Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Znači dispute mogu otvoriti i nakon isteka vremena za purchace protection? Izvinjavam se ako nisam dovoljno upućen

15 dana od dana prijema, sto moze biti i posle PP.

Mozes i ranije, ali ako ti je stigla roba ili si siguran da si dobio pogresan tracking broj i slicno. Ne mozes ranije traziti refund zato sto nije stigla, inace.

Kada istekne purchace protection, a NISTE PRIMILI robu, i dalje mozete pokrenuti dispute za povracaj sredstava u roku od 15 dana.

Meni se desilo nekoliko puta jer sam zaboravio da pokrenem dispute dan dva pre isteka roka, i vracene su pare.

Pitam jer je u pitanju 6evra, tj. 6x sam uzeo neke pertle u raznim bojama a nema ih...
Znači najbolje tog 60. dana da ne bude naš ranije jer odjednon pokrećem 6x dispute....
ecbece3e96e7f251fa7224246014ee50.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pisao sam u temi Carina na pošiljke da želim da naručim Ticwatch pametni sat sa Alija, dostava za Srbiju košta 2$+160$ sat i stoji pored "Aliexpress Standard Shipping", jel to China Post ili šta?

Prodavac salje proizvod u Alijev magacin, pa onda AliExpress to salje ka tebi...Uglavnom koriste Singapursku postu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

A jel dobijam tracking number?

Da, naravno... SG je jedna od boljih posti...Ja uglavnom uzimam preko njih sve, mada HK je najbrza definitivno...U zadnje vreme je SG malo opterecena, ali stize sve u razumnom roku.

15 dana od dana prijema, sto moze biti i posle PP.

Mozes i ranije, ali ako ti je stigla roba ili si siguran da si dobio pogresan tracking broj i slicno. Ne mozes ranije traziti refund zato sto nije stigla, inace.
Može u slučaju da si dobio pogrešan TN, da je pošiljka vraćena nazad i sl.

Meni su te slučajeve rešavali odmah ali to zavisi i on ranga kupca koji imaš [emoji16]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kako se kinezi prave fini kad im udariš dispute, imam 7 predmeta i odmah se svi javljaju da se izvinjavaju, mole da se sačeka još malo [emoji16] sa preteranom dozom ljubaznosti.... pre toga su kontaktirani i nisu me udostojili bilo kakvog odgovora....

Da, naravno... SG je jedna od boljih posti...Ja uglavnom uzimam preko njih sve, mada HK je najbrza definitivno...U zadnje vreme je SG malo opterecena, ali stize sve u razumnom roku.

Dobija samo ako piše desno od tog načina slanja da ima broj za praćenje (u ovom slučaju ga ima).
Ali mislim da to nije pravi broj koji dobiješ uz "registered" varijantu. Prati samo do izlaska iz Kine.

Dobija uvek, AliExpress uvek salje sa brojem za pracenje do isporuke i meni je uvek do sada bila SG posta. Imam barem 50+ proizvoda porucenih tako.

Kako se kinezi prave fini kad im udariš dispute, imam 7 predmeta i odmah se svi javljaju da se izvinjavaju, mole da se sačeka još malo [emoji16] sa preteranom dozom ljubaznosti.... pre toga su kontaktirani i nisu me udostojili bilo kakvog odgovora....

Ja i ne očekijem da mi se jave pre zalbe.
Ima i takvih primera ali reda radi 10-20% prodavaca na Ali-ju. Naravno, uvek gledam da kupim ponovo kod istih.

Jel ima neko da baci link nekog solarnog power bank-a od minimum 10000 mAh,a da ste naravno sa njim zadovoljni?
I normalno da se moze puniti i solarno i strujno ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Jel kada naručujete, stavljate poštanski kod za BG 11000, ili treba da stavim broj pošte, recimo u mom slučaju 11060?

Jel kada naručujete, stavljate poštanski kod za BG 11000, ili treba da stavim broj pošte, recimo u mom slučaju 11060?

Mislim da možeš bilo koji, ako staviš 11000 doći će u neku centralnu poštu pa će oni na osnovu ulice gde ide pošiljka da razvrstaju to za 11060.

Stavi od tvoje poste najblize jer ti direktno tamo stize paket, da ne bi kao sto kolega rece isao u 11000 pa tek onda na osnovu adrese da salju u tvoju postu.
Skratices put paketu i time ga brze dobiti.

Hvala vam, prvi put naručujem nešto sa Alija, nego jel treba nešto kinezu staviti u napomenu?

Ako je tako, onda je stvar već sređena ;) Naručen Ticwatch pametni sat, sada da se molim da carina ne lupi ogromne dažbine.

Koji si tačno uzeo? Ubacio sam "Ticwatch" u gugl, izgleda interesantno ali ima više sličnih modela pa nisam siguran koji je zapravo "pravi".

Sta znaci kada na trackingu pise "order completed", a nisam potvrdila prijem vec je prosao datum za "contact our support team"? Ostalo mi je jos dosta do isteka zastite, jer je prodavac produzio...da li cu moci da otvorim dispute iako pise order completed?

Koji si tačno uzeo? Ubacio sam "Ticwatch" u gugl, izgleda interesantno ali ima više sličnih modela pa nisam siguran koji je zapravo "pravi".

Ticwatch E model, to je sa Android Wear operativnim, postoji i S model, koji je sličan, samo je sportski dizajniran i pozicija GPS-a je u narukvici, dok je na E u samom kućištu. Ima i nekih sa fabričkim OS-om.
Uzeh ga u poslednjem momentu, evo jutros cena 200$, a juče sam ga platio 150$.

Nego šta mislite, kaže prodavac da mi može poslati fakturu, jel kasno sad kad sam već napravio porudžbu da mu kažem da je ubaci? Ili da ostavim tako kako je, pa kako carina proceni?

Poslednja izmena:
Ja bih ipak reskirao tj trazio da kinez stavi fakturu [emoji16]

PS

Još uvek ima po nižoj ceni

https://m.aliexpress.com/s/item/32840994905.html

vise o TIC proizvodima
https://eu.mobvoi.com/pages/ticwatchse

mene samo baterija i punjenje odvraca od ovoga :)

Mi band 2 je sto se baterije tice uh minimum 2 meseca bez punjenja (nije ni prici ovome ali plus/minus vaganje :))

PSS
na amazonu je jos jeftinije ko ima mogucnost 116 funti tj oko 130€
https://www.amazon.co.uk/Ticwatch-c...=merchant-items&ie=UTF8&qid=1515232565&sr=1-1

Poslednja izmena:
Carinici obično skupe stvari procene na manji iznos, a jeftine na veći. Ne verujem baš da znaju razliku između smart sata od 20$ i 150$

Pošalji mu poruku kroz pregled narudzbe. Nije problem sve dok ne spakuje. Ali stvarno postoji šansa da neki carinik to proceni ko običan sat ali to ipak dolazi u metalnoj kutiji i pakovanje ne izgleda jeftino [emoji41]

Imaš Tigernu kod nas za približno istu cenu, ne isplati se naručiti sa alija.

Poslednja izmena:
Kad sam gledao poslednji put, cena na gearbestu je bila i preko 1k din manja čini mi se, doduše nisam proveravao skoro.

Nazad
Vrh Dno