Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ovo i jeste dve granulaže [emoji16] samo obrni kamen

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ja ne znam u poslednje vreme sta god narucim sa Alija obicno neispravno smece, ne da su se iskvarili i izbezobrazili da je to strasno, narucim displey za tablet on pun mrtvih piksela, pitao pre porudzbine jel proverite dal je sve ok pa saljate, Yes my dear friend check, posaljem snimak sta je ovo, sorry dear friend posalji ti to nama nazad pa cemo ti mi poslati novi, simpaticni kinezi.
Narucim tac za navigaciju pola radi pola ne.
Narucio maticnu ona se restartuje pali i gasi telefon kao semafor, ne radi dzek za sluske, naravno sve su oni testirali i proverili pre slanja.
Ja jos veca bud@la pa narucujem te stvari od njih.

Zadnje vreme aliexpres mnogo nervira sa emailovima, preuzmem paket danas i čim pošta uradi update statsa stiže meni email od alija "Order Id 8blablabla8 Package already signed for." i ne potvrdim prijem paketa isti dan tek stiže email "Please Confirm Delivery for Order No. 8blablabla8", smaraju, ima da ih stavim u spam uskoro.

Stigne proizvod DOA (ne radi), prepiska beskonačna sa prodavcem, praznici, istekne vreme za dispute. Mačovanje sa podrškom Alija... razlog više da se potraži drugi izvor, barem za ove široko-dostupne stvari.

Prodavac ponudio da mi ponovo posalje novi paket, jel samo prihvatam to preko prepiske ili otvaram dispute? Istice mi danas rok za zastitu plaćanja...

E mene interesuje nesto novo sto mi se desava. Kupio sam neki telefon i platio. Kinez mi salje poruku da tu boju nece imati najmanje 10ak dana. Sad imam opciju da cekam tu boju da uzmem crni ili da uradim "cancel order". Ako otkazem porudzbinu jel mi se vraca novac i za koje vreme?
Prvi put od 100 i kusur kupovina mi se ovo desava pa neznam postupak.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Ako otkazes vraća ti se novac 7-10dana.
Ako hoćeš baš tu boju najbolje da sacekas, a najbezbolnije da uzmeš drugu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ove su za oštrenje a te preko 1000 za poliranje [emoji14]

@Nemanja123
Mozes da porucis britvu gold dolar sa alija. Dobra je za pocetnike, izrada je ok ali obavezno moras da je pre upotrebe odneses kod nekog ko ostri britve jer po defaultu dolaze nedovoljno naostrene. Stropove za ostrenje sa alija zaobilazi u sirokom luku. Za kvalitetnije britve pogledaj KP..nesto od solingena. Pozz
Hvala na savetu :)

Solingen sa KP su sve polovni i skupi, a ja tražim suprotno (za probu, vidim da li mi odgovara ili ne...) tako da to otpada.

Gold dolar ima za 3-4$ pa naviše. Jel svejedno koji ili si imao neki određeni na umu?
U Beogradu ne znam i nisam video da ima ijednog "brice" a tek za oštrenje blage veze nemam ni gde bih tražio. Jel ima neko savet za to?
I šta uzeti za kasnije da sam oštrim (ako je to izvodljivo jer vidim za noževe ima cela nauka i aparatura od 40+€ :D)?

Ne znas gde u BG ima brica? Svaki muski frizer 99% ima britvu.
Na Dorcolu znam 4 koji imaju, jer su me njih 4 brijali :) (tj. doradjivali zulufe samo britvom). Svi su oni jeftini, 250-400 im je shishanje trenutno.
Mogu da pitam proverenog gde je uzeo i cime ostri, ali mislim da su kineske radnje za vecinu, ili KP.

Za ostrenje nozeva, ja inace imam bas 2 kamena, jedan za fino, drugo za "grublje", ali manji od ovih sa eBaya. Nije valjda da je to najbolje za ostrenje?? Ima li neki servis u BGu koji to radi?

Ne znas gde u BG ima brica? Svaki muski frizer 99% ima britvu.
Na Dorcolu znam 4 koji imaju, jer su me njih 4 brijali :) (tj. doradjivali zulufe samo britvom). Svi su oni jeftini, 250-400 im je shishanje trenutno.
Mogu da pitam proverenog gde je uzeo i cime ostri, ali mislim da su kineske radnje za vecinu, ili KP.

Za ostrenje nozeva, ja inace imam bas 2 kamena, jedan za fino, drugo za "grublje", ali manji od ovih sa eBaya. Nije valjda da je to najbolje za ostrenje?? Ima li neki servis u BGu koji to radi?

Oko urgentnog su sve "moderni" frizeri, mladi (uglavnom devojke).
U manjem mestu je brica imao "britvu" u koju se umeće žilet...

Ako možeš saznaj gde da odnesem da mi prvi put naoštri, što je forumaš iznad predložio za prvi put, a onda i da vidim šta da uzmem kasnije da sam to radim.

Za noževe sam dao devojki, njen otac je naoštrio fenomenalno (ali nije iz Beograda). Daju mu i mesari. Koristi nešto (da te ne slažem, nisam zapamtio, valjda nešto sa kristalima) što ne pojede nož dok ga oštri. I kuhinjski (univerzalni i za meso) i obični za ručavanje su odlično ispali, žilet, i još uvek su oštri.
Pola ovih za ručavanje su se istupili (ukućani seku više tanjire nego ono što je na njima), ali su i oni obični, stari više godina i bili nazubljeni (dok se nije pojela ivica i nije moglo da se naoštri onim štapom za oštrenje), pa su zupci (ono što je ostalo od njih) morali da odu tokom oštrenja, drugačije nije bilo izvodljivo.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@alfaunits
Da, na takav (pravi) mislim. Ne na one gluposti sa žiletom.

@ZAP
Znam, ali gledam gde i koji da uzmem a da nije skup i da valja.
Iznad rekoše da ti kaiševi sa aliexpress-a ne valjaju.
Isto pitanje važi i za pastu koju pominješ. Nisam znao da i ona treba.

OK, provericu. Ako ispadne da su kineske, prestajem da se shisham tamo :)

Imaš na linku sve što treba, pasta, prah, remenje i sl. kako se i za šta koristi

Ima i za oštrenje noževa i drugih oštrica od japanskog kamenja do raznih drugih spravica i sl. [emoji41]

Poslace ti, vikendom ne salju...Ocekuj sutra da ti posalje.

Dani prolaze, paket još nije poslat... Prodavac ima nešto manje od 24 sata da mi isti pošalje, koliko je realno da on to pošalje u zadnji momenat? Meni se čini da ga neće ni poslati.
Ili da mu ja produžim vreme za slanje?

Poslednja izmena:
ako do sada nije poslao...... verovatno je prodavac zaključio da mu se ne isplati da šalje za te pare. Što je najgore naknadno prodavca nemožeš da ga oceniš negativno....

Nemoj mu produzivati vreme za slanje , ako ne posalje u predvidjenom roku dobice negativne poene kod Alija ,sto mu je dovoljna kazna ponekad .

ako do sada nije poslao...... verovatno je prodavac zaključio da mu se ne isplati da šalje za te pare. Što je najgore naknadno prodavca nemožeš da ga oceniš negativno....

Ako je stvarno tako, ne znam zašto mu se ne bi isplatilo, sat sam platio 20$ više, nego što košta sada, takođe sam i dostavu platio 2$.

Obeležiće da je poslato čak i ako nije.

Zar može i to da uradi? Neverovatno mi je da sam sa prodavcem razmenio par poruka, početkom ove nedelje, gde me je pitao da li mogu da mu prosledim mail da mi pusti fakturu na isti, dao sam čoveku mail, sve super kao, kad ono ništa od paketa.

Odmah mi je bilo čudno kako to da nije poslao u roku od 2-3 dana, ali rekoh ajde možda čovek čeka da se nakupi paketa, pa ih onda šalje. Mislim da je sad svakako kasno, kontaktirao sam ga, ali teško da će odgovoriti, pošto je sad u Kini već veče, a ima još 13 sati da pošalje.

Koliko vremena bi on dobio, ako mu produžim rok? Novih 7 dana ili manje?

A šta ga sprečava?[emoji2]

Znači ništa, ali kako onda ide refund? Ako on kaže da je poslao?

2 kamena? :)
d4XhIT.png
lqboaI.png

Poslednja izmena:
Znači ništa, ali kako onda ide refund? Ako on kaže da je poslao?
Pa polako, to ne znači da neće poslati u opšte.
Refund ide ako ne stigne u roku od obično 60 dana kada obeleži da je poslao.
Znaci on ima fore ihaj do disputa.

Nazad
Vrh Dno