Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Stigao Anker Soundcore 2.
Lepo se poveže, dugmići kontrole zvuka i ostali rade, ali zvuk nikakav ne daje (ni kada se poveže, ni Deezer, Youtube...).

Probao sam preko 3 telefona i preko 3.5mm kabla ali neće.
Inače, pre možda godinu dana sam od istog prodavca (Anker) uzeo isti zvučnik i taj radi kako treba.

Ja hoću ovaj zvučnik, ali da radi. Uzeo sam ga sa kuponima na popustu za 33$
E sada, šta mi je činiti?

Pisao bih prvo njima (zaštita traje još 24 dana), ali ne znam kako da dokažem da ne radi zvuk (gde okačiti snimak: telefon i zvučnik u isto vreme da snimam).
Mogu da im vratim ovaj, ali da ne plaćam i isporuku nazad (svakako sam i carinu platio, ali papir mi nisu dali, jer je psotar ostavio cedulju). Kada pitati da mi pošalju novi, a da samo ovu zaštitu produže?
Da li bi to uopšte prošlo?

Evo ovako... :)

RVxxxxxxCN pošiljka, status od 28.11. je "2019.11.28 00:10 (GMT-7): Airline departed from original country", znači odletela je iz Kine ali ko zna gde je sad.

Pošto se Buyer Protection rok opasno primakao kraju (još dva dana i 14 sati), ja sam pre tri dana tražio produženje od 15 dana, na šta prodavac do danas nije reagovao.

Elem, danas stiže mejl od Ali-ja sa sledećim sadržajem:

"Just a quick email about your order xxxxxxxx. We've closed it on your behalf because the On Time Delivery date has already passed.
We hope you're happy with your purchase. If you want to return the item(s) or apply for a refund, you still have 15 days to do so."

Ja se ulogujem na Ali, odem na My Orders i vidim da porudžbina u stvari nije zatvorena, niti je datum za isporuku istekao, vreme uredno još odbrojava (već pomenuta dva dana i 14 sati).

U čemu je fora?

Da li još da čekam ili da odmah pokrenem dispute, pošto prodavac nije reagovao na moj zahtev za produženjem, a nema šanse da pošiljku, ako do sada nije stigla, dobijem u roku od dva dana?

Stigao Anker Soundcore 2.
Lepo se poveže, dugmići kontrole zvuka i ostali rade, ali zvuk nikakav ne daje (ni kada se poveže, ni Deezer, Youtube...).
...
Ja hoću ovaj zvučnik, ali da radi. Uzeo sam ga sa kuponima na popustu za 33$
E sada, šta mi je činiti?

Snimiš video, pustiš telefon da svira, nakačiš 3,5mm spojiš zvučnik, probaš da pojačaš zvuk, to će biti dovoljno, a njih pitaj gde im odgovara da im pošalješ video, mogu da gledaju i youtube ali ima i jednostavnijih opcija za njih, yt moraju preko vpn-a.
A kad ti stigne novi ovaj neispravan pokloniš meni :D

+
Tako je,
I ja sam imao problem sa jednim android boxem koj je stigao neispravan. Video sam snimio i postavio direktno na Aliju.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Mozda je glupo pitanje, ali nemam mnogo iskustva sa Alije. Koliko znace bodovi i Gold, Platinum... clanovi sto se dobijaju? Ili je to samo brojka koja ne znaci nista?
I ako zelim neki proizvod da kupim od 60$ npr, da li smem da posaljem prodavcu poruku da mi napise da kosta 40, da kao izbegnem carinu?

Bodovi ne znace nista. Mozes da napises poruku, prodavci uglavnom i sami smanjuju fakture, ali to ne znaci da ces proci bez carinjenja - carina se oslanja na sopstvene procene, a ne na cene na kineskim otpremnicama.

Ne znači ništa i možeš da se dogovoriš sa prodavcem ali ti to ne garantuje da ćeš i proći bez carine jer naši rade procenu pa ako nešto očigledno vredi više neće proći.
U svakom slučaju ako nisi halav i ne tražiš da stavi da je vrednost 10$ gotovo sigurno prolazi.

Stave kinezi obično sami manju cenu. Bar je meni sve pošlo, nisu ni gledali. Naprimer auto kamere iako piše na paketu da je auto kamera, prolazi, ili neki alat ili smartwatch. Ali je na paketima bila cena 15-20$ max, iako je vrednost bila duplo veća.
Ako spadas pod BG carinu onda će ti većina tih stvari prolaziti.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Snimiš video, pustiš telefon da svira, nakačiš 3,5mm spojiš zvučnik, probaš da pojačaš zvuk, to će biti dovoljno, a njih pitaj gde im odgovara da im pošalješ video, mogu da gledaju i youtube ali ima i jednostavnijih opcija za njih, yt moraju preko vpn-a.
A kad ti stigne novi ovaj neispravan pokloniš meni :D
Hvala, tako ću i uraditi.
Ja mislim da se video uploduje na Ali

+
Tako je,
I ja sam imao problem sa jednim android boxem koj je stigao neispravan. Video sam snimio i postavio direktno na Aliju.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Kako se kači snimak na AE?
Jel za to neophodno otvoriti dispute?

Sve u svemu došli smo do toga da je trenutno za malu razliku u ceni(ovde i tamo) trenutno neisplativo naručivati sa aliexpress-a.

I meni tako deluje, sad se narucuje uglavnom zanimacije radi. Bilo je zabavno dok su posiljke stizale u razumnom roku, sad je sve manje zabavno.

Ne znam kako je u drugim regionima ali ako je ovo pogoršanje isporuke pogodilo i druge, kinezi će morati nešto da urade po tom pitanju jer će im trgovina značajno opasti.
Definitivno nije više ni zanimacija gledati kako se paket 2 meseca vrti po Kini ili gledati u pasulj zvani lažni tracking brojevi.
Takođe, pogledao sam u viš listu, od 43 artikla samo je 15 ostalo sa besplatnim šipingom a od preostalih 28, kod 10 njih je cena transporta bila veća od cene samog predmeta prodaje kao recimo kod ovih lanceta koje koštaju 6.23$ a isporuka 8.56$, da je tako bilo kad sam ih video definitivno ne bi bile u viš listi.
AE puca.

Ma propao je AE :s:

Totalno. Meni dve stvari nisu hteli da posalju za 11.11 i BF, kao vratilo se nazad, dali neki levi broj za pracenje koji ne radi, nece da prodaju po nizoj ceni i propali su mi i kuponi zbog njih. Bar sam refund dobio, olosi kineski.

I meni tako deluje, sad se narucuje uglavnom zanimacije radi. Bilo je zabavno dok su posiljke stizale u razumnom roku, sad je sve manje zabavno.
Neke stvari se mogu naći, tipa naočare, sa dioptrijom sa svim zaštitama na staklu i foto osetljivim staklima za sasvim pristojnu sumu i odgovarajućim kvalitetom.
Što je kod nas 3 do 5 puta te cene.
Jedino što putuju ...
Jedan paket ima do sada 43 registracije promene lokacije...
Drugi otišao za Litvaniju pa u rusiju i tamo je još, treći isto neka sitnica u turskoj...

Послато са уз помоћ ТT

A kakv je amazon sa isporukama ili wish? Ili kako da znam koji kupci imaju u eu skladistu neke stvari? Posto sam u sloveniji pa ki odg da mi pustaju iz eu skladista.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Kakvo je stanje sa isporukama od 11.11. narucio sam 15tak stvari i samo je do sad jedna stigla, ostale ni na vidiku. Da li je kod nekog ista situacija? Sumnjam i na postare da nisu uzeli. Ovo mislim pre svega zbog te jedne stvari koja je stigla a imala je broj za pracenje, stavljena je na vrh sanduceta, nije ni pokusana licna isporuka, pa ispada da je ove bez pracenja mogao da pokupi

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Slicno je i kod mene,za sad stogla samo jedna stvarcica jos pre koju nedelju,a danas vidim da ce i led sijalice u ovoj nedelji doci...ostalih 9 paketa pojma nemam

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kakvo je stanje sa isporukama od 11.11. narucio sam 15tak stvari i samo je do sad jedna stigla, ostale ni na vidiku. Da li je kod nekog ista situacija? Sumnjam i na postare da nisu uzeli. Ovo mislim pre svega zbog te jedne stvari koja je stigla a imala je broj za pracenje, stavljena je na vrh sanduceta, nije ni pokusana licna isporuka, pa ispada da je ove bez pracenja mogao da pokupi

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Ovo kao ja da sam napisao.

Jedna pošiljka mi je do sada stigla i to je došla još 26.11. Ugreen BT transmiter/risiver, a još 14 čekam da dođe.

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Posto se teme preplicu i posto ima clanova koji ne prate sve teme mozemo da sumiramo :

Imajte na umu da je kod nas bio strajk i da je inace velika guzva i da zbog toga isporuke kasne...

SG i LV posiljke stizu do Srbije u roku od mesec dana.
TR - od dolaska u Tursku do dolaska u Srbiju treba oko mesec dana

Rx..CN - situacija je apsolutno nepredvidiva
( ono sto uspe da poleti iz Pekinga u Srbiju stize za oko mesec dana )

Ostale Ux..xx posiljke - videcemo da li ce i kada stici.
Produzite zastitu do 90 dana , pa ako do tada ne stignu pokupite refund.

Hvala

I za refund Sam se dva puta ...
Koristim Erste poklon karticu za te stvari, na koju nije moguća uplata...

Послато са уз помоћ ТT

Poslednja izmena:
Meni je ovih dana stigla i poslednja tura od 11.11. Jeste malo sporije nego inače, ali sve je stiglo. Generalno, minimalni problemi sa Alijem od starta. Od iduće godine i Norvežani lupaju PDV na sve, uz uslugu carinjenja koja će sa košta 20-ak EUR, pa ću videti kako će da bude kad prebukiraju poštanska skladišta.

22-24 paketa cekam od 11.11 i nijedan jos nije stigao a ne verujem ni da ce stici ove godine [emoji23][emoji23][emoji23]

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 pomoću Tapatoka

@Eldorado

Vmall Store - 96.2% Positive feedback - This store has been open since Aug 16,2019

Ako narucujes u Srbiju , nisam bas siguran da ces ostvariti ustedu vrednu lisavanja mogucnosti da reklamiras telefon
ako nesto krene po zlu

Mislio sam naruciti

BAM 197.22 18%OFF | Global Version HUAWEI Watch GT Smart Watch 1.39'' AMOLED Screen 14 Days Battery Life 5ATM Waterproof Heart Rate Tracker
https://a.aliexpress.com/dtSmQOpi

100 dollara za Huawei GT watch.

Ne znam jel pametno riskirati.

Eventualno drugi link slicna cijena

BAM 185.33 20%OFF | Global Version Huawei Watch GT Smart Watch GPS 14 Days Battery Life 5 ATM Waterproof Phone Call Heart Rate For Huawei P30
https://a.aliexpress.com/eF6tipEC

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vec ti je Sasa odgovorio. 96% je ispodprosecna ocena, narocito za tako novosnovanu prodavnicu.

Nazad
Vrh Dno