Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@ optical

Nije to nikakva novost...

Nisu izbacili live chat , ali kada preskocis robota u 95% slucajeva dobijes *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*a :S: koji je gori od robota.
Tačno tako, oni iz live chata bukvalno pojma nemaju.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Verujem da nije nista novo, nego me zanima da li ide automatski refund, jer na njihovom sajtu i generalno na netu ne nalazim tu infomaciju. Pise kao da se ponovo naruci, ali da se proba bez kupona i tako nesto, ali ne pise nigde za refund.

Bas su smradovi da reklamiraju kupon za nove korisnike, a posle pisu da narucis bez kupona. Sto je najgore, sad i da hocu da narucim sa kuponom, ne mogu, jer pise da je iskoristen za ovu porudzbinu sto je closed.

Meni se to jednom desilo, ne sećam se da li sam ja onda išao na dispute ili je odradio automatski, ali su mi refundirali i novac i kupon. Pogledaj u toj porudžbini da li ima dispute ili ne, ako nema onda ide automatski.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Koliko brze stizu posiljke kada salju iz Turske?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Meni stigla za manje od 7 dana.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Prosto je neverovatno koliko necete da pratite teme.....

@ e46glogi

Ko salje iz Turske ???

Sa AE iz Kine preko Turske su posiljke stizale za 10-ak dana , ali sad posto sve ide preko Yanwen-a kao posrednika taj rok je 30-40 dana.

Može mala pomoć iskusnijih?
Poručila sam za poklon neku majicu s natpisom. Trebalo je da pise: "I'M A TEACHER to save time let's just assume that I'm never wrong", međutim na majici pise: ".... to saveit me... ". Jedno slovo je na lošem mestu, ali dovoljno da niti mi je sad majica za poklon, niti natpis više ima smisla. Čak i ja koja znam šta treba da piše nisam uspela da shvatim iz natpisa. Ima li tu mesta za dispute? Ako da za majicu od 7.5$ sa postarinom koliko da tražim refund?
Drugo, stigla su mi stakla za pogrešan model telefona. Mogu li tražiti refund bez vraćanja pošto mi bas i ne pada na pamet da ova stakla šaljem nazad za Kinu?
Za 50+ porudžbina jednom sam otvarala dispute, a sad dve falinke u istom danu...

Za prvo pokušaj, napišeš da zbog greške u štampi smisao cele rečenice se gubi, trebalo bi da prođe.
Majice sa štampom možeš i kod nas da poručiš btw.
Za drugo pogledaj dobro šta piše na stranici prodavca, hoće oni u opisu priozvoda nekad da zavuku nešto pa da ispadne da su poslali dobra a ti nisi čitala opis, ako toga nema dobijaš dispute.

Koliko brze stizu posiljke kada salju iz Turske?
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Turkey ptt? Meni stiglo za nedelju dana SR, ali tracking nikakav, posle ne znas gde je.

Za prvo pokušaj, napišeš da zbog greške u štampi smisao cele rečenice se gubi, trebalo bi da prođe.
Majice sa štampom možeš i kod nas da poručiš btw.
Za drugo pogledaj dobro šta piše na stranici prodavca, hoće oni u opisu priozvoda nekad da zavuku nešto pa da ispadne da su poslali dobra a ti nisi čitala opis, ako toga nema dobijaš dispute.

Hvala!

Iz nekog mog iskustva (a i ljudi koje znam) teško se dobija dispute od 100%, a bez vraćanja samo zato što je pogrešan proizvod, boja i sl. Ali Express će međutim bez problema rešiti u vašu korist i bez vraćanja ako tražite refund od max. 70-80 %.
Naravno, uvek se može poći od maksimalne vrednosti, pa onda ići na cenkanje...

Može mala pomoć iskusnijih?
Poručila sam za poklon neku majicu s natpisom. Trebalo je da pise: "I'M A TEACHER to save time let's just assume that I'm never wrong", međutim na majici pise: ".... to saveit me... ". Jedno slovo je na lošem mestu, ali dovoljno da niti mi je sad majica za poklon, niti natpis više ima smisla. Čak i ja koja znam šta treba da piše nisam uspela da shvatim iz natpisa. Ima li tu mesta za dispute? Ako da za majicu od 7.5$ sa postarinom koliko da tražim refund?
Drugo, stigla su mi stakla za pogrešan model telefona. Mogu li tražiti refund bez vraćanja pošto mi bas i ne pada na pamet da ova stakla šaljem nazad za Kinu?
Za 50+ porudžbina jednom sam otvarala dispute, a sad dve falinke u istom danu...

Ja sam svojevremeno narucio malu torbicu, neseser. Imala je neku etiketu sa logom. Ta koju sam ja narucio ...pisalo je nesto bzv a dobio sam ,,brendiran'' neseser. Kapiram da su za neku firmu radili nesesere i da im je ostalo pa meni zavalili :) U sustini obicna glupost je pitanju ali ja se zalio i ne secam se bas najbolje koliko ali vratili mi deo para. Mozda cak i 50%.
Znam da nije slucaj kao tvoj ali ja bih na tvom mestu trazio full refund. Tu majicu ne mozes da nosis. Pa se cenjakas. Takodje moj ti je savet da prvo posaljes poruku prodavcu...navuces ga u porukama da prizna gresku...otvoris dispute u ukazes na propust...kao dokaz posaljes slike majice i ss poruka gde je prodavac priznao da je pogresio i ne mogu da te odbiju.
Edit: ja uvek provo javim prodavcu da mi nije stiglo to sto sam kupio i posaljem sliku. Obicno oni krenu da kukaju u fazonu, izvini, nece se vise ponoviti i sl, kad im to ne prodje onda ti nude kupon sa popustom za sledecu kupovinu. Onda su moji :)

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Kada otvorim dispute i navedem razlog, a prodavac mi odgovori da će mi vratiti novac preko peypal,treba da pritisnem reject i ne moram da ulazim u dalju diskusiju sa njim. Da li je to ispravno i da li će mi Ali vratiti novac? U pitanju je pošiljka kojoj je poslednji status da je još u Kini, a prošlo je 60 dana od kupovine. Hvala unapred na odgovoru.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Nisam siguran ali mislim dokle god ne potvrdis da ti je paket stigao prodavac ne dobije novac od Alija. Iz nekog razloga svi prodavci pokusavaju te sprece da otvaras dispute. Valjda im to snizava rejting ili sta vec. Ti si otvorio dispute i provac ti u privatnim porukama nudi novac preko PayPal - a ali peetpostavljam da prvo zatvoriš dispute?

Nisi me razumeo. Da li kada pritisnem "reject" na njegov odgovor i ne ulazim u dalju diskusiju sa njim, odbijam njegovo obrazloženje i samim tim čekam da se Ali umeša u spor?

Nisi me razumeo. Da li kada pritisnem "reject" na njegov odgovor i ne ulazim u dalju diskusiju sa njim, odbijam njegovo obrazloženje i samim tim čekam da se Ali umeša u spor?

Reject dugme zapravo ne služi ničemu, isti je efekat i kada ga ne pritisnes.
Samo accept ima funkciju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sorry ako sam promašila temu, ali nisam znala gde da postavim pitanje. Obrišite post ako mislite da ne odgovara ovde ali mi prvo odgovorite.
Tražim nešto (bateriju za jedan mob) i nema ni na aliexpresu ni na amazonu, nema je nigde osim na ovom sajtu, pišem link sajta: https://www.turantorder.com/SpareParts/
po tome što obračunavaju u rupijima, kapiram da su Indusi. Da li znate za ovaj sajt? Da li su pouzdani? Ne bih volela da ostanem bez love.
HVALA SVIMA I PARDON AKO JE MOJ POST OFF. :)

Ako se placa preko PayPala i da se rizikuje ...
Nikad cuo za sajt
Ne znam kako se plaća, ustvari ne znam uopšte kako se to radi, prvi put ću sad (ako mi vi kažete da je sajt ok) kupiti nešto preko neta van zemlje i platiti karticom. Samo sam našla to što mi treba na tom sajtu u gugl srču i proverila da li šalju za Srbiju - šalju ali naplaćuju to slanje. Bar tako kažu.

404
Oops! That page can’t be found.
Evo...
https://www.turantorder.com/

EDIT:
Jel ti likovi uopšte postoje? Jel možete to da vidite?

EDIT NO.2:
sad sam našla to za plaćanje, piše ovo:
https://ibb.co/r5X8P2k

Poslednja izmena:
Cim nema baterije na aliexpresu i ebayu taj telefon vredi manje nego ta baterija tako da se ne isplati menjati je.

Ja ne bih nikako kupovao na tom sajtu obzirom da, koliko vidim, nema opciju plaćanja preko PayPal-a, a pri tome vlasnik sajta krije sve svoje podatke, čak je i sajt anonimno registrovan. Malo sam proguglao, nema nekih masovnih žalbi (ima par od nekih Indusa), ali mu je generalna reputacija vrlo niska.

Cim nema baterije na aliexpresu i ebayu taj telefon vredi manje nego ta baterija tako da se ne isplati menjati je.
Misliš tako? Pa da, taj fon je raritet u svakom smislu, ali bih volela da ga imam i sad imama priliku da ga uzmem, ali sam prvo htela da proverim bateriju... i eto...

Ja ne bih nikako kupovao na tom sajtu obzirom da, koliko vidim, nema opciju plaćanja preko PayPal-a, a pri tome vlasnik sajta krije sve svoje podatke, čak je i sajt anonimno registrovan. Malo sam proguglao, nema nekih masovnih žalbi (ima par od nekih Indusa), ali mu je generalna reputacija vrlo niska.
Kako si sve to uspeo da vidiš? Tj ja nisam baš u toj sferi... nisam nikad ništa kupovala preko neta iz inostranstva (a ni kod nas, mislim da platim preko neta).
Znači, ti ceniš... da bi vlasnik tog sajta mogao da me ispali za bateriju ako mu platim? Ili šta?

EDIT:
Jel' hoćete da mi kažete da batalim taj fon, da ga ne uzimam?
Da li ima npr. šanse da nađem bateriju od nekog drugog fona koja bi bila npr istih dimenzija kao ta? mislim da lepo legne u tel?

Poslednja izmena:
O kom telefonu je rec?

Ok, shvatila sam da je sajt sumnjiv. Baterija teško može da se nađe, a ja bih da uzmem mob koliko sutra, jer će ga uzeti neko drugi.
Da li mi možete reći koliko je izvodljiva opcija da se stavi baterija drugog proizvođača (mobilnog fona) pod pretpostavkom da su iste veličine? Jer ako to nije izvodljivo, onda nema smisla uzimati mob.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno