Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pozdrav kolegama...
Usao sam u svet Alija,pa kao obicno na pocetku slabo se snalazim.
Uzeo sam neku jaknicu kojoj za 4 dana istice zastita,na aliju pise prijem a na track17 poslednje je da je na avion data 7.11.
Da li da otvaram onaj disput i sta da radim?
Jos jedno pitanje vezano za Auto Multimediju,ako bih je narucio u Srb da stigne verovatno bi me carina odrala.
E sad keva je u Svabiji,pa me zanima da ja platim iz Srb a ona da primi paket gore.
I ako bih to radio da li da narucujem iz Kine ili iz magacina po Evropi,a da mi Svabe ne udare carinu.
Unapred zahvalan...

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Sačekaš još 3 dana i onda ili otvoriš dispute ili produžiš zaštitu, kako tebi odgovara, ako čekaš 50+dana onda otvori dispute.
Za dojčland ne bi znao da ti kažem, nemam nikog tamo, da imam ne bi bio ovde. Nađi nekog ko živi tamo i naručuje iz kine pa
ga pitaj kako mu carina tretira pakete, jer i oni imaju neki limit preko kog podleže dažbinama, samo je pitanje koliko je taj limit
i koliko veruju kinezima što se tiče vrednosti robe upisane u CN formu.

Ako paket iz kine dodje u nemačku naplatice carinu to je normalno.

A za taj dispute nije jasno kako ti ističe zaštita ako je tek 7.11 dato na avion?
I ljudi dajte broj ako hoćete neko da vam pomogne, niko ovde nema čarobnu kuglu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@chifta

Pogledaj status na https://postal.ninja/en
Ako je posiljka zaista krenula za Srbiju , i ako si vec cekao 50+ dana produzi rok za jos 10-15.

Sto se auto-multimedije tice , pored gomile ponuda na KupujemProdajem ne isplati se da narucujes sa AE i zbog neizvesnosti oko carine i oko toga sta ce i u kakvom stanju stici.
U vecini slucajeva je veoma mala razlika u ceni , a mozes da vidis i proveris sta kupujes.

Ako ti nije potrebna navigacija za 15€ imas auto "radio" MP3 plejer ( USB,microSD,AUX,FM radio , sa oko 4x15W RMS - pise 4x50 )

Evo slike pa ce Vam biti jasnija situacija,nadam se...
200cd5a702bb6242852861b1051a24b0.jpg
3a272ce28c716062ebb3548765356ecb.jpg

Tebi zaštita verovatno ističe tek za mesec dana jer si naručbinu napravio 24 oktobra ili koji dan ranije.
Ono što piše da je špekulisani rok isporuke od 8-28. Novembra to nema veze sa realnošću trenutno zbog velikih gužvi i količine paketa...

Pogledaj na aliju, u toj porudžbini, gore ti piše nešto tipa ako porudžbina nije isporučena do tad i tad onda možeš otvoriti dispute... i pogledaj na stranici proizvoda koji si kupio, tu negde ispod cene piše koliko je garantovani rok isporuke, uglavnom je sad kod većine 60 dana...

Ne vidi se delivery time, Ali to je skoro uvek 60 dana a tebi je u tranzitu 13 dana.
U praksi je to tacno tri nedelje ako ne ode na carinu.
Znaci čekaceš još 8 dana

Rano je za bilo kakvu paniku.

Poslednja izmena:
Ok ljudi..hvala Vam na pomoci..cekacu jos neki dan mozda i stigne :)

Za RH987153157CN jos ne istice zastita ( porudzbina je najverovatnije kreirana oko 20.10 )

Posiljka je primljena u Sangaju i u tranzitu je od 26.10 !!!
Vidi se da je par puta vracana na proveru , ali je prosla.
7.11 je stigla na terminal ( u Pekingu ) na kom ceka utovar u avion.
Do pre ovih guzvi cekanje na utovar je bilo 3-15 dana.
Sada to moze da bude mnogo duze.

@ chifta

Prati status , tek kada se jos jednom ili 2 puta pojavi Air transport CNBJSA to ce znaciti da je posiljka u avionu.
Od tada ce trebati 2-10 dana da stigne u BG.

Da li je neko uzimao kapute i dukseve sa AE?
Kakvog su kvaliteta, jel vredi naručivati?

Da li je neko uzimao kapute i dukseve sa AE?
Kakvog su kvaliteta, jel vredi naručivati?

Ja sam se par puta razmišljao da poručim neku odeću sa AE, ali sam svaki put odustao. Jako su nestandardni sa merama, kod nekih piše da je naprimer njihov 5xl evropski 3xl, a kod drugih da je 6xl evropski 3xl. Kradu na dimenzijama, jedan te isti artikal, sa istom veličinom može da bude i 3-5 cm uži ili kraći. Lažu o sastavu materijala, napišu pamuk, a ono 80% sintetika, a 20% pamuk itd....Tako da neću da rizikujem.

Ja narucio kaput..cekam ga pa kad stigne pisem..
Sto se tice tih zezanja gledam narudzbine i utiske ako je masa ljudi zadovoljna sto ne bi i ja bio.

Ja narucio kaput..cekam ga pa kad stigne pisem..
Sto se tice tih zezanja gledam narudzbine i utiske ako je masa ljudi zadovoljna sto ne bi i ja bio.

Nemoj da zaboraviš da javiš. Baš me interesuje kakvi su :)
Jel može link do tog koji si uzeo?

Što se tiče odeće i obuće preko kineza tu nikada ne znaš šta ćeš da dobiješ, kod odeće uglavnom najveći broj što ćeš naći sa mukom je evropski 2xl, u većini slučajeva najveći broj je evropski xl. Uglavnom su njihove veličine 2 ili 3 broja manje od evropskih, tako da njihovi 5xl ili 6xl uglavnom odgovaraju evropskom 2xl, a nekada 5xl bude kao L. Dodatno to što kažeš da pišu pamuk a od pamuka izrađena samo etiketa na vratu na kojoj piše veličina.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pricate bez veze...
Za početak objasnite koliki je taj evropski xl pa će vam se sve samo kasti... :)

Odavno se ne uzbudjujem od raznih prevaranata na aliju, ali ovaj najnoviji kineski odgovor na moje pitanje gde je baterija je stvarno smesan.
Gavin Go: Hello, very sorry I was sleeping, please wait, after waking up I will take the initiative to reply to you. If you're waiting for, it is recommended a new product to you.
https://www.aliexpress.com/item/POP...shlight-Torch-Zoomable-Ultra/32840262271.html
With a flashlight smashing coconuts——https://www.youtube.com/watch?v=du962qLuVz4
1、The flashlight does not work?3 AAA battery how to use?How to enter the state of charge?
2、I have no battery, or, I want to extend the light time?
3、Did not receive the parcel?
4、What should I do if the product is broken?
5、Why does the headlamp not work?
6、flashlight Failure in charging
NAPOMINJEM DA PORUCENA BATERIJA NEMA VEZE SA OVIM STO MI OVA NEISPAVANA LUJKA NUDI !

...
E sad keva je u Svabiji,pa me zanima da ja platim iz Srb a ona da primi paket gore.
I ako bih to radio da li da narucujem iz Kine ili iz magacina po Evropi,a da mi Svabe ne udare carinu.
Unapred zahvalan...

Već godinama unazad skuplje i veće stvari iz Kine šaljem u Švabiju. Nikad za ništa nije naplaćen ni jedan cent. Poštar isporučuje drugaru pakete najkasnije dva-tri dana nakon sletanja paketa u Švabiju. Sad... "skuplje i veće stvari" nisu televizori od 120 cola i od 12 hiljada dolara, ali su npr. stvari od par stotina dolara, paketi u kojima je npr. usisivač isl.
Tako je, barem u mom slučaju, bilo do sada, a šta će biti u budućnosti - pojma nemam.

Osim toga, i poštarine su u dosta slučajeva nenormalno različite, pogotovu sam to primetio za Xiaomi drangulije, ne znam iz kog razloga. Npr. platim onu belu Xiaomi Smart vagu $40 i poštarinu do Švabije 20 ili 50 centi, a poštarina do Srbije 50 ili 70 dolara?!... I naravno, je li, u Švabiji više ništa ne platim, a ovde nema šanse da bi prošla bez plaćanja dodatnih novčanica, jer joj je kutija poprilično velika i dosta je teška.

Par paketa sam slao i iz skladišta po Evropi (neki malo skuplji TV Box i još nešto) - to naravno da nije ništa naplaćeno u Švabiji.

Poslednja izmena:
@mrle
Znaci bez obzira dal narucio multim. Iz Kine ili iz nekog stoka u Evropi nema carinjenja?
Zapazio sam da je shiping preko DHL iz Kine u Nemacku besplatan a iz magacina ti naplacuju neku sitnu lovu.Nidje veze

Ne drzi me za rec al mislim da je za 15dana u De ako sam dobro video

Kada je odeća i obuća u pitanju, gotovo svaki prodavac koji prodaje ovakve artikle ima sliku sa dimenzijama u cm.
Prikaže koliko su rukavi dugački, koliko je oko grudi, struka, bisina recimo duksa, dužina donjeg dela... ili koliko je cm uložak za patike.
Uzmete metar, izmerite sebe, dodate 3-5cm na svaku dimenziju (osim kod obuće) i naručite tako :)

Odecu nikad ne bi porucio sa Alija, zet par puta porucuvao, jaknu neku, sve premerio po onome sto su kinezi okacili, ono velicina kad stigne nidje veze, tipa kratka, a siroka jakna, kao za nekog malog nabijenog kineza... Obuca isgo, premeris sve, ono opet corak...

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Sa desne strane imaš pop-up "need help?".
"Kontaktiraš" bota i posle odgovora na par pitanja - dobiješ priliku za chat sa podrškom. Taj iz podrške je imao uvid u celokupnu konverzaciju koju sam imao sa prodavcem...

Epilog:

Prilozi

• ali.PNG
    ali.PNG
    84.5 KB · Pregleda: 135
Već godinama unazad skuplje i veće stvari iz Kine šaljem u Švabiju. Nikad za ništa nije naplaćen ni jedan cent. Poštar isporučuje drugaru pakete najkasnije dva-tri dana nakon sletanja paketa u Švabiju. Sad... "skuplje i veće stvari" nisu televizori od 120 cola i od 12 hiljada dolara, ali su npr. stvari od par stotina dolara, paketi u kojima je npr. usisivač isl.
Tako je, barem u mom slučaju, bilo do sada, a šta će biti u budućnosti - pojma nemam.

Osim toga, i poštarine su u dosta slučajeva nenormalno različite, pogotovu sam to primetio za Xiaomi drangulije, ne znam iz kog razloga. Npr. platim onu belu Xiaomi Smart vagu $40 i poštarinu do Švabije 20 ili 50 centi, a poštarina do Srbije 50 ili 70 dolara?!... I naravno, je li, u Švabiji više ništa ne platim, a ovde nema šanse da bi prošla bez plaćanja dodatnih novčanica, jer joj je kutija poprilično velika i dosta je teška.

Par paketa sam slao i iz skladišta po Evropi (neki malo skuplji TV Box i još nešto) - to naravno da nije ništa naplaćeno u Švabiji.
Korisna informacija. Koja je najveća cena proizvoda koju ti nisu Nemci carinili?

Šta radi ta vaga, jel može link?

Пре две године сам узео неку јакну за рад типа 45$, и у директној комуникацији са продавцем он ми предложи величину за мојих 190 цм, и није било проблема, мсм ја сам наручио 5xxl а он ми је променио и послао 6xxl , било је и 7 и 8 код њега у радњи...
Тако да може да буде и ок.
А сама јакна је оно ок, одлично заптива, до -10 је ок.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo dva duksa i jednu majicu, čekam da stignu. Uzeo sam xxl, to je bio najveći, inače nosim xl.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Плашим се да ће ти то бити опасно мало. :-(

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Pa gledao sam po komentarima, pisali ljudi da im taman taj xxl na 185cm visine, videćemo kad stigne ;)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno