Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imam problem sa porudžbinom anker blutut zvučnika. Kad kliknem na tracking dobijem sledeće informacije.

Nisam do sad imao ovu situaciju, pa ne znam jel ovo definitivno znači da je carina vratila pošiljku ili sta je u pitanju?
a44ce86d90803159040fec77488aec15.jpg

Idi ovde i unesi broj za praćenje, pa napravi ss i postavi ovde (zamagli slobodno tracking broj ako hoćeš). Tada će ti neko reći gde ti je tačno paket i šta radi.

Na poštinom sajtu ćeš videti detaljniji info. Najverovatnije je sve ok, jer uvek kad je status za carinu kod nas na aliju se pojavi takva poruka.

Edit:
Eto sve ok. Sad čekaj da uzmu harač [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Sve je ok. Ide na naplatu pdv-a (20%) jer carinu (10%) ne verujem da može bluetooth zvučnik da zakači.

E sad. Može se desiti da čekaš i 20 dana da oni to odrade, ali malo se carina trgla poslednjih dana, pa možda već za 5-7-10 dana bude paket kod tebe. Znaćeš kad će paket biti kod tebe (tog dana ili sutrašnjeg) kad budeš video u jednom od tih statusa i poštanski broj svoje pošte.

Poslednja izmena:
Hvala vam puno na informacijama, vrednost zvučnika je 36$ bila, pa videćemo koliko će carina da naplati. Bitno mi je da znam da je ovo "normalna" procedura, da ne otvaram bez veze dispute.

Računaj da carina obično (u 99% slučajeva) dobro proceni cene, tako da ćeš imati oko 900 dinara troškova koje trebaš platiti poštaru/post express kuriru (zavisi ko ti donese). Oko 750 din pdv-a i 150 din za poštanske usluge.

Nema na čemu. :)

Znači da je krenuo za Srbiju. Pa sad racunaj jedno 4 nedelje od 13.04. Uskoro bi trebalo da stigne u Srbiju. Pulisace ti Izmenicna Pošta kad stigne u Srbiju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Tako je to kad mnogi nece da se potrude i pronadju odgovore par stranica unazad - ponavljamo svakih par dana iste odgovore :mad:

Pa jos i u pogresnoj temi se postavi pitanje :S::mad:

@nagard

evo ti full pracenje

https://postal.ninja/en/track/6R6lM8

stize u narednih 8-15 dana.

Poslednja izmena:
Jel moze neka pomoc, sta je najbolje uraditi:

Naime 16.04 sam porucio Crveni Micro USB kabal od 2m, onaj Baseus sto sija na kraju a danas mi je stigao crni type c od 1m...

Poslao sam im poruku pa cu videti sta kazu, ali reko da vidim sta ste vi radili u takvim situacijama.

P.S. Vidim da je ova nalepnica cak i prelepljena, ispod mog imena je od nekog Francuza, tako da je to verovatno bio njegov paket...

Poručio sam neku kameru, xiaomi, I kaže ne može sa radi van kine. Otvorio sam dispute, I naveo da stvari ne radi. Kinez mi sad traži da promenim opis dispute-a iz ne radi u "I don't need this item anymore", navodno će mi prihvatiti dispute, ali će mu štetiti reputaciji ako ostavim ovo. Šta da radim?

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

@daxyco
Koju kameru? Da bi neke Xiaomi kamere radile mora u Mi Home softveru da se stavi Kina kao država, posle radi sve najnormalnije.

Poslednja izmena:
Dafang kamere kojima mac pocinje sa 78 su blokirane za koriscenje van Kine, mada postoji mogucnost da se "otkljuca" ako se podrsci posalje fotka nalepnice sa kamere i dokaz kupovine, tj. order screenshot sa Aliexpressa, Gearbesta itd., zavisi gde je kupljena.

Upravo to, xiaomi dafang, mac počinje sa 78. Šta god radio, nema šanse, stavljao hakovan firmware, zezao se, ali neće. Čak sam i poslao taj mail podršci, ali nisam ni dobio odgovor pa sam zaboravio šta je s tim, sad ću da proverim šta se dešava.

Ako u opisu pise da je za kinesko trziste onda prodavac moze da se lako izvuce .

Ne piše, naravno...

EDIT: Poslao sam taj mail 23. aprila, niko ništa nije odgovorio. Tek sam sad provalio, hakovani firmware daje sliku, ali je reda 1 fps, ako i toliko :). Sad još treba da skontam kako da napravim VPN da bih mogao da mu pristupim tu...

Poslednja izmena:
Pratim par dana status posiljke za neku bt dodatak za navigaciju, u medjuvrenu drugar iz Cg narucio na moju adresu 2 paketa nkmeka preko post expressa, ja odem da, odem po 3 posiljke da podignem, dodjem kuci otvorim paket na onom papiru sa carine pise plastelin:) a ocekujem bluetooth, vrednost plastelina procenili na 1058 din:) kad ono stigao mi paket od pre 3 meseca, koji sam otpisao i dobio bez problema full refund 3.30 pre par dana. A plastelin je ustvari clay bar, glina ona za lickanje auta, a prodavac bas korektan i poklon neku krpicu ubacio i bez ijedne reci odmah full refund, al eto nasi procene komad gline od 100g i od 3eur kao plastelin od 1000din:)

Eto ako kome treba "plastelin" preporucujuem official store Marflo.
Sve razmisljam da im javim da je stiglo i da im ponovo uplatim 3eur.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Pa uradi to, zbog karme

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ne zbog karme, vec zato sto je to jedino ispravno.

Upravo to, naletis na postenog, pa ga ispostujes, 3eur ne znace ni meni ni njima.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

E ljudi evo ja napravio akaunt na aliexpressu i nikad pre nisam kupovao ovde. Vidim preko paypala ne moze da se kupuje? Znaci moram da prebacim pare sa paypala na karticu i onda mogu?
Jel shipping ako nije besplatan, vidim kosta 0.07$ jel se i on uracuna odma ili postaru dajem te pare? :D

Bolje uplati još para na bankovni račun povezan sa karticom, nego da prebacuješ sa pp-a na karticu tj. povezani račun sa karticom. Bezveze će pp da uzme 4e provizije, plus ćeš da čekaš par dana min da legne novac.

Plaćaš direktno karticom na Aliju, uneseš podatke sa iste i to je to.
Shipping ako nije dž, uračunava se sa cenom stvari koju kupuješ. Ako nešto košta 10 dolara, samo se dodaje (automatski) tih 0.07 dolara na cenu paketa i plaćaš odmah. Poštaru ne daješ ništa, osim ti paket ne ode na carinu, pa te uhvati pdv i/ili carina (ali ovo zavisi od stvari koju kupuješ i koliko košta, jer jeftinije stvari - do 10 dolara obično prođu bez naših dažbina).

Ostalo/detalje imaš u prvoj poruci ove teme.

Poslednja izmena:
Gde ima šiping od 0.07$?
Ja u zadnje vreme ne viđam ništa ispod 1.5$ čak za neke stvari ispadne skuplji šiping nego sam predmet koji se prodaje, free šiping nisam odavno video jer prodavci ovako mogu da reklamiraju proizvod po jeftinijoj ceni, ti klikneš na oglas kad ono ima šipinga, gledao sam baš ekran za tablet, jedan ga prodaje za 20$ sa 6$ šipingom a drugi za 12$ ali šiping još 20$, smrdljiva taktika...

Nazad
Vrh Dno