Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@mrle
Znaci bez obzira dal narucio multim. Iz Kine ili iz nekog stoka u Evropi nema carinjenja?

Ja pojma ne znam apsolutno ništa o nemačkim carinskim i poreskim propisima i zakonima, samo sam ti napisao kako je bilo u dosadašnjoj praksi u mom slučaju.
I ja sam, valjda isključivo, slao elektroniku isl, a možda uopšte to tako ne bi bilo da je u paketima bila npr. odeća i obuća. Možda sam samo imao više sreće nego što je to uobičajeno u Švabiji.
Prvi, tj. nekoliko prvih paketa nisam u Švabiju ni poslao zbog izbegavanja PDV-a i carine ovde (jer nisam ni znao kakva je tamo situacija), već zbog opisanih nenormalnih razlika u poštarini ili što su u paketu bile Li-ion baterije koje u tom trenutku nisu mogle da se pošalju u Srbiju.

Koja je najveća cena proizvoda koju ti nisu Nemci carinili?

Šta radi ta vaga, jel može link?

Nisu mi nikad ništa ocarinili, a u najskupljem paketu mislim da su bila dva Yotaphona 2 i valjda još nešto sitnije - znači oko 200 i kusur jura.

Vaga meri telesnu težinu i analizira bioimpedanse - https://www.mi.com/global/mi-body-composition-scale/

Kao i sve ostalo Xiaomi-jevo što sam kupio (nekoliko desetina raznoraznih andrmolja) - švapski kvalitet i žabarski dizajn po pristupačnoj ceni. Stabilna (tanka sa širokim nožicama blizu ćoškova), sa velikim i svetlim displejom, uvek u standby-u (odmah se penješ, ne moraš prvo da je tapneš nogom), kućište od kvalitetne Xiaomi plastike - imam utisak da bi slon mogao da stanje na nju i ne polomi je, lepa...

Za bioimpedanse ti treba smartphone (sa bluetooth-om, je li) i ista ona Mi aplikacija kao za one njihove narukvice. Ja sam je instalirao na TV Box, jer su mi i vaga i TV svakako uvek u kući (aplikacija valjda ima 10 profila/ljudi). I moraš skroz da se izuješ, jer vaga propušta struju kroz tebe i tako meri masno tkivo, mišiće, vodu, masti oko vitalnih organa i neka ostala čuda. Aplikacija još i preračuna sve te podatke, pa te oceni opštom ocenom od 0-100. Izračuna i BMI.

Davno sam je kupio, a u međuvremenu sam je viđao na GB-u (koga ti ne voliš) i za $35 sa kuponom (ovde po Tehnomaniji itd. su obične digitalne vage, da iole liče na nešto, po 2.500-3.000 dinara). Ali problem je ta poštarina do Srbije.

Не плашите га без разлога, у крајњем случају може неком поклонити.
Мислим на оне дуксеве.

Ma moze, ako nadje nekoga uopste da moze stati u te velicine, meni zet poklanjao jaknu, ali to je velicina ubi boze, mislim da takva osoba ne postoji koja bi se uklopila po tim merama (neka North face jakna je bila u pitanju).

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo slike pa ce Vam biti jasnija situacija,nadam se...
200cd5a702bb6242852861b1051a24b0.jpg
3a272ce28c716062ebb3548765356ecb.jpg

Sent from my LG G4 using Tapatalk
Opet ja..
Purchase protection mi istice za 2 dana..sta mi je ciniti?dispute ili da cekam?

U principu možeš i da otvoriš dispute, ali pošto su uvek velike gužve u ovo doba godine, ja bih tražio da mi produže zaštitu za još 10-15 dana pa ako i tada ne stigne onda otvoriti dispute i tražiti novac nazad.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Opet ja..
Purchase protection mi istice za 2 dana..sta mi je ciniti?dispute ili da cekam?

Mislim da ti purchase protection istice tek krajem decembra posto se tih 60 dana racuna od dana slanja a to je cini mi se 24 10 a slika sa trackinga je samo pretpostavljeni datum za isporuku ..Moguce da gresim ali cini mi se da je tako .Meni su doalzile posiljke od 7 do 40 dana...Air mail bi trebao da je dosao ali ocigledno su zastoji..

Ja pojma ne znam apsolutno ništa o nemačkim carinskim i poreskim propisima i zakonima, samo sam ti napisao kako je bilo u dosadašnjoj praksi u mom slučaju.
I ja sam, valjda isključivo, slao elektroniku isl, a možda uopšte to tako ne bi bilo da je u paketima bila npr. odeća i obuća. Možda sam samo imao više sreće nego što je to uobičajeno u Švabiji.
Prvi, tj. nekoliko prvih paketa nisam u Švabiju ni poslao zbog izbegavanja PDV-a i carine ovde (jer nisam ni znao kakva je tamo situacija), već zbog opisanih nenormalnih razlika u poštarini ili što su u paketu bile Li-ion baterije koje u tom trenutku nisu mogle da se pošalju u Srbiju.

Nisu mi nikad ništa ocarinili, a u najskupljem paketu mislim da su bila dva Yotaphona 2 i valjda još nešto sitnije - znači oko 200 i kusur jura.

Vaga meri telesnu težinu i analizira bioimpedanse - https://www.mi.com/global/mi-body-composition-scale/

Kao i sve ostalo Xiaomi-jevo što sam kupio (nekoliko desetina raznoraznih andrmolja) - švapski kvalitet i žabarski dizajn po pristupačnoj ceni. Stabilna (tanka sa širokim nožicama blizu ćoškova), sa velikim i svetlim displejom, uvek u standby-u (odmah se penješ, ne moraš prvo da je tapneš nogom), kućište od kvalitetne Xiaomi plastike - imam utisak da bi slon mogao da stanje na nju i ne polomi je, lepa...

Za bioimpedanse ti treba smartphone (sa bluetooth-om, je li) i ista ona Mi aplikacija kao za one njihove narukvice. Ja sam je instalirao na TV Box, jer su mi i vaga i TV svakako uvek u kući (aplikacija valjda ima 10 profila/ljudi). I moraš skroz da se izuješ, jer vaga propušta struju kroz tebe i tako meri masno tkivo, mišiće, vodu, masti oko vitalnih organa i neka ostala čuda. Aplikacija još i preračuna sve te podatke, pa te oceni opštom ocenom od 0-100. Izračuna i BMI.

Davno sam je kupio, a u međuvremenu sam je viđao na GB-u (koga ti ne voliš) i za $35 sa kuponom (ovde po Tehnomaniji itd. su obične digitalne vage, da iole liče na nešto, po 2.500-3.000 dinara). Ali problem je ta poštarina do Srbije.
Čekaj, je l' realno da izmeri sve to tako što staneš na vagu samo? :D

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ima u Vipu Huawei vaga mislim da je oko 6-7 hiljada, nemojte me držati za reč.

@ chifta

Evo ti primer . Koji datum pise kod tebe ???

ae1.jpg

Nalog za RH987153157CN je kreiran 24.10 !!!
Nije mi bas jasno kako ti onda istice zastita ???!!!
Posiljka je u tranzitu od 26.10 , a vreme isporuke u vreme ovih guzvi bude i preko 50 dana

Čekaj, je l' realno da izmeri sve to tako što staneš na vagu samo? :D

Pa realno je da može da izmeri, a da li su izmerene vrednosti tačne i koliko su tačne - to bi se baš precizno moglo utvrditi jedino upoređujući merenja sa autopsije.
Iliti... poprilično je realno upoređivati izmerene vrednosti jedne iste osobe u više različitih merenja, a manje je realno međusobno upoređivati vrednosti za više različitih osoba.

Postoje i ovakve vage -> http://www.prizma.rs/sr/index.php/omron/fitnes/bf-511 koje tokom merenja dodiruješ i rukama. One su generalno preciznije.
Takve vage, tj. raznorazne skalamerije za "analizu bioelektrične impedanse" se prave već 30-40 godina. U međuvremenu su postale dosta pouzdanije.

@sasa022
Veruj mi da nisam ni ja mogao da verujem kad sam video da mi odbrojava manje od 2 dana protection buyer.
Poslao sam poruku prodavcu i oni su mi produzili i vise nema odbrojavanja.
Nego sta da radim sa ovim sto sam platio a jos se be javljaju(na slici)
0ba0cadd642f629e3704ad2bdec46327.jpg

@ chifta

Ima jos 5 dana fore da posalje.

Evo postoje i ovakvi slucajevi

16dana.jpg

@sasa022
Veruj mi da nisam ni ja mogao da verujem kad sam video da mi odbrojava manje od 2 dana protection buyer.
Nego sta da radim sa ovim sto sam platio a jos se be javljaju(na slici)
0ba0cadd642f629e3704ad2bdec46327.jpg

Ima još 5 dana da ti pošalje pošiljku.A nakon to ga počinje da teče buyer protection od 60 dana nakon čega otvaraš dispute ako poiljka ne stigne u tih 60 dana.

@sasa022
Nego sta da radim sa ovim sto sam platio a jos se be javljaju(na slici)[/IMG]
Mnogo si ti nestrpljiv.
Sta da radis?
Pa nista, treba da cekas, proslo je tek tri dana.

I za ono prvo treba da cekas, tek kada necega nema 60 dana od datuma slanja (a ne od kad si narucio) treba da se zabrines, do tada samo cekas.

Ja sam iz nemacke cekao da mi posalju paket tri nedelje a znas gde je kina...

Poslednja izmena:
Ma nisam nestrpljiv...nego nov :)
Narucio sam do sad 2 stvari..
Jedna mi je stigla,drugu cekam, al na njih nisam imao ovo cekanje nakon narudzbine nego odma su mi se javili i krenuli sa slanjem.

Jel zna neko neko zastitno staklo da ne skuplja otiske toliko, bas me to nervira?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mozda da zalepis mat foliju preko zastitnog stakla, ne znam da li moze. Ja obavezno stavljam mat foliju, svidja mi se to "suskanje" pod prstima, a nema otisaka[emoji3]

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk

Ubaci i "oleophobic" u pretragu za svoj model telefona; mada kod Kineza nema neke srece sa tim.

@chifta
Novi si sto se tice kupovine jednostavno se opusti i cekaj uz Kineze naucis da cekas nekad ti posalju isti dan nekad je to poprilicno sporo a preko mobilne aplikacije mozes unapred videti koliki je processing time svakog prodavca..Vecina posiljki stigne posebno koje imaju tracking number..

Jel zna neko neko zastitno staklo da ne skuplja otiske toliko, bas me to nervira?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ja sam kupio Hydrogel zaštitu, zadovoljan sam, imam je već nekoliko meseci na telefonu, potseća na foliju i maltene se ne primećuje na telefonu, jedino ako pogledaš sa strane pod uglom.

Ja sam kupio Hydrogel zaštitu, zadovoljan sam, imam je već nekoliko meseci na telefonu, potseća na foliju i maltene se ne primećuje na telefonu, jedino ako pogledaš sa strane pod uglom.

Link?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Pozdrav ljudi, poručio sam pre 10 dana dve Mofi maske, i kad udjem na tracking preko AE aplikacije, piše mi Held by customs I iznad toga Please contact customs or seller. Ovakvu poruku vidim prvi put, šta raditi?
ad8a0e58d01c4fdc8217021fb649ea21.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

^ Hvala. Ne kupujem često, pa ne znam sve metode[emoji28]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Verovatno si već i sam video da ti je prošla pošiljka bez dažbina.
I sam sam se tako par puta ranije štrecao dok nisam shvatio da sve pošiljke koje u izmeničnu poštu stignu u nedelju po defaultu dobijaju status "za carinu" zato što carina ne radi nedeljom, pa mora da ih sačeka do ponedeljka da bace pogled o čemu se radi.

Vrh Dno