Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@ Hentor

Aman ljudi shvatite
Ne nagovaram vas da ne stitite sebe , ali vas molim da se ne borite protiv onoga sto nam ( jos uvek ) daju gratis.

@dean87

I na kompu i u aplikaciji na telefonu imas MyCoupons
Za svaki kupon ti pise za sta vazi i do kada vazi.

Ako na telefonu igras igre iz aplikacije mozes da skupljas besplatne kupone i da skupljas novcice i kupujes kupone.
Imam gomilu iskoriscenih 3-1$ ( narandzastih ) seller kupona

Imas masu objasnjenja i na forumima i na YT.

Evo jedna moja poruka
https://forum.benchmark.rs/showthre...-proizvoda-)&p=5874329&viewfull=1#post5874329

a i drugi clanovi su ranije pisali i postavljali slike sa objasnjenjima.

Ma znam da ima nego ima li fora da mi stiže notifikacija za nove kupone?!

Notifikacija ti uvek stiže u okviru poruka (samo na desktopu trenutno, pre je bilo i u mobilnoj app. ali nije moglo da se čita) ali SAMO za kupone koje ti prodavac dodeli po svojoj želji.
Za kupone koje si sam pokupio podrazumeva se da ćeš i da vodiš računa o roku trajanja.
To je što se tiče kupona iz radnji. AliExpress kupone i select kupone sam skupljaš (ili kupuješ) i tako isto sam vodiš o njima računa, pogotovo što se oni pojave samo par puta godišnje.

Jel zna neko zašto AliExpress na kompjuteru prebacuje na ruski jezik?

Meni na telefonu u browseru isto izbacuje rusku verziju sajta.

Verovatno ste negde kliknuli na link ka nekom proizvodu koji vodi na rusku verziju sajta. Tipa neko iz rusije je postavio link ka nekom dobrom i povoljnom proizvodu, to se širilo po forumima, možda došlo i do nas i obojca ste kliknuli na takav link.
Posle toga aliexpress sajt ne zna sam da se vrati na engleski, to se i meni dešavalo. Vratite sajt na engleski, izlogujete se, zatvorite stranicu, obrišete kukije, otvorite ponovo ali, ulogujete se, mislim da je nemi to rešava problem.

Baš si zakomplikovao :)
Dovoljno je samo u postavkama na vrhu strane umesto "Русский" izabrati "English" i onda kliknuti na crveno dugme da se promena zapamti. To je ako je nova verzija strane. Ako je stara onda je dovoljno kliknuti na "Go to Global Site (English)" u gornjem desnom uglu.

Kod mene to nije radilo posao, izađeš iz brovzera, sutradan upališ, odeš na ali i on opet na ruskom ili španskom ili nemačkom, zavisi koji link je izvršio promenu jezika. Ja sam morao onako kao što sam opisao.

Pre neki dan mi prikazivao cene u dinarima , automatski kao konvertovao, ništa nisam dirao...
Obično stoji samo u dolarima cena.

To se desilo posle update-a aplikacije, idi ponovo u podešavanja i postavi na dolare.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Za kupovinu manju od 50€ se ne plaća carina?
Kada se plaća pdv?

Мени стигао онај HDMI свич као препоручена пошиљка, нисам платио ништа додатно, подигао у пошти јер нисам био ту када је доносио чика поштар. Није нека цена, типа <10$ па су га можда зато проследили као сићу.

Ako može jedno pitanjce... Planiram da narucim neki graficki ekran/tablet sa Alija, nisam još odlučio koji, verovatno xp pen 15.6 pro ili gaomon, gledam cene su od 270 pa do 400 eura, a na par mesta nude i free shiping DHL-om. E sad, nisam ovako nešto skuplje naručivao, samo neke sitnice, šta da očekujem od naše carine kolika je carina, PDV, šta još da očekujem od troškova. Isto tako taj free DHL, hoće li mi DHL naplatiti dodatnu špediciju i koliko to iznosi. A i kinezi znaju da napišu za uređaje da su navodno na velikim popustima da izgledaju primamljivije, pa pretpostavljam da može da se desi da carinici uzmu veću cenu kao osnovu. Poprilično sam zbunjen kao i svi u Srbiji :) ako neko ima neki savet, hvala unapred.

Pre 2 dana sam kreirao dve porudžbine, još stoje na čekanju, obe su iz različitih prodavnica. Ranije je to trajalo 24h, max.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Izgubio sam punjač od xiaomi mi 8. Je l' može preporuka za neki dobar punjač za 5-10$

Sent from my MI 8 using Tapatalk

za te pare....pogledaj ponudu na amazonu ili newegg kod njih ima opcija da ti garantuju fixne troskove carine.

Ako može jedno pitanjce... Planiram da narucim neki graficki ekran/tablet sa Alija, nisam još odlučio koji, verovatno xp pen 15.6 pro ili gaomon, gledam cene su od 270 pa do 400 eura, a na par mesta nude i free shiping DHL-om. E sad, nisam ovako nešto skuplje naručivao, samo neke sitnice, šta da očekujem od naše carine kolika je carina, PDV, šta još da očekujem od troškova. Isto tako taj free DHL, hoće li mi DHL naplatiti dodatnu špediciju i koliko to iznosi. A i kinezi znaju da napišu za uređaje da su navodno na velikim popustima da izgledaju primamljivije, pa pretpostavljam da može da se desi da carinici uzmu veću cenu kao osnovu. Poprilično sam zbunjen kao i svi u Srbiji :) ako neko ima neki savet, hvala unapred.

@Miksat

Promasio si temu , ali evo napisacemo i ovde i tamo gde treba da stoji........

Rusi redovno rade testove i uvek mozes da proveris sta valja , a sta ne

qcyt.jpg

https://www.aliexpress.com/item/326...chweb0_0,searchweb201602_3,searchweb201603_52
Ovaj prodavac je sigurno imao lepa iskustva sa nama i rado nas se seca

Ja bi na te baterije stavio i veći šiping, 50$ po bateriji, za ceo svet, taman da spreći ljudi da kupuju ovaj fejk.
Oni koji se ne razumeju daju pozitivne za taj proizvod a oni koji znaju i da izmere kapacitet su napisali istinu u komentarima pa ko zna da čita može lepo da vidi koliki je stvarni kapacitet...

Već par sati ne mogu da izvršim plaćanje na AliExpressu, kaže da trenutno nije moguće i da pokušam kasnije. Da li je još neko imao ovakav slučaj ?
To je iz aplikacije, a kad probam sa desktopa nešto kao promulja ali opet ništa...

OK, razrešio sam - jedan artikal je pravio problem, ne znam zašto doduše, bez njega je sve proradilo...

Čudo prvi put video notifikacija za cupon ,otvorim kad 5dolara..nije loše, sad ću nešto da uzmem za 15$ a platim 10 [emoji23]

6608c9d3c648c8c3ec1ea15224d1b5c5.jpg

Prvi put imam problem sa paketom sa Alija. Po tracking broju stoji kod nas u Posti na prijemu jos od 30.7. I potom nema nikakvog dodatnog statusa... u medjuvremenu stiglo mi je 10ak drugih paketa sa Alija, tako da redovno posecujem postu radi podizanja (najcesce postar ne donese na adresu, cimanje mu je da vuklja, sta god...). Je l' imam neki nacin da izbunarim to kod ovih nasih preko TN? Kapiram da mogu da odem u postu da zickam, nego mozda ima nesto pametnije. :)

Nazad
Vrh Dno