Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Имам и ја апликацију. Сад сам приметио да ми отвара из претражовача а не из апликације. Раније је отварао директно из апликације. Знам да те пита да ли ћеш користити апликацију или претраживач, али ме више не пита. Где се то подешава?

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Problem je u s.click linkovima, sada su izgleda i za običan share.

Evo kliknuo sam bzv prvi oglas i isao sam share pa copy link.

Ugreen USB Flash Drive Micro USB OTG Pendrive 64 32 GB For Xiaomi Redmi Note 5 Redmi 5 Plus 4X Phone Memory Stick Card USB Flash
https://s.click.aliexpress.com/e/b0a9jcbe

Jel moze da se otvori?

@Ipak nece. Ovo nije bilo ranije...

Ово отвара.
863a97d0084cf5527c6d0a16b0bb52a4.jpg

Како да наместим да ми отвара из апликације а не из претраживача? Покушавам да нађем ту опцију.

Obrisi aplikaciju i instaliraj opet, kad budes otvarao prvi put neki Ali link pitace te preko cega zelis da otvoris, odaberi aplikaciju i chekiraj da uvke tako otvara.

Ima li ko preporuku za decji smartwatch? Da je malo bolje izrade, sa GPS i SIM, recimo do 50$, manje-vise.

Vidim imaju okvir skoro isti kao moj za duplo manje novaca. Kako si prošao sa poštom i carinom, da li je stiglo u komadu i koliko su te naši odrapili?

Koliko sam ja shvatio, oni su samo dropshipperi, pošiljka stiže iz Kine. Tako da važi ista pravila za carinu kao i za Aliekspres.
Stiglo je u komadu, jedino još negde moram da proverim da li je dioptrija tačna :)

Obrisi aplikaciju i instaliraj opet, kad budes otvarao prvi put neki Ali link pitace te preko cega zelis da otvoris, odaberi aplikaciju i chekiraj da uvke tako otvara.
То сам и ја хтео да урадим, али ево исто, није ме питало преко чега хоћу да отворим. Да можда нема везе MIUI 10ком?

Како да дођем до тог менија. Од када сам на MIUI 10 то ми не ради.
0cc4c38fb38c34454ad1c77b33bdfc4e.jpg

Miui 10 je i kod mene
Poslednja stavka
dc91419f07aa5237413875d66fce883b.jpg

Sent from my MI 6

Исто је као код тебе. У последњу ставку не могу да уђем.
6bca4acaea9f7eab0bd2e5a5ab1cd6df.jpg

Zato sto nema podrazumevanih podesavanja ali bi onda morao da te pita kako da otvara kao sto meni radi, nije mi jasno zasto to ne uradi i kod tebe

Sent from my MI 6

Settings, installed apps, tri tačke, default apps, opening links i nadjes AliExpress.

Ту ставку "opening links" немам(слика).
Решио сам проблем тако што сам Mi претраживачу ускратио ту дозволу, не знам зашто не отвара линкове. Сад кад идем на линк пита ме како да отворим (Mi, Chrome) али нема Алија, у сваком случају кад одаберем Chrome отвара ми из апликације, тако да отвара и онај линк.
Сад ме буни што ми кад одаберем Chrome отвара из апликације а не из Chrome. Претпостављам да је зато што је и сам линк шерован из апликације.
aaf6eb15eef7a09f11b4e35ff2e0c5a5.jpg

Ne znam sta bih ti rekao. Ja sam na beti 8.9.20 xiaomi eu
5b33a6a1934ef91989a0dbe1f9f8ee38.jpg

Baš davno nisam pokretao dispute ali evo izgleda došlo vreme i za to.
Proizvod stigao neispravan (a još sam i carinu platio) poslao sam prodavcu poruku da vidim kako će odreagovati, naravno počeo je da piše gluposti tako da ne verujem da će dobrovoljno da odobri refund.
Nisam još potvrdio prijem paketa ali se to po trackingu vidi.
Proizvod je beskoristan u trenutnom stanju, ima dve funkcije i ni jedna ne radi kako treba tj. jedna ne radi uopšte...

Šta je predlog iskusnih, koji redosled aktivnosti?
- potvrditi prijem
- pokrenuti dispute

Zato se placa paypalom kazes prodavcu da ces otvoriti dispute... ako odvije refund ili zamenu preko paypala, oni to resavaju 1000%
Ali 90% njih (prodavaca) se "plasi" pp...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Kakav crni Paypal na AliExpress u?

Potvrdi prijem i pokreni dispute, nema o čemu da pričaš sa prodavcem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Како да дођем до тог менија. Од када сам на MIUI 10 то ми не ради.
0cc4c38fb38c34454ad1c77b33bdfc4e.jpg

Idi na izbriši podatke pa se uloguj ponovo na aliexpress. Vidi dal će to pomoći.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

ženi su stigle neke dve đinđuve po dolar svaka u dve pošiljke...status je da su stigle u srbiju i da su sada shipment with local shipping company...na sajtu naše pošte nisu zabeležene, a prošlo je od tada već 3-4 dana...jel to naši još nisu stigli da obrade ili je loš tracking u pitanju?

Лош број, поготову ако то кошта 1$.

Ok je broj u većini slučajeva, samo on nema praćenje van Kine. Ako počinje sa UC/UN, verovatno je to u pitanju. Dobiće kroz par dana šta već treba da dobije.

Evo kliknuo sam bzv prvi oglas i isao sam share pa copy link.

Ugreen USB Flash Drive Micro USB OTG Pendrive 64 32 GB For Xiaomi Redmi Note 5 Redmi 5 Plus 4X Phone Memory Stick Card USB Flash
https://s.click.aliexpress.com/e/b0a9jcbe

Jel moze da se otvori?

@Ipak nece. Ovo nije bilo ranije...
Meni radi bez problema, pokrene aplikaciju i ode direktno na USB fleš koji si postavio.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

ženi su stigle neke dve đinđuve po dolar svaka u dve pošiljke...status je da su stigle u srbiju i da su sada shipment with local shipping company...na sajtu naše pošte nisu zabeležene, a prošlo je od tada već 3-4 dana...jel to naši još nisu stigli da obrade ili je loš tracking u pitanju?

to je 4px singapore post om pro posta, oni uvek daju to kad je sletelo ali nista dalje, docice to za par dana

Vrh Dno