@mrle
Znaci bez obzira dal narucio multim. Iz Kine ili iz nekog stoka u Evropi nema carinjenja?
Ja pojma ne znam apsolutno ništa o nemačkim carinskim i poreskim propisima i zakonima, samo sam ti napisao kako je bilo u dosadašnjoj praksi u mom slučaju.
I ja sam, valjda isključivo, slao elektroniku isl, a možda uopšte to tako ne bi bilo da je u paketima bila npr. odeća i obuća. Možda sam samo imao više sreće nego što je to uobičajeno u Švabiji.
Prvi, tj. nekoliko prvih paketa nisam u Švabiju ni poslao zbog izbegavanja PDV-a i carine ovde (jer nisam ni znao kakva je tamo situacija), već zbog opisanih nenormalnih razlika u poštarini ili što su u paketu bile Li-ion baterije koje u tom trenutku nisu mogle da se pošalju u Srbiju.
Koja je najveća cena proizvoda koju ti nisu Nemci carinili?
Šta radi ta vaga, jel može link?
Nisu mi nikad ništa ocarinili, a u najskupljem paketu mislim da su bila dva Yotaphona 2 i valjda još nešto sitnije - znači oko 200 i kusur jura.
Vaga meri telesnu težinu i analizira bioimpedanse - https://www.mi.com/global/mi-body-composition-scale/
Kao i sve ostalo Xiaomi-jevo što sam kupio (nekoliko desetina raznoraznih andrmolja) - švapski kvalitet i žabarski dizajn po pristupačnoj ceni. Stabilna (tanka sa širokim nožicama blizu ćoškova), sa velikim i svetlim displejom, uvek u standby-u (odmah se penješ, ne moraš prvo da je tapneš nogom), kućište od kvalitetne Xiaomi plastike - imam utisak da bi slon mogao da stanje na nju i ne polomi je, lepa...
Za bioimpedanse ti treba smartphone (sa bluetooth-om, je li) i ista ona Mi aplikacija kao za one njihove narukvice. Ja sam je instalirao na TV Box, jer su mi i vaga i TV svakako uvek u kući (aplikacija valjda ima 10 profila/ljudi). I moraš skroz da se izuješ, jer vaga propušta struju kroz tebe i tako meri masno tkivo, mišiće, vodu, masti oko vitalnih organa i neka ostala čuda. Aplikacija još i preračuna sve te podatke, pa te oceni opštom ocenom od 0-100. Izračuna i BMI.
Davno sam je kupio, a u međuvremenu sam je viđao na GB-u (koga ti ne voliš) i za $35 sa kuponom (ovde po Tehnomaniji itd. su obične digitalne vage, da iole liče na nešto, po 2.500-3.000 dinara). Ali problem je ta poštarina do Srbije.