Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ova akcija sto sad ima do 15. 4$ kupon na narudzbine preko 20$ za nove naloge da li neko zna da li ce me sistem prepoznati kao starog ili novog korisnika ako napravim novi nalog ali za placanje unesem karticu koja se vec koristi na drugom nalogu. Lepo bi mi leglo po 4$ taman da narucim ssd i ram. Mislio sam ovde na kp jer nije bila neka razlika, ali sa tih 2x4$ vec bi se isplatilo.
Prepoznaje sada cak i uredjaj ako je vec koriscen, sa istom karticom nikada nije dozvoljavao da se iskoriste kuponi 2x. Ja imam 25+ kartica trenutno, to mi nije problem, ali bez reseta telefona prepozna da je isti uredjaj ;)
Iskreno mi se ne cima za 4$ doduse...

A SSD, sem za igranje, nikako ne bi porucio sa AE!

Хтео бих да купим неки мерач потрошње струје, конкретно ме занима колико струје троши шпорет, фрижидер, замрзивач, телевизор.... Мерач који би се налазио између утичнице и утикача уређаја за који мерим потрошњу струје.
Занима ме уређај који би био најповољнији а да може обавити мерење, не неки скуп јер бих га користио пар пута, а немам од кога да позајмим.
Да ли је неко поручивао такав уређај?

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

šta je to skupo? red veličine

Broadlink SP3S Energie Monitor Smart Draadloze WiFi Socket Afstandsbediening Met Power Meter Controle Door IOS Android
http://s.aliexpress.com/MJNveERr?fromSns=Copy to clipboard

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ima toga na KP brze stigne a ako ti se ne zuri potrazi isto takve kod Alibabe

Испод 10 еура. Видео сам неке на Алију за 7, 8 еура. Не бих давао више за нешто што ћу користити једном.
Нико не мери сваки дан колико му струје троши замрзивач.
Планирам да купимо нов замрзивач па да види више разлику овај има преко 20 година.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Prepoznaje sada cak i uredjaj ako je vec koriscen, sa istom karticom nikada nije dozvoljavao da se iskoriste kuponi 2x. Ja imam 25+ kartica trenutno, to mi nije problem, ali bez reseta telefona prepozna da je isti uredjaj ;)
Iskreno mi se ne cima za 4$ doduse...

A SSD, sem za igranje, nikako ne bi porucio sa AE!
Ugrabih kupon, cak i kad sam uneo broj kartice nije prijavilo gresku. Medjutim nije mi prosla uplata jer nije bilo dovoljno kesa na kartici, moram da uplatim.
Ma verujem ja da ovi kineski ssd nisu Bog zna sta, ali za 22 dolara ce da bude odlican za u laptop star 7-8 godina. Ovde kod nas nema ispod 4k, a i ako se nadje neki na kp, dok platim postarinu opet na ≥4k.

Prolaze uplate ali će posle dva dana poništiti porudžbinu ako je plaćena istom karticom, veruj mi probao sam više puta...

Istekao edit. Ma svakako cu naruciti ovaj ssd oansta bude.
Nego kad budem stavljao ssd na mesto hdd-a, hdd ide na mesto cd roma. E sad da ne bih bacio bez veze cd rom (jeste da ko zna kad sam zadnji put stavio u njega nesto, ali zatrebace nekad makar za narezivanje cd-ova za auto) nadjoh nesto ovako:
USB IDE Laptop Notebook CD DVD RW Burner ROM Drive External Case Enclosure Black and Silver
http://s.aliexpress.com/zuimAJrA?fromSns=Copy to Clipboard
E sad mi nije jasno kakav je konektor na njemu i da li ce odgovarati mom cd romu, posto u naslovu pise IDE, a u opisu SATA? Ja racunam da mi je laptop iz 2010 sa sata konektorom, stavise sata je standard od pocetka 2000 ih pa mi prosto cudno da postoje laptopovi sa ovim ide konektorom na cd romu.

Evo pre neki dan sto se pricalo. A sve 3 boje su po 7.36 [emoji2]
75610d339d406532e3f8a17d60011a16.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

To je već postalo manija... Više se i ne obaziru da bar stave neki jeftiniji artikal, jednostavno stave neku nižu cenu onako napamet, i teraj dalje...

Jel postoji neki mail kontakt gde bi se svi masovno žalili na ovu njihovu *******ciju?

To se baš i ja pitam... Ima ona chat podrška, ne znam jel to dovoljno...baš postaje iritantno...

Nema svrhe jer je velika vecina radnika pretvorena u robote naucene da postupaju po sistemskim pravilima i da ne razmisljaju....

Stigla mi je posiljka, a na pracenju i dalje pise "Accepted by airline", dobio sam los broj za pracenje ili?

nisi ni imao full tracking, meni tako stigla gomila stvari...

S obzirom da je 1$ item i to snizen sa 3.5 na 1$, oprosteno im je :D

Dobro je znati, hvala, jos dve posiljke imam i obe stoje na Accepted by airline, pretpostavljam da ce i one tako.

tracking kosta kineze i to bude dolar ili i vise ponekad...tako da tesko da se dobije full tracking za bilo sta jeftinije...ako je stvar dolar a tracking ga kosta dolar jasno ti je :)

Pozdrav, neka preporuka za neki power bank? Recimo da je bestbuy ne bih nesto mnogo skupo recimo do 20 tak dolara ako bas vredi

tracking kosta kineze i to bude dolar ili i vise ponekad...tako da tesko da se dobije full tracking za bilo sta jeftinije...ako je stvar dolar a tracking ga kosta dolar jasno ti je :)

Kinezi obicno daju tracking za stvari preko 15 dolara, neki 20 a neki 10. Ako dobijes tracking number za nesto sto kosta manje od pet dolara, tesko da je validan.

Ja sam zadnje sto sam porucio, kais za sat dobio tracking, sve sa postarinom je bilo 6eur i tracking je radio... Posto je doslo do nekog *****a posiljka se vratila, pa mi je prodavac poslao opet uz uplatu 1eur i opet sam dobio tracking, koji je radio...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Jel moze neko da postavi link ko je kupovao onaj bluetooth zvucnik, negde sam sacuvao al ne mogu da nadjem.

Hahaha koja je ovo mafija ja ne verujem. 2.7 sam ovo kupio na popust je bio sa 6$ na 3$. Standardna cena je 6.15. Sad su stavili kao standardnu 13 i nesto a na popustu 6.15$ . Ja ne verujem [emoji23]
42a91f7c060a6f6ddc4021331df12480.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Vidim da su svi proizvodi marke Bluedio na popustu. Nisam pratio ranije kakve su cene. Da li neko zna da li su ovo ok cene ili je inače slična cena?
I ima li neko preporuku za njihov proizvod?

Slicna je cena....to kad izadje na pocetnoj strani znaj da sigurno nije na popustu, pa isto kao i svugde....

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ako ima uredno registrovanu prodavnicu onda može vlada da mu beneficira poštarinu, drugim rečima - besplatna je.
Takav sam odgovor dobio od kineza iz radnje u Beogradu. [emoji4]

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Verovatno, ali kinezi očito sad vide priliku za dodatnu zaradu kroz poštarinu, jer su poštarine sad postale pravi haos što se cifara tiče...tu više nema ni reda ni smisla...ali, nisam siguran da su poštarina i tracking jedno te isto, tačnije ne znam kako je to rešeno kod njih...jer, tebi Kinez recimo naplati poštarinu a tracking svejedno ne dobiješ...full tracking je dodatna usluga koju oni verovatno moraju da plate...

Vrh Dno