Počeli su sa rokom od 20 dana fore za slanje, naručio juče neke bluetooth bubice. Videću da li ću imati sreće da mi pošalju pre 5. Februara...
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Jesu. Vec se pripremaju za Spring Festival. Ja takodje narucio preko Alija neke kablice. Jedna posiljka je bila sa rokom pripreme slanja 19 dana, druga 23 dana. Medjutim, za ovu prvu jutros dobijem broj preko China Post-a (nije bilo druge opcije za slanje osim China Posta), dok cu za drugu da vidim kada ce biti. Prema onome sto znam, a ziveo sam tamo dugo, Kinezi rade jos celu sledecu nedelju, barem na papiru i sto je najveci fazon, uvek i obavezno ceo vikend pred praznik, sto ce u ovom slucaju biti 2. I 3. februara, pred docek Nove godine 4. na 5. februar. Proslava kineske nove godine je najveci i to porodicni praznik, tako da tada svi odlaze u mesta odakle su, gde im se nalaze familije. Iz tog razloga praznik zvanicno traje 7 dana, ali se nezvanicno sve polako usporava mesec dana pre, a po pravilu I jos koji dan nakon zavrsetka praznika (ima jos jedan praznik odmah posle kineske nove godine, koji je takodje vazan za njih, pa mnogi produze "slavlje").