Jer ukoliko ima carine ima i spedicije, a jel znas koliko je to zadovoljstvo kod dhl?
Preko 4000 din, a preko poste nema, sta onda?
Hocu da kazem spominjes samo ono sto ti odgovara, ima sve svoje a pdv do 50€ placa DHL, a ne nema pdv.
Ja sam lepo i rekao da narucilac paketa ne placa nista ako je cena paketa ispod 50 evra, citaj, ali to ne znaci da se isti ne placa niti je dhl duzan tebi to da kaze, on to preuzima na sebe i ti sa tim nemas nista, ali imas itekako ako se zaigras sa cifrom od 50+ evra.To da DHL plaća pdv za tebe možeš da znaš samo ako radiš u DHLu, ja to nigde nisam pročitao niti su mi rekli pri isporuci paketa a dobio sam par paketa preko njih a da čitam iz pasulja ne znam tako da s moje tačke gledišta ja ne plaćam PDV ako je vrednost paketa ispod 50€ i ide DHLom...
Pročitaj moje postove sa prethodne stranice, odgovarao sam onom liku što je naručio separator ekrana...
Ja sam lepo i rekao da narucilac paketa ne placa nista ako je cena paketa ispod 50 evra, citaj, ali to ne znaci da se isti ne placa niti je dhl duzan tebi to da kaze, on to preuzima na sebe i ti sa tim nemas nista, ali imas itekako ako se zaigras sa cifrom od 50+ evra.
Nista nisam uradio, verovatno ce da vrate paket. Narucio sam najnormalnije na kucnu adresu na moje ime. Kazu u dhlu da ga je carina opisala kao uredjaj za popravku telefona I zato mora da se radi spedicija na pravno lice.Alex, u vezi tvog pitanja oko veće količine onih zezalica za BC farmu, tačno je što si čitao, znam lika koji je naručio 5 pari uložaka za patike, to je 10 komada, i zbog toga su ga zezali, da ne verjuje čovek.
Kao, maximalna količina za ličnu potrošnju je 5 komada istog proizvoda (zakonski) ali mislim da je to kod naših nadrndanih carinika oko 3 komada i čim vide više nego što im se sviđa traže dozvolu za uvoz koju možeš da dobiješ samo ako uvoziš na firmu a da tražiš firmu koja bi ti to odradila ne isplati se.
Ima gomile ljudi koji su se popalili na prodaju bižuterije, ono prstenje 50 centi i tako to, mislili ljudi laka lova, kupe za 50 dinara prodaju za 550 ka ono prc malo, dobili po nosu samo tako.
Sigurno si primetio kako to ide u srbiji, "ukradeš" od države 5000 din i ideš u zatvor a ako ukradeš 5.000.000 dobiješ tapšanje po ramenima kako si sposoban itd...
Ne možeš ti sad puno toga da odradiš, sačekaš da vidiš šta će biti, ako kojim slučajem prođe slaviš ako te zvrcnu kažeš "nisam ja ništa naručio to je neka greška"...
Šta si uradio oko ovog?
Ovo je klasična priča sa DHL-om, samo mi nije jasno zašto ti traže da se carini na pravno lice, nešto mi ne deluje logično da je zbog tipa robe pa kao aha, "separator ekrana je za neki servis to se ne naručuje za dnevnu sobu!" ili si naručio na adresu firme gde radiš (velika greška btw.)
Inače imaš sličnih priča od pre, ljudi se ne informišu, vide DHL dođe povoljno pa ajde međutim DHL radi sve po PS-u da je ispod 50evra imao bi mnogo veće šanse da prođeš bez ikakvih dodatnih troškova, ovako piši propalo, i nemoguće je s njima postići bilo kakav "dogovor" a čak i ako nađeš neku firmu koja bi pristala da odradi uvoz, a većini se ne cima za ovako nešto, to će papreno da košta, nije to samo carina i pdv (32%) i špedicija (koja kod DHLa izađe oko 4000-5000 din) već i troškovi i zarada te firme koja bi ti učinila uslugu i provukla preko papira taj separator. Ovakva avantura lako može da izađe 250-400 evrića...
Ne iznosi dezinformacije.Imaš li neki link ka DHLovom sajtu gde to piše? Da plaćaju pdv umesto klijenata! To mi deluje pomalo glupo, što bi bilo koja firma radila tako nešto, jeste da oni namlate mnogo više na one varijante 50€+ i na tome što su im usluge paprene ali kažnjavaju korisnike koji im prave posao da bi "nagradili" fizička lica sa pošiljkom manje vrednosti. Da sam firma ja onda ne bi nikad koristio njihove usluge, zašto meni na grbaču da natovare nečij PDV...
Imam jedno pitanje, a nisam siguran koliko je dobro javno da pišem o tome, međutim izjeda me već danima i moram da vidim sa nekim ko je imao sličnu situaciju ili možda poznaje materiju.
Naime naručio sam neke Add2PSU adaptere i VGA-HDMI, odvojeni paketi, u oba paketa 10 Add2PSU (ko ne zna šta je to, vrednost im je 1,5€, ništa preterano, koriste ih majneri), i par komada tih HDMI-VGA u jednom od paketa, a u drugom 3x10 onih prekidača za paljenje (stavljam jedan za power, jedan za reset, i jedan na CLR CMOS, a ne kao u kamenom dobu šrafcigerom da rovarim i gledam hoću li pogoditi prave pinove). Bili su na akciji, i imao sam i neke kupone, i reko neka se nađe i više komada nego što će mi trebati kada budem proširivao mining farmu, pored toga i poštarina me izađe skoro kao 2 ta adaptera, pa se ne isplati uzimati po malo i čekati uvek 40 dana. Uglavnom ništa za dalju preprodaju i te fore.
E sada, par dana posle saznam da ljudima prave probleme kada naruče tako "veću" količinu nečega i da zovu i maltretiraju sa carine da je to za preprodaju, ispituju šta će ti tolika količina, jesi preprodavac i neke fore bezveze. Takođe šalju dopis gde traže dozvolu za uvoz (do sada su mi jednom tražili samo dokaz o vrednosti robe, i to kad sam video plavu kovertu sa carine da dolazi preporučenom muka me uhvatila). Sve je to okej, i nije meni problem da ja njima sve to ispričam kako i šta, ali čitam iskustva drugih i kažu da su dobijali pretnje krivičnom prijavom (krivična prijava za paket vrednosti 30$ sa stvarima za koje carinik i ne zna čemu služe kladim se), što mi definitivno nije potrebno.
Koje opcije imam na raspolaganju? Pitao sam kineza da otkaže paket - kaže ne može, a verujem da ga nije ni poslao još, samo je prijavio za slanje i dobio broj u sistemu njihovom. Mrzi ga verovatno.
Da li mogu samo da ne primim dopis i ne javim im se na telefon bez ikakvih posledica osim što ću ostati bez paketa? Kontam da mogu. Tih 60$ sve ukupno nije vredno cimanja i maltretiranja sa njima, da slušam njihove pretnje i priče, na kraju ću biti švercer i preprodavac no. 1 u Srbiji po njima a ispred nosa im kontam samo tamo u pošti prođe mnogo koječega. Ne razumem i dalje zašto ja ne mogu da radim sa robom šta hoću kada uredno platim PDV, ali okej...
Uglavnom kontao sam da uzmem neke CAT6 LAN kablove za mining farmu, a i da izmenjam u kući generalno, i treba mi i HDMI kablova nekih koji imaju onaj feritni prsten ili kako već protiv smetnji, jer ili moj trenutni switch zeza, ili su kablovi loši pa imam šum (tačkice zelene boje, a usput mi treba i taj switch novi jer mi je ovaj postao premali) po monitoru i posle ovoga ne smem naručiti prosto jer kako ja da objasnim cariniku da rudar kriptovaluta nije nešto za šta moram biti pravno lice, niti je registrovano zanimanje, niti je uopšte regulisano zakonom, i da je to sve za moje privatne potrebe? Htedoh uzeti i nekoliko parova ventilatora za G1 kartice da se spremim kada počnu da crkavaju... ne smem. Cimaće me da je za preprodaju... mislim, apsurd od države komplet. Nisam naručio 10 džojstika, ili 10 slušalica sa opravdanjem da je za igraonicu pa da ja moram to da uvezem kao firma, niti sam uzeo 10 pari patika. Ne znam više, što više čitam o tome više me muka hvata.
Od kada je ovo? Ja imam potvrdjeno od strane Intela pre koju godinu da ne radi DDP (Delivery Duty Paid, ili kako se vec zvase ta opcija da sve placa posiljalac?) kada sam slao na reklamaciju SSD u Holandiju, pa je bilo zez kako da ne platimo mi nista.Postoji opcija preko DHL-a da posaljilac plaća uvozne dažbine (uključujući i carinu i špediciju), ali neće DHL platiti ništa iz svog džepa.
Devojka je par puta kupila preko manga stiže iz Španije DHL-om i nema dodatnih troškova bez obzira na iznos.
Koje sam ja to dezinformacije izneo?Ne iznosi dezinformacije.
Okej, šta je najbolje onda učiniti kako bih izbegao da me bilo ko juri za bilo šta? Nije mi do paketa, samo mogu odmah da se ispišem sa fakulteta ako mi bude stajalo da sam bio krivično gonjen, mogu slobodno da počnem tražiti posao na obližnjem gradilištu.
Ne preuzimati dopise koje šalju i ugasiti telefon?
Praviti se lud i reći da nisam ja ništa poručio?
Nešto treće?
Od kada je ovo? Ja imam potvrdjeno od strane Intela pre koju godinu da ne radi DDP (Delivery Duty Paid, ili kako se vec zvase ta opcija da sve placa posiljalac?) kada sam slao na reklamaciju SSD u Holandiju, pa je bilo zez kako da ne platimo mi nista.
Ne znam kako tačno funkcioniše ali nije ništa dodatno plaćala. Mislim da je preko 8k dinara besplatna postarina, pa uvek naruči preko tog iznosa.To je za izvoz, ne i za uvoz. Nije to dugo kod nas, ako radi KA nama.
Zato me zanima od kada vazi ovo sa Manga?
Gde stoji da se ne placa za reklamaciju ponovni uvoz?
Jer evo stoji dobra cena:
"Uvozno carinjenje privremeno uvezene/izvezene robe Po pošiljci 6.600,00"
i
"*Izvozno carinjenje privremeno uvezene/izvezene robe Po pošiljci 4.500,00"
OBA su naplacivali nama (firmi) za slanje na reklamaciju. Tj. pokusali su, ali na kraju su odustali. A tada barem, fizicko lice nije moglo da salje uopste na reklamacije sa privremenim izvozom.
To je bilo pre koju godinu, odlicno je ako je promenjeno u smeru koji kazes. Ali ako nisi proverio, dok ne potvrdi neko iz iskustva, nazalost sumnjam da je ostalo onako uzasno![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari