Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li je neko mozda kupovao samo ram za naocare? Naravno da mogu da se stave naknadno dioptrijska stakla kod nas.

evo o cemu pricam jer se desilo ovo nekome da vidi poruke kao da ih je slao prodavcu a zna da nije:
poruke.png vec sam pisao na predhodnoj strani o ovome odma sam promenio sifru ali me bas interesuje kako se ovo desilo a racunar je cist provereno sa malware bytes i avast antivirus nema nista na njemu

Narucujem godinama i bilo je raznih situacija ali nikada mi se nije desilo da mi za pracenu posiljku stoji Airlines shipped 28.10.2017. i od tada nema promene evo vec 2 nedelje. To bi trebalo posle 2-3 dana da ima oznaku prijem kod nas. Ima li neko slicnog iskustva?

Narucujem godinama i bilo je raznih situacija ali nikada mi se nije desilo da mi za pracenu posiljku stoji Airlines shipped 28.10.2017. i od tada nema promene evo vec 2 nedelje. To bi trebalo posle 2-3 dana da ima oznaku prijem kod nas. Ima li neko slicnog iskustva?
I meni je taj status vec 20 dana. Kontsm da je stiglo u Srbiju, ali zbog strajka poste ne dobijamo povratne informacije.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Jesi siguran da sredstva nisu vraćena sa datumom plaćanja?

Sto posto nisu.

-Sa prethodne strane post:

ALIEXPRESS mi ne vraca pare vec 2 meseca!

Zdravo. Pomagajte ako znate, imam problem.
Pre 2 meseca registrovao sam se na Ali, pisalo je da se dobija 4$ kupon za nove korisnike. Nista, ja lepo potvrdim, i izadjem sa sajta zbog nekih obaveza.
Vratim se posle pola sata, kad nigde ne mogu da nadjem kupon, pomislim ajde da udjem preko incognito moda, pa cu se ulogovati tako da mi se pojavi ponovo onaj "prozor" sa kuponom pa da vidim hoce li stajati negde u nekom odeljku sajta.
Pojavio se, sve delovalo ok, nadjem za 18 dolara 5 nekih sitnica, i porucim za 22 dolara (sa kuponom) te stvari.
Sutradan, izadje mi ovo:

Status:
Closed
Reminder:
We regret to inform you that the recent use of coupon(s) in your order has been identified as being in violation of the guidelines outlined in our General Rules for Coupon Use. (http://activities.aliexpress.com/adc...upon_usage.php) Your order will be cancelled, and any payments you have made (excluding any fees or charges which you have made to third parties) will be returned to your account.

Kontaktiram podrsku, kazu mi da sam verovatno napravio problem sto sam ulazio preko incognito moda, jer je sistem to detektovao kao dva racuna, dva razlicita korisnika.
Setim se da mi je ortak pre 2 godine ulazio na njegov Ali nalog, da poruci sebi nesto preko moje tadasnje bankovne kartice jer on nije imao na racunu para, pa mi je dao u kesu za to.

Mozda je sistem stvarno pobrljavio pa detektovao njega kao mene jos od tada povezao ip ili ko zna sta, ili samo ovaj problem sa incognitom (ali onda oni ip izgleda ne uporedujuju), ko zna, naime, oni mi kazu da nazalost kupon vise ne mogu da iskoristim i da mi nude neke gluposti tamo da skupljam poene za 2 dolara kupon.
Nista, trazim im da mi vrate novac samo pa cu bez kupona poruciti sve to.

Prvi put mi njihova chat podrska kaze da cu dobiti novac kroz 13-20 dana (ako se vise i secam). Sacekam toliko.

Drugi put mi chat podrska kaze da sacekam jos 7 dana i da ce mi sigurno stici, kazu da je mozda do moje banke i daju mi neki datum uplate tipa 20.09.2017. Sacekam i nista.

Odlucim da nazovem mts banku, posto sam preko njihove kartice to placao, da provere zasto mi to nije stiglo.
Pitaju me jel imam neki dokaz od Alija, neki mail nesto, gde pise da su mi vratili novac, jer oni ne mogu nikako drugacije da provere, osim kao sto i ja mogu preko izvoda da vidim da li je nesto leglo (nazad ili kako god) ili nije. Kazem im da imam sliku sa chat podrskom, kazu da treba da imam neki zvanican mail.

Dopisujem se treci put sa chat podrskom i kazu mi da ce mi poslati mail koji mogu da pokazem ovima iz banke, i da je uplata (povracaj od strane Alija) bila negde tipa 22.09. (Kazem im odmah da mi je njihova koleginica rekla drugi datum i navedem taj drugi). Kazu mi da ce mi poslati mail u roku od par dana da sacekam.
Pitam ih mogu li dobiti odmah neko obavestenje da ce mi mail stici u tom roku, oni kazu "no, dear". To kad mi napisu no, dear tacno citam bukvalno kao ne, dragi pa imam osecaj da me neko sprda. Ali, hajde...
Sacekam i to i nista.

Kontaktiram podrsku cetvrti put, i kazu mi posle 5 minuta cekanja da "vide" sta je moj problem sami, kazu aha-vidim sta je problem, vec je nasa koleginica to podigla na neki visi nivo, bice vam danas u toku dana, sutra najkasnije poslat mail. Bez brige, bla bla.

To cetvrti put je bilo u sredu ili cetvrtak. Imam zapisano u folderu gde drzim slike kao dokaze sta su mi govorili.
Probao sam cetvrti put da im posaljem "sliku" ovima iz Alija, gde su mi govorili kad cu dobiti odgovore, kazu da ne mogu da otvaraju linkove (valjda se boje da na imgur nema virusa sta znam).

Deluje mi sve kao neka sprdnja. Ne znam sta se desava. Sa ebayom nikad nijedan problem nisam imao, a porucio sam gomilu paketa.
Zna li neko sta mi je ciniti?

Planiram da kontaktiram u sredu po PETI put podrsku. Da li mogu nesto sa mts bankom jos da vidim?
Ne zelim da im poklonim 18 dolara...

Poslednja izmena:
Jel salje neko powerbankove trenutno kod nas? Xiaomi ili Aukey..

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Jel salje neko powerbankove trenutno kod nas? Xiaomi ili Aukey..

Мени су прије мјесец дана, можда мало јаче, враћали, и то два пакета. Тачније два дана након уплате продавац отказивао са поруком да нека од транзитних земаља не дозвољава транспорт батерија.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

znam da nije tema ovde al ne znam gde da pitam,dali je neko kupovao sa ovog sajta etsy.com,nesto slicno kao aliexspres sad ne znam dal je ovo americki sajt ili sta,vidim da salju i za nasu zemlju,ako je neko kupovao neka kaze iskustva ?

I meni je taj status vec 20 dana. Kontsm da je stiglo u Srbiju, ali zbog strajka poste ne dobijamo povratne informacije.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Lakse mi je kad znam da nisam jedini slucaj.
Nadam se da je tako jer to je onda najmanji problem, stici se kad tad, samo da se nije negde zagubilo ili zalutalo na drugom kraju sveta.

Naručio nekih 7-8 različitih predmeta u poslednjih 10-tak dana, neki još u Kini nisu ni predati a jedan uzet 8. novembra preko China air mail danas dobio apdejt "arive export exchange".
Od sad samo kupujem gde ide preko air mail ovi ostali po 7-8 pa onda kreću prema aerodromu.... pratim preko 17track....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Okači link od radnje koja šalje za Srbiju. Treba mi jedan od 10000-20000 mah. Ovaj od 5000 je preslab.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ja sa eBaya narucio dva xiaomi-a od 10000mah,jedan za drugim,stigla oba normalno.
I jedan anker od 20000 i taj je stigao

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jesu sve originali?
Ako ti nije frka kaci linkove, poludeh od alija i slanja powerbankova..

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Narucio sam pedale za biciklu sa alija... Pedale stigle, izgledaju isto kao one koje sam narucio ali nisu iste marke... Trebal da bude RockBros a ono su neke SMS (sanmashi) ili tako nesto... Jeld a otvaram dispute za ovo?

Pa pitaj prodavca o čemu je reč. Ako se ne razlikuju po kvalitetu i nije ti bitno, mani se ćorava posla, ako ti je bitno, razlikuju se, i pre svega zavisno od toga kolika je kinta otvaraj.

