Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Koristio sam ruski AliRadar, nije se baš pokazao. Ako nekog zanima, deluje mi da na trenutnoj akciji ništa nije zaista sniženo nego što je bilo juče dok akcije nije bilo. Znam jer sam proveravao cene za četiri, pet kategorija raznih proizvoda i cene su ili iste ili više. Neko je dao možda 10% popusta i to je sve. A svuda piše 45-55% sniženo.

Postoje 2 za 15 dolara kuponi ali ih retko ko uvažava u svojoj radnji, takođe većina imaju foru 2 dolara cena shipping 7 a za kupon se računa samo cena proizvoda :)

@ tv serije

To je oduvek tako , ali uvek ce biti onih koji ce se "upecati" na "popust"

Koristio sam ruski AliRadar, nije se baš pokazao. Ako nekog zanima, deluje mi da na trenutnoj akciji ništa nije zaista sniženo nego što je bilo juče dok akcije nije bilo. Znam jer sam proveravao cene za četiri, pet kategorija raznih proizvoda i cene su ili iste ili više. Neko je dao možda 10% popusta i to je sve. A svuda piše 45-55% sniženo.

Postoje 2 za 15 dolara kuponi ali ih retko ko uvažava u svojoj radnji, takođe većina imaju foru 2 dolara cena shipping 7 a za kupon se računa samo cena proizvoda :)

U principu si u pravu, ali treba imati u vidu i sledeće detalje:

- ovo sada je šatro akcija, ne sećam se ni da je bila ranijih godina, glavne akcije su 11.11 i 28.03, pa onda Black Friday i 28.08, tako da nije ni moglo da se očekuje bog-zna-šta
- Na Aliju UVEK ide reklama da je nešto (ili sve) sniženo 40-50%, to je fora za nove korisnike i odnosi se na neke izmišljene "regularne" cene koje prodavci postave jednom u mesec dana da se kaže da je stvarno bilo i po toj ceni, tj. da nije baš konstantno snižena cena. Trenutno je glavni način za uštedu da pratiš određenu radnju i čekaš da na "feed-u" izbace neki masniji kupon. Doduše to nema kod svih radnji.
- čini mi se da je ova trenutna akcija uglavnom usmerena ka ruskim kupcima, jer njih bukvalno obasipaju sa AliExpress kuponima koji važe samo za shipping adrese u Rusiji, a nama ostalima ništa
- ovo sa poštarinom koja ne ulazi u kupone je skroz nova stvar, videćemo da li će tako i da ostane, očigledno nešto eksperimentišu. I nije toliki problem što ne ulazi, nego što je još i skočio shipping u proseku. Napravio sam mali presek kroz svoje prethodne kupovine, pola radnji gde sam ranijih meseci kupovao sa Free Shipping-om sada ima neki, srazmerno ceni značajan, shipping za Srbiju.

Primetio sam u zadnje vreme da mi preko računara traži da platim shipping za neki proizvod, a onda kad to isto otvorim preko telefona, poručim lagano sa besplatnom dostavom.

@ Dzonny

Ili su ti razlicita podesavanja na telefonu i kompu ili je jedna od greskica u AliExpress sistemu.

Ja sam primetio da nekada u listi koju izbaci pretraga piše da je slanje besplatno a kada se klikne na proizvod ispostavi se da se slanje plaća. Važi i obrnuto, piše da se slanje plaća ali kada se otvori link onda je slanje besplatno. To dodatno komplikuje pretragu proizvoda.

Prvi put sam uzeo da porucim sa Aliexpressa, ako neko moze da mi objasni zasto je odmah odbijena porudzbina ?

Screenshot_2019-09-18 My AliExpress Manage Orders.png

@ manda995

Desava se.Ako si novi kupac i ako si koristio karticu kojom do sada nije placano na AE , trazi da ti vrate kupon i naruci na drugom mestu.

Evo kako se pravi "akcija" sa 99% popusta

Pre akcije 0,3-0,4$ i free shipping

akcija.jpg

@Rusi

U aplikaciji na mobilnom imas direktnu pretragu po fotografiji.

Na kompu npr. za Chrome - Aliexpress Search by image
https://chrome.google.com/webstore/detail/aliexpress-search-by-imag/jkcacbjiofjgbnaknoojjboeiinempoa

Testiracu oba, hvala.

@Rusi

Ako sam ne pratis ni AliRadar ti nece biti od narocite pomoci , jer postoje vec razradjene
seme kako zavaravaju neiskusne kupce.
( jedna od tih je taj primer gore )

Aliexpress Search by image ti sluzi za trenutno poredjenje.

nego što je još i skočio shipping u proseku. Napravio sam mali presek kroz svoje prethodne kupovine, pola radnji gde sam ranijih meseci kupovao sa Free Shipping-om sada ima neki, srazmerno ceni značajan, shipping za Srbiju.

Neki od članova koji godinama prate i učestvuju u ovoj temi su odavno najavljivali da će se ovo desiti kao i da će sve više prodavaca odbiti da šalje robu za srbiju...
Razlozi su opšte poznati.

Ja naručio mašinicu za šišanje i Kinez mi se javio i napisao da ne može poslati ulje za podmazivanje jer pošta brani slanje bilo kakve tečnosti.
Meni juce stigla tecnost postom :) Nije ulje ali ocigledno da kinez laze.

Preko čega je poslato?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Bacio sam kutiju *mjau**mjau**mjau*. Pise tamo da prodavac salje nekom njegovom poštom. Pošiljka nije imala broj za pracenje tj nisam izabrao tu opciju ali sam dobio neki broj. Prvi put mi salju preko Laos pošte pod uslovom da je broj za pracenje pravi.

Kako funkcioniše refound? Prvi proizvod (oko 5$) mi nije stigao, otvorih dispute i kao refound odobren i kompletiran ali nije legao novac, zanemarih to, sada mi poslali poglešan model (20$) i opet isto i posle par dana kao odobren i kompletiran, ali ne leže novac na račun. U čemu je fora?, verujem da nisam dobro protumačio te informacije oko povrata novca...

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Treba par dana da uplate, par dana da legne na racun...

Bio je proizvod oko 20$, a ovu sumu sa slike verujem da su toliko prihvatili da vrate?
03441bafd74359c4fbab4069b463292d.jpg

Edit: Slepac ne vidim... U procesu je ovaj još. Prošli je kompletan, ne videh ovaj. Hvala vam na informacijama [emoji1]

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Crespo

Bice ti vracen novac posto su te posiljke unistene u nevremenu.

Problem je sto ovde ima mnogo nezainteresovanih i samozivih i sto ne shvataju poentu cele price.

Treba shvatiti koliko je velik Alibaba sistem i koliko je Srbija malo i zanemarivo trziste i da ce mo povlastice
dobijati iskljucivo onoliko koliko zasluzimo svojim kolektivnim ponasanjem.

Mi treba nesto da zasluzimo kolektivnim ponasanjem? Pa oni treba da zasluze NAS novac, tako sto ce biti iskreni i posteni prodavci i tako sto nece garantovati ono sto ne mogu da ispune.

Proizvod nije stigao za 60 dana - dispute. Proizvod nije kao sto je opisan - dispute. Nema tu filozofije. Ne znam za druge, ali ja jos uvek nisam posadio drvo sa kojeg mogu da berem sveze novcanice i ni jedan evric necu oprostiti nekome ko hoce da me zavrne (u ovom slucaju kinezu).

Sad treba da pratim vremensku prognozu da li su imali kisu, da li im je duvao vetar, da li su im se pokvasili paketi, da li su imali strajk itd... Ja sam potrosac, a ne njihov prijatelj.

Iskoristio sam juče kupon od aliexpresa u vrednosti 200din na iznos preko 1600din [emoji23]
Ljudi kada sam ušao u listi tih kupona video sam za prošlu i ovu godinu 4 komada koje nisam iskoristio i istekli su :(
Ima neka fora da me obavesti kada su kuponi važeći tj kada su u toku?
Kako vi pratite?

Ja sam diamond member već 2, 3 godine, nijedan jedini kupon nisam iskoristio. U početku sam dobijao neke beskorisne, posle sam prestao da pratim.

Nazad
Vrh Dno