Sto posto nisu.
-Sa prethodne strane post:
ALIEXPRESS mi ne vraca pare vec 2 meseca!
Zdravo. Pomagajte ako znate, imam problem.
Pre 2 meseca registrovao sam se na Ali, pisalo je da se dobija 4$ kupon za nove korisnike. Nista, ja lepo potvrdim, i izadjem sa sajta zbog nekih obaveza.
Vratim se posle pola sata, kad nigde ne mogu da nadjem kupon, pomislim ajde da udjem preko incognito moda, pa cu se ulogovati tako da mi se pojavi ponovo onaj "prozor" sa kuponom pa da vidim hoce li stajati negde u nekom odeljku sajta.
Pojavio se, sve delovalo ok, nadjem za 18 dolara 5 nekih sitnica, i porucim za 22 dolara (sa kuponom) te stvari.
Sutradan, izadje mi ovo:
Status:
Closed
Reminder:
We regret to inform you that the recent use of coupon(s) in your order has been identified as being in violation of the guidelines outlined in our General Rules for Coupon Use. (http://activities.aliexpress.com/adc...upon_usage.php) Your order will be cancelled, and any payments you have made (excluding any fees or charges which you have made to third parties) will be returned to your account.
Kontaktiram podrsku, kazu mi da sam verovatno napravio problem sto sam ulazio preko incognito moda, jer je sistem to detektovao kao dva racuna, dva razlicita korisnika.
Setim se da mi je ortak pre 2 godine ulazio na njegov Ali nalog, da poruci sebi nesto preko moje tadasnje bankovne kartice jer on nije imao na racunu para, pa mi je dao u kesu za to.
Mozda je sistem stvarno pobrljavio pa detektovao njega kao mene jos od tada povezao ip ili ko zna sta, ili samo ovaj problem sa incognitom (ali onda oni ip izgleda ne uporedujuju), ko zna, naime, oni mi kazu da nazalost kupon vise ne mogu da iskoristim i da mi nude neke gluposti tamo da skupljam poene za 2 dolara kupon.
Nista, trazim im da mi vrate novac samo pa cu bez kupona poruciti sve to.
Prvi put mi njihova chat podrska kaze da cu dobiti novac kroz 13-20 dana (ako se vise i secam). Sacekam toliko.
Drugi put mi chat podrska kaze da sacekam jos 7 dana i da ce mi sigurno stici, kazu da je mozda do moje banke i daju mi neki datum uplate tipa 20.09.2017. Sacekam i nista.
Odlucim da nazovem
mts banku, posto sam preko njihove kartice to placao, da provere zasto mi to nije stiglo.
Pitaju me jel imam neki dokaz od Alija, neki mail nesto, gde pise da su mi vratili novac, jer oni ne mogu nikako drugacije da provere, osim kao sto i ja mogu preko izvoda da vidim da li je nesto leglo (nazad ili kako god) ili nije. Kazem im da imam sliku sa chat podrskom, kazu da treba da imam neki zvanican mail.
Dopisujem se
treci put sa chat podrskom i kazu mi da ce mi poslati mail koji mogu da pokazem ovima iz banke, i da je uplata (povracaj od strane Alija) bila negde tipa 22.09. (Kazem im odmah da mi je njihova koleginica rekla drugi datum i navedem taj drugi). Kazu mi da ce mi poslati mail u roku od par dana da sacekam.
Pitam ih mogu li dobiti odmah neko obavestenje da ce mi mail stici u tom roku, oni kazu "no, dear". To kad mi napisu no, dear tacno citam bukvalno kao ne, dragi pa imam osecaj da me neko sprda. Ali, hajde...
Sacekam i to i nista.
Kontaktiram podrsku cetvrti put, i kazu mi posle 5 minuta cekanja da "vide" sta je moj problem sami, kazu aha-vidim sta je problem, vec je nasa koleginica to podigla na neki visi nivo, bice vam danas u toku dana, sutra najkasnije poslat mail. Bez brige, bla bla.
To cetvrti put je bilo u sredu ili cetvrtak. Imam zapisano u folderu gde drzim slike kao dokaze sta su mi govorili.
Probao sam cetvrti put da im posaljem "sliku" ovima iz Alija, gde su mi govorili kad cu dobiti odgovore, kazu da ne mogu da otvaraju linkove (valjda se boje da na imgur nema virusa sta znam).
Deluje mi sve kao neka sprdnja. Ne znam sta se desava. Sa ebayom nikad nijedan problem nisam imao, a porucio sam gomilu paketa.
Zna li neko sta mi je ciniti?
Planiram da kontaktiram u sredu po
PETI put podrsku. Da li mogu nesto sa mts bankom jos da vidim?
Ne zelim da im poklonim 18 dolara...