Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Počeli su sa rokom od 20 dana fore za slanje, naručio juče neke bluetooth bubice. Videću da li ću imati sreće da mi pošalju pre 5. Februara...

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Jesu. Vec se pripremaju za Spring Festival. Ja takodje narucio preko Alija neke kablice. Jedna posiljka je bila sa rokom pripreme slanja 19 dana, druga 23 dana. Medjutim, za ovu prvu jutros dobijem broj preko China Post-a (nije bilo druge opcije za slanje osim China Posta), dok cu za drugu da vidim kada ce biti. Prema onome sto znam, a ziveo sam tamo dugo, Kinezi rade jos celu sledecu nedelju, barem na papiru i sto je najveci fazon, uvek i obavezno ceo vikend pred praznik, sto ce u ovom slucaju biti 2. I 3. februara, pred docek Nove godine 4. na 5. februar. Proslava kineske nove godine je najveci i to porodicni praznik, tako da tada svi odlaze u mesta odakle su, gde im se nalaze familije. Iz tog razloga praznik zvanicno traje 7 dana, ali se nezvanicno sve polako usporava mesec dana pre, a po pravilu I jos koji dan nakon zavrsetka praznika (ima jos jedan praznik odmah posle kineske nove godine, koji je takodje vazan za njih, pa mnogi produze "slavlje").

Narode, jel kupovao mozda neko neke USB punjace za mobilne telefone sa Alija da moze da preporuci? Nesto kao ovo dole, ali mi treba da ima barem jedan 2A port. I ne treba mi ovoliko USB portova, dovoljno mi je 3-4. Mislio sam se da uzmem i ovo iz Gigatrona, ali sam gledao review i sve uticnice su 1A, cak i ako se samo jedan uredjaj prikljuci.

https://www.aliexpress.com/item/LDN...a3-4cb6-b7e1-69a92fc219f2&transAbTest=ae803_3

https://www.gigatron.rs/produzni_kablovi/ldnio_produzni_kabl_3_uticnice_6_usb_porta_-_se3631-106285

Izgleda da je veliki problem nedostatak poštara.

Ovo mogu da potvrdim. Moj poštar sledeće godine ide u penziju i ide u Nemačku da radi. Po njegovim rečima nema ko da ga zameni. Em mladi neće da se lomataju po kiši, snegu i vrućini em firma neće nikoga da zaposli regularno već sve neke krivine (preko omladinske zadruge fore).

Počeli su i penzioneri da se pakuju odavde.

dobra je to drzava gde ti praznik pocinje 5.2. a ti pocnes sa praznovanjem 26.1.

Većina njih radi u privatnim firmama, državne će raditi do 5-tog, ovi sa aliexpresa su sve privatnici, ili rade za neku firmu ili rade za sebe kao trgovci...
A privatnici mogu kako im se hoće, rade cele godine, dobar deo odgovara na poruke i subotom i nedeljom a onda se pokupe i odu mesec dana kući :)

Poslednja izmena:
44 dana processing time! Koliko praznika planiraju da povežu ovo Kinezi!?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Narode, jel kupovao mozda neko neke USB punjace za mobilne telefone sa Alija da moze da preporuci? Nesto kao ovo dole, ali mi treba da ima barem jedan 2A port. I ne treba mi ovoliko USB portova, dovoljno mi je 3-4. Mislio sam se da uzmem i ovo iz Gigatrona, ali sam gledao review i sve uticnice su 1A, cak i ako se samo jedan uredjaj prikljuci.

https://www.aliexpress.com/item/LDN...a3-4cb6-b7e1-69a92fc219f2&transAbTest=ae803_3

https://www.gigatron.rs/produzni_kablovi/ldnio_produzni_kabl_3_uticnice_6_usb_porta_-_se3631-106285

https://www.aliexpress.com/item/CHO...885.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.26b74c4dGtn7lq

koristim ga vec pola godine, odlican

stigao mi je neki mrtav bluetooth adapter. ali mi po prvi put traži video kako je to uključeno u struju i da se ne puni itd...kako vi radite video i gde je najbolje da postavim video, jel se to šalje njima kroz aplikaciju ili moram na neki host, šta znam dropbox gdrive ili šta već?

Ne može ni na kakav host moraš direktno njima da posaljes.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

jel ima nekih ograniocenja sto se tice rezolucije, veličine fajla...?

Snimi, slikaj, klikni na dispute i prati uputstva

Sent from my MI MIX 3

jel ima nekih ograniocenja sto se tice rezolucije, veličine fajla...?
Snimiš video sa telefonom, ne sme da bude duže od 2 minuta i uploaduješ u dispute kao dokaz.
Stigao mi neispravan lcd ekran za tel, kako ide procedura, dispute?
Slikaš par fotki ako ima oštećenje, ako je ceo a neispravan snimi video fajl gde se vidi da ne radi i iz ordera idi na Open dispute i izaberi kao razlog da je proizvod neispravan, uploaduj dokaze što si snimio i to je to.

Stigao mi neispravan lcd ekran za tel, kako ide procedura, dispute?

Moguce da ces morati da napravis video prilikom instalacije posto to Ali trazi ako prodavac odbije

neki dogovor oko refunda..Imam trenutno za usb wifi adapter dispute gde su trazili da snimim instalacioni proces a prodavac odbija bilo kakvu mogucnost refunda tako da je na aliju da odluci ..

Inace da li je neko imao situaciju da nema podataka tri dana na trackingu..samo da je paket spreman za isporuku

Bude nekada i više od 3 dana da stoji da je spreman za slanje. Prodavci nekada odmah registruju broj za praćenje pa tek kroz nekoliko dana pošalju. Bilo je meni nekada i po nedelju dana da stoji da je spremno za slanje pre nego što krene.

Jutros sam napisao da ako me ignorisu da cu otvoriti dispute.posta je poslala paket nazad jer nije bilo prezimena(da podsetim na problem)
Evo njenog odgovora,
ab46dcb582a05cbc39efe4f59afe1092.jpg

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Da li na aliju ima delova za Tesla mobilne telefone? Treba mi onaj usb konektor za punjenje.

Ja nikako ne mogu da nadjem pa ne znam da li je do mene ili stvarno nema.

Moraš prvo da otkrijes kojeg kineza su rebrendirali u tvog "teslu", pa onda za taj telefon da trazis deo koji ti treba. Drukčije ga sigurno nećeš naći.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vidi kako se tacno zove taj model Tesle izvorno(Posto ih oni stancuju gotove) pa onda potrazi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li na aliju ima delova za Tesla mobilne telefone? Treba mi onaj usb konektor za punjenje.

Ja nikako ne mogu da nadjem pa ne znam da li je do mene ili stvarno nema.
Imas u Tesla servisu. Jos ako je stariji telefon dace ti verovatno za dz.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

A kako to.da saznam? Da uradim google search sa Tesla nazivom modela?

@Dwyane Wade Ko je servis za Tesla uredjaje?

Prvi model Tesle je bio Ulefone Paris, ovaj kasniji model sa metalnim leđima je Ulefone Metal samo bez otiska prsta.

Comtrade radi servis Tesli, moj kolega je imao Tesla telefon i nosio je u Comtrade servis na Tošinom bunaru kada mu je otkazao bluetooth i WiFi.

Poslednja izmena:
Ja porucio nekih 8 stvari sa alija 16. januara, i vec vise od 10 dana stoji accepted by airline...ali nikako da posalju...koliko vidim, poslace tek posle 10. februara.. :(

To accepted by airline znaci da je u putu ostaje ti da cekas ako je china post untracked nece biti daljih azuriranja jedino cekas to je to

Sad mi javio da je upitanju Tesla 6.A samo sto mi nista ne izbacuje na google search, a na aliju ga i dalje nema...tj treba da vidim koji je izvorni model da bih trazio na aliju.

Sad mi javio da je upitanju Tesla 6.A samo sto mi nista ne izbacuje na google search, a na aliju ga i dalje nema...tj treba da vidim koji je izvorni model da bih trazio na aliju.
Ma nista Ali..pozovi ovlasceni Tesla servis na Tosinom Bunaru. Pomocice ti.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sta se desava sa Aliexpressom, ne moze da se pristupi sajtu normalno sve dobijam : https://www.aliexpress.com/maintain.html

Naime sve je redu dok se ide na aliexpress.com ali nakon unetih podataka za logovanje izbacuje ovo vec par dana i nema sanse da se ucita stranica, primetio sam kada dodam prefiks trade. ispred aliexpress da radi normalno i ucitava stranicu, da li neko jos ima ovih problema ?

Prilozi

• ali.png
    ali.png
    52.7 KB · Pregleda: 145
I meni se isto dešava već neko vreme,moram da izadjem pa ponovo udjem.Mada,ne ulazim(izlazim) peške.Ko ga šiša:d

Nazad
Vrh Dno