Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ako mozes da potvrdis ovo, jer bi i meni trebali za ostrenje kojecega a znam od ranije da je radnja bas hvaljena.
Ne rade britve, cisto da pomenem, ali rade nozeve, 180din je ostrenje chef-knife, 10-12cm je secivo konkretno. Videcu sutra tek kako radi, danas nemam mesa za probu, samo voce :)

Ma mani se kalkulatora, tako sam i ja racunao pa mi je ispadalo 3-4 iljade. Onda sam otisao u postu, dao kutiju od telefona koja je sve ukupno imala 250-300gr recimo i izaslo me 600 dinara samo :)
Ne citas ceo post pazljivo a komentarises, bio u posti i oni mi prvo toliko rekli da zbog velicine kutije to je paket. Ne moze da stane u najvecu kovertu( telefon moze). A onda sam ja gledao na kalkulatoru da bi prilozio sliku u disputu koju su mi oni uvazili i vratili novac bez povracaja uredjaja.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Za Ali uvek koristite paket, pa ako opet traze, vi idite na pismo, da vas manje kosta. Veca sansa da nece cimati da vrarite. I veca sansa da nece praviti probleme kada neko prilozi jeftiniju metodu (ne njemu, nego drugima).
Ionako je generalno cist bezobrazluk prodavaca uglavnom, a povrh toga Ali-a koji trazi da se to salje nazad.

Ups, moja greska :) da, ako ne morao uredjaj u kutiji onda je malo vece.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Za Ali uvek koristite paket, pa ako opet traze, vi idite na pismo, da vas manje kosta. Veca sansa da nece cimati da vrarite. I veca sansa da nece praviti probleme kada neko prilozi jeftiniju metodu (ne njemu, nego drugima).
Ionako je generalno cist bezobrazluk prodavaca uglavnom, a povrh toga Ali-a koji trazi da se to salje nazad.
Upravo to da sam im ja slikao na sajtu kalkulator sa cenom za pismonosnu posiljku verovatno mi nebi uvazili ovako kad sajt prebacis na engleski lepo pise parcel-paket i cena koja je dosta veca.

Da ali meni je prosao rok da mogu da dostavljam dokaze u dispute i ali je vec presudio da moram da vratim....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Da mozes reci moglo je kao pismonosna posiljka jer je do manje od 2kg. Ali ti se natezi sa ovima u posti jer oni to tretiraju ko paket jer je zbog kutije malo vecih gabarita iako je tesko 560gr.
Kako god meni je ostao i uredjaj(jes pokvaren) i dobio sam novac. Da sam mu poslao samo bi imao dodatni trosak slanja

Nema tu natezanja, ako je ispod 2 kg onda je pismo i ti si ga dobio iz Kine kao Air mail a ne Air parcel. Ja sam slao zimsku jaknu koja je kud i kamo veća u Englesku za 750 dinara

Sa sajta pošte za međunarodni saobraćaj:
Pismo je svako pisano saopštenje u zatvorenom omotu (kovertu), kao i svaka druga pošiljka koja, u pogledu dimenzija i mase, odgovara uslovima za pismo, ukoliko i ne sadrži pisano saopštenje.
Omot ili pakovanje pisma mora osigurati nepovredivost sadržine pošiljke u svim fazama obavljanja poštanskih usluga. Izuzetno, u otvorenom omotu se može primiti pismonosna pošiljka koja sadrži čestitku ili razglednicu.
Pismo može biti mase do 2 kg i mora odgovarati sledećim dimenzijama: zbir dužine, širine i visine može biti najviše do 900 mm, s tim da najveća od te tri dimenzije može biti najviše 600 mm. Najmanje dimenzije pisma su 90x140 mm.
Ako je pismo u obliku valjka, najveća dimenzija odgovara zbiru dužine i dva prečnika najviše do 1040 mm, s tim da najveća od tih dimenzija može biti do 900 mm. Najmanja dimenzija pisma u obliku valjka je da zbir dužine i dva prečnika mogu biti najmanje 170 mm, s tim da dužina pisma može biti najmanje 100 mm.
Tako da su sulude priče da vas neko uslovljava da pošiljka ide kao paket.

