Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Tesko je to vise u ovo vrijeme procijeniti. Brendovi naduvavaju cijene preko svake mjere. Na primjer kako uporediti kvalitet teksas jakne riplej od 300 eura i jakne iz kotona ok 20 eura. Ja bi rekao da je kvalitet skoro pa isti.

Sent from my E2303 using Tapatalk

Ja baš gledam Ray Ban naočare i vidim da su na souqs-u u UAE ~75€ i to polarizovani modeli koji su na originalnom sajtu 200-300$.
Ne verujem da su tamo lažnjaci, pa se onda vidi koliko su zapravo zacepili cenu.

koji je to model?
Ako poredis cenu nečega poredi ga koliko košta u drugim radnjama, to je jedino realno.

Bar u doba interneta više nije teško saznati koliko nešto košta ili treba da košta.

Koton jaknu ćeš možda kupiti za 20€ i biti zadovoljan poenta je da li možeš kupiti replay jaknu za 20€, o tome se radi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
U poređenju sa Police i Carerra od 150, jedino mi izgleda da ima razlike u korist kineza. Neverovatno ali tako je, (ok verovanto zbog neke vrste metalnog rama, ova dva su bila plastika). Generalno naočare u tom cenovnom rangu modnih brendova nisu ništa spec

Naravno da je npr Pulsar kvalitetniji, to mislim da niko ne spori, ali one koštaju 20x više

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Njega su mi preporucili sinoc tako da ce najverovatnije on biti narucen.

Sent from my Le X620 using Tapatalk
Neš se pokajati, ja ga furam jedno 3 meseca, super zadovoljan. Baterija totalna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*rija, a može da istera mini žurke u stanu. Teško da ima bolje i za duplo više novca.

BBCev "trust me I'm a doctor" serijal je ispitivao razne jeftine naocare sa ulice, koje se prodaju u uK. Cak i one od <10gbp su imale UVA/UVB zastitu kakva je neophodna.

Ali to je u UK, gde znaju da ih to moze kostati (da, i ulicne..). Sa Ali-a ko zna sta se prodaje.

koji je to model?
Ako poredis cenu nečega poredi ga koliko košta u drugim radnjama, to je jedino realno.

Bar u doba interneta više nije teško saznati koliko nešto košta ili treba da košta.

Koton jaknu ćeš možda kupiti za 20€ i biti zadovoljan poenta je da li možeš kupiti replay jaknu za 20€, o tome se radi.

Ako mene pitaš Aviator model sam gledao. Tražio polarizovane.
Poredio sam sa cenom na zvaničnom sajtu. Kod nas u radnji su još skuplje.
Inače na jomshop su 85-120$ svi aviator modeli.

Slicne su cene i u radnjama u Parizu, Frankfurtu, na aerodromima u Frankfurtu, Becu, Pragu i.... Parizu valjda :) Gledao sam ih prilicno pre 2 godine, jer sam izgubio Aviator u Parizu, sve cene su oko 150-200e, zavisi od modela, i maltene nema razlike ni gde kupujem. Duty free shop ili radnja u centru Pariza, iste cene...
A pre koju godinu sam mogao da ih uzmem u Frankfurtu za 70e!

Jos kad bi iz Dubaja mogle frei da se donesu, ali shipping+carina bi to odlepile na 200e opet ;)

Ja odlučio da uzmem, samo je pitanje da li taj jomshop ili preko nekoga iz UAE. Inače, jel zna neko kakve su ove sa KP oglasa? Pišu da su original i da se može proveriti, a i tamo su ~80€.

Za 80e da ti prodaje original Aviator? Pa na cemu on zaradi, lepom suncu iz Dubaja?:) Jedino ako su ispadale iz kamiona sve ;)

Evo ja koliko vidim taj model zavisno od tipa stakla i boje košta od 85-120€ tako da to što negde košta 200-300 ne treba da te zanima.

@ajovetic

narucio sam vec neki orico sa 4 porta, ima strujni kabl koji se izvlaci i 4 porta za punjenje...malo sam bagovao, ne treba mi hub za komp nego punjac za vise mobilnih uredjaja :) bilo mi je samo bitno da ima strujni kabl koji se vadi za razliku od punjaca koji vec imam i koji ide direktno u uticnicu...ovaj sam narucio...

Look what I found on AliExpress
https://www.aliexpress.com/item/32507257881/32507257881.html

Poslednja izmena:
Ne, mislio sam na evropsko tržište.

Danas mi je stiglo par paketa kojima je tracking bio identican kao ovaj sto cu sad linkovati. Tj isti dan su bili u posti u Borci ali samo su 2 od 3 stigla. I na trackingu uredno pise da sam podigao (za ove sto jesam).
E sad da li ovaj tek treba da stigne nije mi jasno, a rekao sam postaru da me pozove posto je veci paket jer obicno ostavi na ogradi kad je veci paket pa je to lutrija da neki rom ne pokupi.
13.04.2018 07:51:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.04.2018 08:35:13 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.04.2018 09:02:25 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
14.04.2018 09:29:17 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
16.04.2018 01:35:18 10200 GPC BEOGRAD - 11211 Borča Otprema
17.04.2018 14:30:12 11211 Borča Uručenje Naredna dostava

Pojma nemam stvarno, mislim da se to van labaratorijskih teško može utvrditi. Bas sam pričao sa oftalmologom pre neki dan, i pokazao mu naočare, on mi kaze da je to sve slično, i da je tek razlika ako se uzmu sa staklima a ne plastikom.

Vidi mozda ima neka sportska varijanta koja je povoljna, da budeš miran i ne razmišljaš o tome

Ne postoje polarizovane sa staklima, to bi oftamolog morao da zna [emoji16]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Generalno sam mislio, ne za konkretan slučaj :)
Sa staklima se svakako mali broj modela pravi

Ipak je bila buva za PayPal, i ako radi, radi samo kod nekih prodavaca, evo sta mi prikaze kao opciju za placanje za sve iteme koje sam probao da kupim u poslednjih 10 min:
https://prnt.sc/j6popb

Ja sam uzeo neki kao kožni za 5e pre 2 godine, dan danas kao nov.. Baš sam zadovoljan sa istim..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Hvala, upravo ga poručih

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

https://www.aliexpress.com/item/Hot...ar-Price-Top-Slim-Men-Wallet/32836571409.html
Najveći utisak ostavlja cena.
Dimenzije su za nijansu manje, izgleda da su kineske novčanice 2 veličine manje kao i odeća, :D 2000-ka skoro da viri iz novčanika. Džepovi za kartice su knap!
I jesu manje. Mislim da je bas 10 juana manje nego bukvalno POLA petohiljadarske nase po sirini, a nesto manje po duzini. Znaci stvarno nesto tipa 2.5-3cm*12cn otprilike (za duzinu sam mozda lupio, ali za sirinu ne).

Materijal izuzetno lep i prijatan na dodir.
Završna obrada bolja nego u Moni!
Apsolutna preporuka!
Ozbiljno?? Meni lici na "kinesku kozu", ako nista drugo lici na obrnutu kozu (ona "hrapava" koja se olako prlja)?

Da nisi nalazio mozda neke bas bas tanke novcanike? Nosim po 10 kartica (LK, BP + kartice) obicno, a sada koristim neki sto sam dobio od RFa samo za kartice (i nekako stavim 2-3 novcanice izmedju), jer ne mogu uz telefon da nosim i kljuceve i novcanik normalne velicine :D

Ja bas takav Th imam :)to je RF rebrandirao izgleda.

Nazad
Vrh Dno