Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Porucio sam nesto i preko 35 dana kruzi po kini, a onda poslednja dva statusa su Security failure/Returned i stoje preko 10 dana...

Moje pitanje je, prodavac je izgleda zatvorio shop, posto stranica vise ne postoji, jel moram da cekam par dana pre isteka 60 dana pa da otvaram dispute?

Ja imam dve pošiljke naručene 11.11. Jedna luta po Kini a druga je stigla do Pekinga 1.12. i nije mrdnula dalje. Rx...CN obe.
Jedan singapurac naručen 29.11. je 14 stigao u Srbiju, 29. dobio status na sajtu pošte, danas moja pošta zadužena za isporuku. Ni za jednu od 3 pošiljke nisam mogao da biram dalje od ali standard ili DHL.

Nego, ako ne tražim produženje roka nego odmah pokrenem dispute, šta se dešava ako mi pošiljka stigne jednog dana a ja dobio pare nazad?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Neke stvari se mogu naći, tipa naočare, sa dioptrijom sa svim zaštitama na staklu i foto osetljivim staklima za sasvim pristojnu sumu i odgovarajućim kvalitetom.
Što je kod nas 3 do 5 puta te cene.
Jedino što putuju ...
Jedan paket ima do sada 43 registracije promene lokacije...
Drugi otišao za Litvaniju pa u rusiju i tamo je još, treći isto neka sitnica u turskoj...

Послато са уз помоћ ТT
Daj preporuku za prodavnicu.
Ja sam kupio pad komada, ddklarisana dioptrija je samo unutar kruga prečnika max 1cm u sredini svakog stakla. Pogledaj malo u stranu - katastrofa.
Nosim cvikere samo za monitor i čitanje, nije neka frka.

Gde vam pada na pamet da kupujete naočare sa dioptrijom sa Alija, oslepećete zbog par hiljada dinara. Na staklima ne treba štedeti.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Danas mi stigao paket narucen 11.11.... Sve su brzi nema sta.

Poslednja izmena:
Gde vam pada na pamet da kupujete naočare sa dioptrijom sa Alija, oslepećete zbog par hiljada dinara. Na staklima ne treba štedeti.

Razumem sta hoces da kazes i u pravu si samo ima jedan problem. Kako da znas da ovo sto se prodaje kod nas u opticarskim radnjama nije iz kine? Kako da znas da nije ista roba?

Poslednja izmena:
@virke Ovde imaš da kupiš kvalitetna stakla, Hoya, Essilor od stranih, i naši prave kvalitetna stakla naprimer Pol Optic Blue Glide. Ako kupiš u nekoj normalnoj optičarskoj radnji nema šta da brineš, dobiješ sve sertifikate što idu uz stakla.
Najgore je ako imaš cilindre pa ti kinez ne namesti cilindar dobro ili ti ne postavi razmak između zenica kako treba i upropastiš oči.

@virke Ovde imaš da kupiš kvalitetna stakla, Hoya, Essilor od stranih, i naši prave kvalitetna stakla naprimer Pol Optic Blue Glide. Ako kupiš u nekoj normalnoj optičarskoj radnji nema šta da brineš, dobiješ sve sertifikate što idu uz stakla.
Najgore je ako imaš cilindre pa ti kinez ne namesti cilindar dobro ili ti ne postavi razmak između zenica kako treba i upropastiš oči.

Kako uopste i moze da ti postavi razmak izmedju zenica, kad ga nije ni izmerio? Potpuno je suludo ovako kupovati dioptrijska stakla.

Kako uopste i moze da ti postavi razmak izmedju zenica, kad ga nije ni izmerio? Potpuno je suludo ovako kupovati dioptrijska stakla.

Uradis oftamoloski pregled sa odredjivanjem dioptrije kod doktora specijaliste oftamologije (oko 3000din). Posle posaljes recept kinezu. To nije problem.
Problem je sto su njihova stakla losa sto kaze vodka i ne naprave precizno.

Da, ljudi koji kupuju kineska stakla inace rado placaju oftalmoloske preglede 3000 dinara.

Dobar dan, vidim da se pise i ovde o kineskoj carini, ali ovo sto se desava nije normalno. Oko 8 godina narucujem sa njihovih sajtova i prvi put sada u avgustu dobijem security return ali to se ispegla za par dana i bude sve ok. Sada u novembru i decembru svaki paket zaustavljaju po vise puta (u pitanju su sitcne i gluposti tipa kartonska kutijica, narukvica od 0.9e itd) tako da ako paket i prodje treba mu vise od dva meseca da stigne. Jel ima mozda neko info sta se to desava tamo? Oni od te trgovine "zive", nije mi realno da skoro vise nista ne moze da izadje iz zemlje.

Ja ne nosim naočare sem sunčanih, i pre poručivanja diiptrijskih dobro sam pregledao i tražio šta kako.
Ako ukucate prescription glasses dobićete sve parametre za ukucavanje, bukvalno vaš ili u mom slučaju tuđ recept, sa svim parametrima, razmakom zenica...
Osoba kojoj sam poručio naočare foto senzibilne -1.75 bez cilindra, za nekih 30e je u potpunosti zadovoljna kvalitetom stakala.
Ne mogu iz prve ruke, kao što rekoh ja ne nosim ali iz druge ako je verovati toj osobi, naočare su odlične.

Za kolegu iznad koji je pitao koje ,sad sam na tel, ne vidim u aplikaciji ono što je već stiglo, ram je zenotic.
Послато са уз помоћ ТT
Edit
Da dodam, u aplikaciji na tel, se ne vidi, tj ne postoji taj među korak gde ukucavate podatke, morate na PC ili tel preko pretraživača.

Poslednja izmena:
Za tako mala opterećenja mnogo praktičnije je koristiti 12/24V instalaciju, i ne razmišljati o svim zahtevima 230V instalacija.

Jeste ali što nanovo razvlačiti instalaciju kupovati napajanja...koja ako se na pr radi osvetljenje radionica pa bude 30w puta 30 čipova, bude skuplje napajanje od bilo čega drugog.

Послато са уз помоћ ТT

Poslednja izmena:
U pravu si za to.

I ta mala napajanja što se prodaju po 5-6$ koja idu na led reflektore su kratkog veka. I ja sam sad kupio te led chip-ove na 220v da zamenim u reflektore, pa cu bas videti koliko će izdržati.

Dobio sam ovu poruku, jel da otvaram dispute il da cekam prvo da istekne vreme pa onda ?

we are terribly sorry for bothering you and telling you that the order returned back to us, due to the logistic problem, it can not be resent, so how about we refund you ? could you open a dispute with the reason for the refund, it is kind of you to select the reason Personal Reasons (as the others reasons have a great influence on our store) and then inform us? We will agree it and Aliexpress will arrange refund to you.
This link will tell you how to open the dispute: http://help.aliexpress.com/make_refund_request.html
And if you can not open dispute now, please kindly try it in 10days again.
You can do as the below shows.
(1) There is a problem"do you receive the package",you can choose "yes"(Do not worry, we will refund to you,as other reasons have a great bad influence on our store, hope you could do us a favor)
(2) The personal reason as the refunding reason such as you don't want it etc.
We will accept your application very quickly and Aliexpress will arrange refund to you within 1-7 days.
look for your reply
best regards

Kako si na kraju resio ovu situaciju? Meni se juce javio prodavac sa skoro istom pricom ("due to unknown reason"!), naravno da necu otvarati dispute sa ovim glupavim obrazlozenjem "ne treba mi predmet, a primio sam ga", i uzdati se u postenje prodavca (koji ima skor ispod 95% btw). Da li ti je stigla roba na kraju, ili si dobio novi tracking broj?

Prvi put vidim ovakvu poruku, poručujem neke satove drugaru i jedan je prošao kod sledeća dva mi ovo izbacuje pre i posle normalno prolaze kupovine ali ova dva nema šanse da pazarim, da li zna neko zbog cega
ddbc1da786ab308de3aa87844855df24.jpg

Sent from my MI MIX 3

Jesi koristio neke kupone. To se meni dešavalo kada hoću neki kupon da iskoristim, al neda [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Nisam ali kod placanja vidim da se iz nekog razloga umanji cena na ta 2 i ako ne piše zbog čega

Sent from my MI MIX 3

Uopste nemojte da se uzbudjujete ! Sve vrste hohstapleraja su Kinezi izmislili. Sto zbog nasih strajkaca, sto zbog Kineza, ja cekam oko 15 artikala. Neke jos iz oktobra. Ne kazem da nema postenih Kineza, ali su u manjini kao i svuda u svetu. Direktno se obratiti aliju, to vec spada u viceve !

Od 39 narudžbina ove godine samo jedna nije stigla, poslednja naručena 14.12 stigla u sad petak. Nije Ali kriv za srpsku poštu.

Meni se za par godina nije desilo da nešto ne stigne a sad čekam neke pošiljke već skoro dva meseca. Petnaestak pošiljaka od novembra i početka decembra nema na vidiku.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Meni ukupno 24 pošiljke nisu stigle (ne računajući dve koje su u jednom momentu otkazane). Pola je naručeno 11. novembra, a pola 3. decembra.
Od ostalih pošiljki stigle 7 (uglavnom Singapurska pošta, i po jedna turska, Holandska i Litvanska).

Ja ne pamtim ovakvu situaciju da od 24 paketa narucenih 11.11 samo jedan je stigao, a narucujem vec 11-st godina ako ne i vise, e sada da li je do nasih strajkaca ili kineza ne bih znao ali verovatno je do oba [emoji23]

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 pomoću Tapatoka

Samo posiljke sa pravim medjunarodnim trakingom , sve ostalo je rizicno da se nekom u nasoj posti ne zalepi za prste il ga mrzi da donese .

Nazad
Vrh Dno