Ali proveri da li na samoj ponudi postoji mogućnost izbora marke, da li si je stiklirao, da li negde postoji klauzula da roba ne odgovara slici i/ili da salju random robu sa stanja koja ima istu funkciju ali nije iste marke.

Čime se vraćamo na početak da kontaktiraš prodavca. Mozda ti da neku novu ponudu, možda povraćaj dela sredstava ili sl.

Ja sa eBaya narucio dva xiaomi-a od 10000mah,jedan za drugim,stigla oba normalno.
I jedan anker od 20000 i taj je stigao

Okaci link molim te naravno ako su originalne i da je cena realna :)

+1 za link

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Link, link. Ja na aliji mi ne mogu da nadjem mi power bank. Nasao na dhgate ali ne znam jeli original. Kako to znati uopste?

Ja sam na Aliju u proslom talasu popusta iz avgusta uzeo MI 20000mah, placen sa popustom cini mi se 22€, original 100%. Desila se situacija da je moj power bank prosao slanje, dok su drugaru sa dan kasnjenja odbili i napisali kako ne moze da se uveze u nasu zemlju. Nedugo zatim je prodavac na Aliju izbacio nasu zemlju iz podrzanih. Kako vidim to se desava periodicno, cas daju, cas ne...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Meni je danas stiglo 6 litijumskih 18650 baterija. Oko 250g masa, niko nije otvarao paketic. Malezijska posta sa delimicnim pracenjem.

Meni odbijen Aukey powerbank narucen sad 11.11. navodno zbog neke kontrole kvaliteta, al kapiram da je slucajno stavljeno bilo da salju u Srbiju..

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Ja sam na Aliju u proslom talasu popusta iz avgusta uzeo MI 20000mah, placen sa popustom cini mi se 22€, original 100%. Desila se situacija da je moj power bank prosao slanje, dok su drugaru sa dan kasnjenja odbili i napisali kako ne moze da se uveze u nasu zemlju. Nedugo zatim je prodavac na Aliju izbacio nasu zemlju iz podrzanih. Kako vidim to se desava periodicno, cas daju, cas ne...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Zivo me zanima od cega zavisi? :trust:

Na ebay ih ima bas mnogo, ali je pitanje sta je original..neki prodaju 20.000 i za 15$

Gledas gde daju onaj kod za proveru originala koji se nalazi na kutiji i pogledas malo ocene,to 20000 za $15 je sto posto fejk nema sta ni da gledas [emoji2]
meni su stigli originali od dva različita prodavca,to sam uzeo jos letos nema vise kod tih,ali evo npr:
https://www.ebay.com/itm/Original-1...arge-For-Phone-Tablet-PC-/162678908422?_ul=RS

A anker sam uzeo odavde,jeste anker malo skuplji ali ja bih pre njega pazario na duze staze
https://www.ebay.com/usr/ankerdirect

Poslednja izmena:
Niko na Aliju (+ Gearbest, Bangood, Freaktab, Geekbuying, Cafago...) ne isporučuje Power bank-ove za Srbiju.

Poslednja izmena:
Gledas gde daju onaj kod za proveru originala koji se nalazi na kutiji i pogledas malo ocene,to 20000 za $15 je sto posto fejk nema sta ni da gledas [emoji2]
meni su stigli originali od dva različita prodavca,to sam uzeo jos letos nema vise kod tih,ali evo npr:
https://www.ebay.com/itm/Original-1...arge-For-Phone-Tablet-PC-/162678908422?_ul=RS

A anker sam uzeo odavde,jeste anker malo skuplji ali ja bih pre njega pazario na duze staze
https://www.ebay.com/usr/ankerdirect

Mene buni sto recimo imaju neki na ebay koji prodaju 10000 za 10 dolara i imaju po 500+ prodatih bez negativnih ocena, i onda nema sanse da provalis sta je original sta ne.
Cak i ovo sto si ti postavio je cudno jer pod brand pise generic...posle ako ti dodje fejk baterija ne mozes ni da se zalis, tj nemaju osnov da ti prihvate zalbu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno