Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

64gb su za 10-11dolara sto nije mnogo stvarno

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Uzimao iko ssd-ove, lupaju li carinu nasi?

Ne isplati ti se to, nije neka razlika u ceni naspram kupovine ovde, nemaš garanciju, a što je najvažnije ne znaš kakvog su kvaliteta. Što se harda tiče po mom mišljenju je bolje platiti malo više neku poznatu marku nego uzimati noname sa kojim je mnogo veći rizik da će crći, pa pošto garancije nema opet kupuješ novi i samim tim je skuplji, a nekada je i veće zezanje reinstalirati komp.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Merkam 128gb, uglavnom je oko 20eura, kod nas je najjeftiniji 3000

Pa imaš i kod nas za iste pare i to bolje brendove. Iz Kine rizikujes carinu a i nemaš garanciju koja je itekako potrebna za SSD...

Udarili bi mi 600-700 dinara carine sto je sigurno, a jos ide na NS...

Udarili bi mi 600-700 dinara carine sto je sigurno, a jos ide na NS...

Zašto onda gledaš Kineze?
Ja sam kupio u Gigatronu Kingston za 2499 dinara sa 3 godine garancije (do juče bio na akciji).
Emmi ima Kingston za 3000 i Biostar za 2590 din. Ne znam kakav je Biostar (ne može biti gori od ovih sa alija), ako ti nije frka sa parama dodaj još malo za Kingston on je proveren.

Poslednja izmena:
Uzimam kingstone najverovatnije, mora biti bolji od 10 godina starog WD harda [emoji1]

1 Netac i 2x TC Sonbow SSD naručena do sad, BG, prošli bez ikakvog zadržavanja.

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Porucio sam punjac na aliju i prodavac mi salje poruku da otkazem porudzbinu, jer ne moze da posalje baterije u Srbiju. Odgovorio sam mu da nisam narucio baterije vec punjac. Videcemo sta ce da odgovori.

Tu sam iskoristio onaj kupon od 5 preko 35(punjac je 14.69, a posle u porudzbinama pise 12.6), pa ne znam sta ce biti ako otkazem kupovinu. Da li da iskuliram i da ostavim da istekne rok... Da li ce Ali da skine taj kupon sa porudzbine i poveca mi cenu za ostatak porudzbine, tj. da li ce da vrate tih 12.6(14.69) ili 12.6(14.69)-5, jer je porudzbina bila 35 i nesto sitno(bez kupona)? Zanima da li je neko imao slicnu situaciju i kako je resio.

https://www.aliexpress.com/item/Lii...-Battery-Charger-with-screen/32952868315.html

Poslednja izmena:
Ti si bolje prošao od mene, ja poručio punjač i baterije. Poslali mi samo punjač :)

Kako bolje? Ti otvoris dispute i vrate ti deo para za baterije. Iskreno, bolje nego da je bilo obrnuto, tj. da su poslali samo baterije. :)
Meni pravi komplikaciju i zbog ovog kupona.
Kako su ti slali, preko turske poste?

Nije mi jasno sto ostali ne salju baterije u Srbiju po ceni po kojoj salju u okolne zemlje, mislim pretezno na ove eu zemlje oko nas. Nije mi jasno kakva je razlika. Kada pogledam ove koji salju, cenu postarine za nas 40-ak dolara, a za hrv npr. 1,5 dolar.

Poslednja izmena:
Ne mora da znači, nedeljom ne radi carina pa ovi iz pošte sve ostavljaju carinicima za ponedeljak da odluče. Ne bi trebalo da ti carine memorijsku karticu, bar meni nisu nikada ...
U pravu si za ovo, proslo je. Otkako su ono malo izmenili statuse, ovo je prvi put da mi je za nesto pisalo da ide na carinu, a da nije otislo. Verovatno je prvi put da je nesto sa pracenjem i stiglo za vikend, ili bar u nedelju, u tom periodu.

Inace, rado bih testirao karticu, i okacio ovde rezultate, ali mi je stigao USB 2.0, umesto USB 3.0 citaca, pa ce to morati da saceka. Kartica je kupljena na Joybuy, bele je boje po ivicama, i kapacitet je 119GB.

@ Rio

Ako telefon ima slot za karticu , testiraj na telefonu sa SD Card Test

Eh, pa setio bih se toga...nema. A i android TV box mi je crkao, tako da i to otpada.
Narucio sam karticu i citac bukvalno da bi glumili brzi flash drive za male pare, ali sada moram juriti drugi citac. Na USB 2.0 je oko 30/30 na h2testw, mada to nikome nista ne znaci. Provrteo sam test cisto da vidim da li je kartica ispravna.

Poslednja izmena:
Ovi kinezi su ludi, paket poslat pre 2 nedelje, i dalje nije izašao iz Kine, mada mozda je lazni broj za praćenje. Mogu tek da zamislim kad ce ovi ostali paketi stici poruceni za crni petak, tamo oko naše Nove god...

Meni je danas stigao Mofi case poručen za crni petak, čekam još neke pakete, putuju.

Sent from my PHF 48 using Tapatalk

Kupio si na crni petak, danas ti stigao?

Za 5 dana, znači 3 radna dana?

Nikad nisam video tako brzo da stigne. Moze link i preko koje pošte?

Meni je više paketa stiglo nikad brže, sve ispod 7 dana. Nešto se promenilo na bolje, tj brže.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Moja greška, nije crni petak nego 11.11. Inače mi je Nillkin frosted stigao za manje od deset dana sa Alija, to je paket koji je najbrže stigao.

Sent from my PHF 48 using Tapatalk

Koja pošta, sta kako dajte linkove, prodavci?

@ Djilkosh_Ns

Mozda su "singapurcani" , oni u poslednjih mesec-dva uglavnom brzo stizu

To je Singapore Post verovatno jel? Nemam ih uvek za naručiti. Većinom ili China airmail ili AliExpress shipping.

A ima i 4px singapore Post OM Pro?

Poslednja izmena:
Meni stigla danas 2 paketa, poručeni 11.11. bez trakinga. China post small. 3 paketa sa traking brojem od 22. i 24.10. su još na putu.

Narucio 11.11. Stize sve bez problema. Od deset paketa, jedan je stigao za 9 dana, juce stiglo cetiri paketa od jednom, danas dva, i sutra ocekujem jos jedan. Brojevi za pracenje nemaju veze sa mozgom, cak je na dosta njih zaglavljeno na departed of country of origin. Stizu i Kina i Singapur.

Nazad
Vrh Dno