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
E bilo kako bilo meni je bilo ispalo bolje nego da sam im slao nazad. Vracene pare i uredjaj od 30 dolara ostao, koj mozda i uspem da popravim samo nemam vremena da trazim nekog ko bi sa tim da se zeza. A i ubuduce ako budem imao slican problem isto cu postupiti.

Za koliko stizu sitnice sa Alija? :))

Juce sam porucio 3 sitnice.

Dva su Shipment ready for dispatch i treci je Ready for pickup.

Zar i ti, sine Brute :D

Mora brzo da stigne jer ako ce da stigne za 2 meseca..Ja tad vec menjam u sledeci fon :d

Poslednja izmena:
Pa tim "sitnicama" izgleda da je sad prosek preko 2 meseca ili uopste ne stignu [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja cekam dva jos od 11.11 i pokrenuo sam dispute zbog probijenog roka od 60+ dana

Danas stigao paket poručen 20.11, maske za telefon, začuđujuće dobre za smešnu cenu. Već sam izgubio nadu da će uopšte stići.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Za koliko stizu sitnice sa Alija? :))

Juce sam porucio 3 sitnice.

Dva su Shipment ready for dispatch i treci je Ready for pickup.
Da li bi mogao da ubaciš u prvi post teme o carini citat iz sledećeg posta?
Samo stavi ispred da je za povraćaj i slanje robe iz Srbije, razlika između termina paket i pismo.

Da se ne bune više ljudi...
Sa sajta pošte za međunarodni saobraćaj:

Tako da su sulude priče da vas neko uslovljava da pošiljka ide kao paket.

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Kada se očekuje normalizacija dostave paketa? Vidim da se piše da je haos još od 11.11? Jel moguće da paketi koji krenu iz Kine narednih dana Singapurskom poštom, stignu u razumnom roku ili je haos i dalje?

Naručeno 30.11, napustilo kinu 'sa singapurćani' 16.12, stiglo u Srbiju 27.12, poslato u Novi Sad, stiglo na adresu 9. Januara.

Poslednja izmena:
Kada se očekuje normalizacija dostave paketa? Vidim da se piše da je haos još od 11.11? Jel moguće da paketi koji krenu iz Kine narednih dana Singapurskom poštom, stignu u razumnom roku ili je haos i dalje?

Sad ce jos malo i kineska nova godina, tako da taman kad se normalizuje, opet ce biti haos. Ocekuj tamo negde april-maj da klizi.

A mislis da ke logicno da ce ostati da stvari porucebe kasnije dodju ranije?:)
Carina ne cisti uopste, drze ni sitan iHerb paket od 7$ :D

Pa polako, to ne znači da neće poslati u opšte.
Refund ide ako ne stigne u roku od obično 60 dana kada obeleži da je poslao.
Znaci on ima fore ihaj do disputa.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
A sta ako produzi vreme za dostavu, tada to bude mnogo vise od 60 dana?

Sent from my E6653 using Tapatalk

Ne može prodavac da produži vreme za dostavu to što produžava je zaštita.

Svodi se na isto!

Kako isto?
Zaštita kupca je praktično garancija na proizvod.
Delivery time je garantovani rok u kom kupac mora da dobije proizvod.

Ali ne trazi da potvrdis da si dobio u prethodnom roku. Niti se zalis da proizvod nije dobar, ako ga nisi dobio.
Ne moras dobiti u tom roku, ako prihvatis drugacije.

Kakvi au ovo hongkongžani jesu li ko singapurćani ili da idem preko obične čajne pošte?
312c49e0a6ff7e8e092f4e81fba43cac.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno