Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Glupo pitanje, ali jesi sacekao da se zavrsi upload do kraja i da kaze da su dobili video?
Naravno, to se valjda podrazumeva

Uglavnom delimično su mi prihvatili reklamaciju i ponudili povraćaj pola iznosa ili celog uz povraćaj predmeta koji sam inače platio 14,75e

Poslednja izmena:
Naravno, to se valjda podrazumeva

Uglavnom delimično su mi prihvatili reklamaciju i ponudili povraćaj pola iznosa ili celog uz povraćaj predmeta koji sam inače platio 14,75e

Zacudio bi se sta i ovde ljudi ne smattaju podrazumevanim, zato sam pisao 10 FAQa (citaju fakjua :D)

Ja sam kacio na gdrive par puta i nije bilo problema.
Cak mi i njihova live podrska savetovala da kacim na gdrive...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

.
d686bfcb205bd75ac8497176774ed3f8.jpg

index.png

Gdrive je sigurno blokiran. To se lako resava pomocu VPN, a onda mogu i na sve ostale sajtove ne samo gdrive.

Vlado, probaj da im posaljes screenshot sa sajta nase Poste, gde se vidi da te slanje nazad kosta vise nego sto artikal kosta, i da ti se ne isplati.
Onda trazi full refund bez slanja nazad. Naravno, ako mislis da je to fer ;)

BTW, da li se meni cini ili je ova slika (a i zadnji red na Dejanovoj slici) mutna nekako?

Objasnio sam im da mi povratak pošiljke skuplji od samog proizvoda, ako odbijem pola refunda, kakva može biti nova ponuda? Da ne izgubim sve ili odluče jedino da vratim proizvod

Ne, nece ti samo ostaviti opciju da vratis.
Mozda ne dobijes nista, nego ostane na trenutnom, mozda dobijes veci partial refund ili cak opciju full refund bez vracanja, sve zavisi.

Za telefon to ne bi dobio ni u kom slucaju, ali jeftine stvari uglavnom prihvate, jer nema smisla stvarno da mi vracamo nesto od 15e, a shipping 10e.

Mada posto se za takve stvari plati carina, nema posle purchase protection timeout-a nikakva garancija (sem dobre volje prodavca), a i tada bi slanje bilo skupo cak i za telefon... iskreno ne shvatam zasto ljudi porucuju ista sem najsitnijih stvari gde bi se dobio full refund.

Jedno pitanje.... da li je neko slučajno uzimao one Furby igračke sa alija vidim ima ih na 15-20e izgledaju isto, samo ne znam da li rade sve što i ovi koji idu kod nas po 50e.... ? Uzeo bi za klince ako je neko naručivao da mi potvrdi da su ok.... da nisu samo obične plišane igračke... hvala unapred.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Kupovao sam ja, baš kod tog prodavca Logitech M545. Dolazi u kesici, bez pakovanja, ali deluje kao originalan model za kinesko tržište. Zbog toga ne koristi SetPoint nego drugi softver. Ovaj konkretno ima jako osetljiv srednji klik, pa sam ga zbog toga zamenio sa Rapoo MT750.

Može li preporuka ako ima negde akcija za proverene lightning i usb c kablove za punjač?

Ugreen kablovi svih vrsta su odlični.. Koristio sam ih i obične i usb type c.. Imaš i za iPhone. Ali npr za iPhone su mi najbolji ubedljivo bili baseus..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Njega su mi preporucili sinoc tako da ce najverovatnije on biti narucen.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Narucio sam bluedio t4s slusalice sa alija. sve je uredno stiglo ali... Mikrofon na slusalicama je ocajan. Tj ljudi me jedva cuju kada pricam... Kada se derem, onda je bolje... Takodje jedan onaj backplate na levoj slusalici se mrda i pravi neke zvuke/lupka - ali to mi nije bitno... Nude mi 8$ refund... sluske su placene 30e a pre nedelje-dve su na popustu bile oko 20e... Pokrenuo sam dispute, oni su dali tu ponudu... Da li da idem sad na decline i cekam da ali udje u resavanje spora?

Potrebne su mi sto kvalitetnije polarizovane naocare. Idem na jedrenje na leto pa sam u nedoumici da li na aliju moze da se nadje nesto ili da se ipak okrenem ka necemu brendiranom? Ako neko ima iskustva bio bi zahvalan na savetu.

Hahahaha, pa mislim...znate šta, dobro je da nama bilo šta stigne iz kine i pre svega da stigne u jednom komadu... Čitav prilog je zanimljiv ali obratite pažnju od 4:50...scary stuff :)

https://youtu.be/fAJS9B4UpAY

Ima Vinston i drugi kanal, ADVChina a tu je i njegov drugar Cmilk, može svašta da se sazna o kini...

Potrebne su mi sto kvalitetnije polarizovane naocare. Idem na jedrenje na leto pa sam u nedoumici da li na aliju moze da se nadje nesto ili da se ipak okrenem ka necemu brendiranom? Ako neko ima iskustva bio bi zahvalan na savetu.
Ja sam sa Veithedia ekstra zadovoljan, imam 3 komada.
Uporedjivao sam sa Police i Karera kupljenih kod nas, meni na oko kinezi izgledaju kvalitetnije (doduše "metalne" su). Polarizovana stakla, tj plastika mi je na svim. To ne znam kako bih uporedio sa nekim drugim dal ima razlike, odokativno nema.
Imaš sad više tih firmi koje se očigledno snabdevaju na istom mestu pa samo stavljaju drugu nalepnicu, Vethdia su samo među prvima počeli

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja sam sa Veithedia ekstra zadovoljan, imam 3 komada.
Uporedjivao sam sa Police i Karera kupljenih kod nas, meni na oko kinezi izgledaju kvalitetnije (doduše "metalne" su). Polarizovana stakla, tj plastika mi je na svim. To ne znam kako bih uporedio sa nekim drugim dal ima razlike, odokativno nema.
Imaš sad više tih firmi koje se očigledno snabdevaju na istom mestu pa samo stavljaju drugu nalepnicu, Vethdia su samo među prvima počeli

Hvala na odgovoru. Imam Veithdia naocare i zadovoljan sam ali nisam bio siguran koliko zaista tj efikasno stite ako je u pitanju pomenuto jedrenje i boravak na suncu i njegova refleksija preko 10 sati konstantno.

Poslednja izmena:
Pojma nemam stvarno, mislim da se to van labaratorijskih teško može utvrditi. Bas sam pričao sa oftalmologom pre neki dan, i pokazao mu naočare, on mi kaze da je to sve slično, i da je tek razlika ako se uzmu sa staklima a ne plastikom.

Vidi mozda ima neka sportska varijanta koja je povoljna, da budeš miran i ne razmišljaš o tome

Šta je dilema?
Da su naočare od 20$ jednakog kvaliteta kao one od 200-300$?

Pa sigurno da nisu.
Da li je razlika 10-15 puta?

Pa sasvim sigurno da nije.

Jako me nerviraju poređenja jeftine robe sa višestruko skupljim brendname proizvodima.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno