sada vise necu produzavati protection, ako mi u nevedenom roku paket ne udje u sanduce, otvaram momentalno dispute. Ne interesuju me virusi/strajkovi/nove godine/slave i preslave. Takodje cu poceti da im lupam 1 zvezdicu za ordere koji mi nisu stigli. Do sada to nisam praktikovao jer mi je bilo zao da ih ocenim lose kad mi vec vrate pare, ali od sada me zabole, nek se snalaze kako znaju i umeju.

Zašto bi ti "operater" tražio mejl kada imaju tvoj mejl i aliexpress automatski šalje obaveštenja o odgovoru na dispute/razgovor ?
Nešto mi je ovde nelogično...

Operater nema moj email, zasto bi ga inace trazio. Sve treba da ide preko alija, ali sam ja naseo i dao mu. Sto je on evidentno zloupotrebio kao sto vidis na screenshot-u. Eksplicitno je trazio moj email, kako bi mi javio ishod situacije.

Stigao mi je telefon koji sam narucio, ali je ocigledno polovan ima ogrebotine cak je i malo prljav. Pisalo je da je nov. Pisao sam prodavcu, ponudio mi je 5 dolara kao kompenzaciju inace je telefon 75 dolara bio. Da li da trazim vise ili da pokrecem dispute ?

Ja bih trazio bar 30 dolara na tvom mestu, ako pokrenes dispute trazi i vise od toga.

Vrh Dno