Ako u tvojim podatcima koje si uneo u nalogu na Aliju stoji regularno ime, prezime, kompletna adresa, onda te ne zanima ako kinez nije uneo i pokreći dispute jer je njegova greška i navedi to kao razlog.Narucio sam kaput 25. Oktobra,stigao je u Srb. 5. Decembra ali zato sto je falilo prezime vraceno je za Kinu.
Paket jos nije stigao prodavcu,zvao sam ove nase iz Poste ali oni veze nemaju sa zivotom.
Prodavac kaze da jos nije skinuo,a ja sam pre par dana slucajno kliknuo da sam prikio paket.
Sta mi je ciniti?![]()
Sent from my LG G4 using Tapatalk
Da, sad sam pogledao cene, u pravu si... Kod nas ima i Kingston Canvas Select, class 10, UHC 1, 32Gb, 80 write, 10 read za oko 800din.Kartice poznatih brendova 32GB ces platiti skoro isto i kod nas i na eBay,JoyBuy....
Najzanimljivija stvar je da me 24h nakon slanja mejla pozvao neko iz Poste (po glasu bih rekao da je ,,moj'' postar) i rekao kako je moj kraj vise nema postara i da ako hocu da podignem pakete da odem licno do PosteПоштовани,
Поводом Вашег обраћања путем контакт форме на корпоративном сајту Предузећа, обавештавамо Вас следеће:
Када су у питању нерегистроване или тзв. обичне поштанске пошиљке, без регистрованог броја пријема (будући да Вам је како наводите, послата управо та врста пошиљке), такве пошиљке се нигде у свету, па ни у Републици Србији, не евидентирају у поштанским исправама пошта, те се не прате у токовима преноса и у случају њиховог губитка, не постоји начин да се утврди где се и због чега то догодило. Уручују се, по правилу, убацивањем у кућни сандучић примаоца, те се не може утврдити да ли је, ко је и када преузео пошиљку из кућног сандучића.
Да ли је нерегистрована пошиљка уопште послата или уручена, не може се утврдити, будући да је једини, тзв. доказ да је пошиљка послата, потврда о пријему пошиљке, која се издаје само за регистроване пошиљке.
Свакако, Предузеће је у обавези да са овим пошиљкама поступа са истом одговорношћу и пажњом као и са другим, односно, регистрованим пошиљкама, али уколико се пак, догоди, да ова врста пошиљке не приспе на одредиште, разлози за то, сагласно напред наведеном, углавном остају непознати.
Искрено нам је жао што Вам, како наводите, нису приспеле нерегистроване пошиљке које очекујете, али нажалост, имајући у виду наведено, не постоји начин да се утврди статус нерегистрованих пошиљака.
С обзиром да је број пошиљке основни параметар за утврђивање статуса, нажалост, не постоји други начин (рецимо, на основу адресних података примаоца и/или пошиљаоца пошиљке), да се утврди где се она налази.
С поштовањем,
Пошта Србије
Koja im je to fora da naplate? Jel pise cena paketa? Otvore paket i vide da ne podleze carini a naplate otvaranje. Svasta...
meni je pisalo 24 dana isto ali je poslao sat vremena posle narudzbine, petog pocinje njihova ng zato do pocetka feb treba sve naruciti
meni nije tesko da jednom mesecno podignem sve sto mi stigne.
Ako ima carine naplate 45 dinara više tj proviziju za uplatu na račun carine.U slucaju da nema carine.pdv (u principu su carina i pdv isto jer ih naplacuje carinska sluzba a ne poreska, samo se eto drugacije zove) naplate ti 100 dinara otvaranje\
Ako ima carine/pdv onda je 110rsd
U cemu je tu fora da naplate 10 dinara vise otvaranje u slucaju da ima carine/pdv-a
Mislio sam da je i na sve Transcend microSD kartice 5 godina , ali nije :S::smackbum:
www.transcend-info.com/Legal/?no=17
2-5 godina
www.kingston.com/eN/company/warranty#duration
Canvas Flash cards are backed by a lifetime warranty, free technical support and legendary Kingston reliability
U Srbiji je 5 godina
Ja smem da potpisem da u ovom slucaju koji sam opisao paketi su stojali u pošti bar 30 dana. Postar nije hteo da ih donese. Dobio sam pakete posle 3 meseca i to zato sto sam se zalio. Sto bi ih vracali nazad kad nemaju tracking? Ko im brani da ih odnesu kuci. Nemoj da se lazemo.¿
Paketi stoje u pošti 5 dana nakon čega se vraćaju pošiljaocu, ako odeš jednom mesečno u poštu dobićeš one pakete koji stoje tamo manje od 5 dana, sve ono što je stiglo pre 6 ili više dana će biti vraćeno pošiljaocu sem ako nisi platio da ti drže pakete znatno duže...
Komuniciram sa kinezima na poslu skoro svaki dan, fabrike i oni veći prodavci su već otišli na odmor, ostatak radi do 30-tog januara.
Ja bi rekao da ako se naruči danas ili sutra postoje šanse da to bude i poslato jer osim na radno vreme prodavca treba računati i da gomila kurirskih službi kojima paketi stiže do centralizovanih poštanski centara kao i sama pošta takođe idu na odmor tako da je tok pošiljki usporen a gužve su veće jer svi čekaju zadnji trenutak da naruče, po običaju...
Nije dovoljno da prodavac pošalje paket, potrebno je da taj paket izađe iz Kine pre februara da bi stigao.
Paketi stoje u pošti 5 dana nakon čega se vraćaju pošiljaocu, ako odeš jednom mesečno u poštu dobićeš one pakete koji stoje tamo manje od 5 dana, sve ono što je stiglo pre 6 ili više dana će biti vraćeno pošiljaocu sem ako nisi platio da ti drže pakete znatno duže...
Mislio sam da je i na sve Transcend microSD kartice 5 godina , ali nije :S::smackbum:
www.transcend-info.com/Legal/?no=17
2-5 godina
www.kingston.com/eN/company/warranty#duration
Canvas Flash cards are backed by a lifetime warranty, free technical support and legendary Kingston reliability
U Srbiji je 5 godina
Isti slučaj, zvali su me da dođem po pošiljku jer nema ko da je isporuči.U sredu se zalih pismenim putem Posti na neisporucene posiljke od 11.11. 3 paketa mi nisu stigla. Dobih ovaj odgovor:
Najzanimljivija stvar je da me 24h nakon slanja mejla pozvao neko iz Poste (po glasu bih rekao da je ,,moj'' postar) i rekao kako je moj kraj vise nema postara i da ako hocu da podignem pakete da odem licno do Poste
Uopste mi nije bio problem da odem do poste i podignem sve pakete koji su tamo bili
Posto na salteru nisu mogli da pronadju sta ja to trazim, pitali me ko mi javio da dodjem. Da ne duzim pricu vise, pozvali su postara koji raznosi postu u mom kraju i on mi dade pakete
Svaka cast za Postu i ako vam je problem da donosite pakete samo kazite...meni nije tesko da jednom mesecno podignem sve sto mi stigne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari