Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Zato što si nov na forumu i sigurno nisi pročitao kako ide procedura nabavke telefona sa alija i kakva su iskustva ljudi koji su naručivali tj. šta možeš da očekuješ, pre svega mislim na dodatne troškove ovde.
Pogledao si na aliju telefon i uporedio cenu tamo i ovde, video da je razlika interesantna i pomislio kako ne bi bilo loše tu uštedu iskoristiti za nešto pametno, međutin nije sve tako streight forward...

Ako se dobro ne upoznaš kako stvari funkcionišu ne da nećeš uštedeti nego može da te izađe skuplje nego ovde da si kupio...

Zato sam ja resio da uzmem multimediju za auto koja je 215e posalju mi u DE pa ce rodjak da mi donese..a obzirom da je warehouse isto u DE placam postarinu 3.7e bez carine i ostalih troskova.
Pa probaj i ti nesto slicno...

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Koliki refund mogu da dobijem kad pošta vrati paket nazad?

Pozdrav svima.
Nisam siguran gde bih tačno trebao da postavim ovo pitanje jer mi se čini da bih mogao da ga postavim na više različitih threadova, te se izvinjavam ako sam omašio thread.
Želeo bih da naručim telefon preko AliExpressa, međutim nemam nikakvu karticu. Otvorio bih račun u Telenor banci. Da li bih mogao da pomoću Mastercard debitne kartice Telenor banke izvršim transakciju bez PayPala, tj. da prosto unesem informacije sa kartice?

Mozes sa bilo kojom Internet karticom da narucujes sa Alija, tamo ti ne treba Paypal kao na ebayu.
Ja sam cekala Telenor kartice 27 dana, inace kupujem telefone sa Alija od 2013. i narucivala sam ih preko Visa Inernet kartice Komercijalne banke, dobijes je za 7 dana, i iznosi 500 din. vazi 3 godine, uplacujes u banci dinare kod njih, i onda se vrsi konverzija kada kupujes na netu.
Telenor je mozda bolji sto mozes online da imas uvid u racune i transakcije i sto mozes kes na bankomatu da uplatis, jednostavnije je samo se kartice duze cekaju.
Mene je uvek zakacila carina, ali svakako ne bih kupovala telefon od nasih, mnogo je bolji osecaj kada ti stigne paket pa ga otvaras, inace i ovi sa KP narucuju odatle, tako da ti dodje sve to isto. :D

Moram da priznam, ovih 512 karaktera za pisanje dispute-a, me ubilo u pojam. :D

Napisao roman, pa sam ga skraćivao na plan priče. :D Šta ću, kad volem da objasnim. :)

Doduše, tu je video od tri minuta. Mislim da je i to "roman", jer sam negde video, da sam video treba da ne bude duži od dva minuta. Svejedno, upload-ovao se.

@ MiDZiiii

Za koje modele telefona si zainteresovan ???

Homtom HT16. Imam trenutno Doogee X5 Max sa sličnim karakteristikama i meni je on sasvim dovoljan. Jedino što, zbog meni nepoznatog razloga, dosta prašine se već jednom uvuklo ispod stakla kamere. Zbog toga, na fotografijama su bile crne/sive mrlje pa sam ga morao slati na servis kako bi to sredili. A kako mi garancija ističe za dva meseca, spremam se da ga zamenim.

Ako se dobro ne upoznaš kako stvari funkcionišu ne da nećeš uštedeti nego može da te izađe skuplje nego ovde da si kupio...

Hvala, Sirius. Potrudiću se da se vrlo dobro informišem ukoliko se odlučim za opciju naručivanja iz Kine.

Mozes sa bilo kojom Internet karticom da narucujes sa Alija, tamo ti ne treba Paypal kao na ebayu.

Hvala! =)

Da li valja neki od ovih jeftinih UTP cable testera, na Aliju? Nije profi upotreba u pitanju. Kabliranje u manjem kancelarijskom prostoru, po kući...

Ne radi mi nesto tapatalk pretraga, pa da pitam na brzinu. Stigao je uredjaj kom ne radi osnovna funkcija. Prepirete li se sa prodavcem ili odmah otvarate dispute?

Pusti mu poruku, vidi šta predlaže pa odluci da li otvaras spor, nije obavezno prepirati se [emoji6] Čekam rešenje spora za dan dva posto se nismo dogovorili.

Sent from my MI 6

Zavisi koji je uredjaj i koja je funkcija.

Ako postoji sumnja da koristis na pogresan nacin, ja bi prvo kontaktirao prodavca.
Ako nema dileme da je proizvod sa defektom onda gubis vreme kontaktirajuci prodavca, i ako se oni uvek ljute ako nisi prvo njih kontaktirao jer tako gube sansu da bez finansijskih gubitaka rese spor.

Hvala obojici na odgovorima.

Poslao sam mu poruku, ali je vikend, pa ne ocekujem odgovor do ponedeljka. Videcemo sta ce predloziti.

Meni je ponudio da zatvorim spor i tek onda da se dogovorimo oko iznosa i načina delimicnog povraćaja pošto je roba oštećena ali i dalje funkcionalna, samo sam mu se zahvalio i rekao da će Ali da odluci

Sent from my MI 6

Ne radi mi nesto tapatalk pretraga, pa da pitam na brzinu. Stigao je uredjaj kom ne radi osnovna funkcija. Prepirete li se sa prodavcem ili odmah otvarate dispute?
Ma odma dispute, nek razmisle drugi put pre nego probaju da uvaljuju škart, sve usnimiš, pogotovo obrati pažnju na video zapis, uvek mi je ali presuđivao u moju korist kad sam dobijao defektne predmete.

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Kolege, ako može mala pomoć. Korisnik sam MTS banke već skoro dve godine i preko računa plaćam narudžbine sa Aliexpressa. U međuvremenu sam imao par dispute - a koji su mi odobreni. Problem je u tome što mi Aliexpress aplikacija prijavljuje da su dispute-i prihvaćeni i da su sredstva vraćena na račun, ali to se ne vidi na računu MTSa. Ovi iznosi su do sada bili mali, po nekoliko eur, pa nisam preterano ovraćao pažnju, ali mislim da se do sada skupilo bar 20tak eur odobrenih disputea za nekoliko narudžbi i interesuje me kako mogu da dođem do tog novca. Da li trrba da pišem banci ili nešto dodatno da potvrdim u aplikaciji...? Hvala na pomoći :)
ec1b289b0bac25d8e061e6c3ffe47e23.jpg

Sent from my Hisense Infinity H12 using Tapatalk

@jabree

Videcu sta ce reci prodavac sutra. Davno sam imao par dispute-a i uvek su reseni u moju korist, ali jedno godinu - dve nije bilo problema, pa sam i zaboravio da li sam otvarao odmah.

Kolege, ako može mala pomoć. Korisnik sam MTS banke već skoro dve godine i preko računa plaćam narudžbine sa Aliexpressa. U međuvremenu sam imao par dispute - a koji su mi odobreni. Problem je u tome što mi Aliexpress aplikacija prijavljuje da su dispute-i prihvaćeni i da su sredstva vraćena na račun, ali to se ne vidi na računu MTSa. Ovi iznosi su do sada bili mali, po nekoliko eur, pa nisam preterano ovraćao pažnju, ali mislim da se do sada skupilo bar 20tak eur odobrenih disputea za nekoliko narudžbi i interesuje me kako mogu da dođem do tog novca. Da li trrba da pišem banci ili nešto dodatno da potvrdim u aplikaciji...? Hvala na pomoći :)

Ne znam koliko kartica imas u MTS-u, ali novac se vraca na karticu s koje je placeno. Ako imas internet karticu, mozda je vraceno na nju, pa zato nisi primetio promenu.

Imam jednu jedinu karticu, na njoj su mi devizni i dinarski račun, i sa njom plaćam. Proveravao sam oba i nemam prihode ni na jednom, osim kad sam sebi prebacujem sredstva.

Sent from my Hisense Infinity H12 using Tapatalk

Za ovaj refund od 12.01. je jos uvek rano da se pojavi na racunu, potrebno je bar 2-3 dana da to legne.

ne sekiraj se rok za refund ti je do 20 radnih dana.jedino platinum i premium clanovi dobijaju retund za 2-3 dana, mada i to.ume da kasni , pogotovu oko praznika....ali je revnosniji po tom pitanju cak i od amerikanaca

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

^u MB temi je pokazao drugi primer od letos, koji ne vidi jos uvek da je refundiran. Ovaj gore primer jos uvek nije ni poslat.

Jel kupovao neko obucu preko alija, uglavnom me interesuje kako to prolazi sto se tice carine? I naravno, kakav je uopsteno kvalitet :D

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Nisam naručivao obuću sa Aliexpressa već sa drugih sajtova (Taobao). Obuća ti sto posto podleže carini, kvalitet ima više klasa i tamo važi pravilo koliko para toliko muzike.

Kupio sam neke nepoznatu marku za nekih 40$, za trčanje i teretanu, mislim da bolje patike nisam imao, udobne i izdržljive (ja obično patike pocepam u roku od 3 meseca). Samo što mi je carina naplatila 2.900din.

@Dark Warrior Porucivao sam drugaru neke duboke kozne cipele/cizme, stigle pre 10 dana u povecem pakovanju i prosle bez ikakvih dazbina sto je i meni bilo cudno, placene oko 60$ i refund 10.80$ od alija posto su imale manju ogrebotinu

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ako su oni izvršili refund naravno da sam od njih i kupio [emoji2]
Nisam ih nešto zagledao pošto nisu za mene ali su mirisale na kožu i pisalo je da su kožne, on je zadovoljan tako da valjda jesu

Sent from my MI 6

Vrh Dno