Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

China Air Mail i Singapore post su brze, u većini slučajeva se plaćaju, a ako je skuplji predmet onda budu i besplatne.

Ne znam samo ovo stanje sa poštom i štrajkovi kako će se odraziti na brz dolazak paketa...

Sent from dark edge

China post i china air mail je isto, sigurno ga nece slati kineskim brodom :)

Holandska i singapusrska, svedska...sve to istom brzinom putuje u proseku 2-3 nedelje, ali ako je sve kako treba kineska posta najbrze stigne.

imam jedno pitanje,dali vam krade neko pare kada kupujete sa aliexspresa,meni stalno kraducka po 1,2 eura ili 40,50 centi,posto solidno kupujem to ispadne na kraju i dosta,pa me zanima dali i vama kradu i ko to krade,dali banka da se obratim njima ili ovi sa alija,ovo postaje stvarno strasno ?

China post i china air mail je isto, sigurno ga nece slati kineskim brodom :)

Holandska i singapusrska, svedska...sve to istom brzinom putuje u proseku 2-3 nedelje, ali ako je sve kako treba kineska posta najbrze stigne.
China post small packets nikad mi nije došla ispod 3-4 nedelje, dok China airmail mi je uvek dolazila dve nedelje nekad za tri, nikad preko. Zato ja mislim da je brža ova. Zašto, kako, ne znam, ali ovo je u mom slučaju tako uvek bilo.

Sent from dark edge

imam jedno pitanje,dali vam krade neko pare kada kupujete sa aliexspresa,meni stalno kraducka po 1,2 eura ili 40,50 centi,posto solidno kupujem to ispadne na kraju i dosta,pa me zanima dali i vama kradu i ko to krade,dali banka da se obratim njima ili ovi sa alija,ovo postaje stvarno strasno ?
Odmah nakon plaćanja, banka ti skine nekih 3-4% više od plaćenog iznosa, iz razloga dok se ne obračuna konverzija valuta, do momenta plaćanja, i posle par dana uglavnom bude vraćen sav iznos iznad plaćenog iznosa, ili nešto sitno preko toga.
Da li si proveravao nakon par dana skinuti iznos sa racuna?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Prodje i dva meseca od porudžbine, posto jos nije stiglo, a piše ako ne stigne do 6. 11. da se obratim support team - u, pitanje je jel da im pisem, ili još da cekam, posto imam zaštitu od prodavca još 12 dana?
Ovo mi je prvo ovakvo iskustvo, i druga porudžbina ukupno ( prva stigla za 21 dan).
d1d5129b749ea87b22d992a85a0800a3.jpg

Moze li neka preporuka za HDMI to VGA, DVI adapter al da je probao i da sigurno radi kako treba?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Prodje i dva meseca od porudžbine, posto jos nije stiglo, a piše ako ne stigne do 6. 11. da se obratim support team - u, pitanje je jel da im pisem, ili još da cekam, posto imam zaštitu od prodavca još 12 dana?
Ovo mi je prvo ovakvo iskustvo, i druga porudžbina ukupno ( prva stigla za 21 dan).
Koliko ja vidim tu pise "Za carinu", tj. na carini ti je paket kod nas. Moze to da se oduzi.
Pisi hitno prodavcu da ti produzi jos 30 dana rok (moze on to da uradi), time dobijas jos vremena da kasnije otvoris dispute ako zatreba.
Nije fer ni prema prodavcu da otvaras dispute sada, posto je na carini. Da nemas izbora, tj. ako ne produzi prodavac rok, onda otvori dispute.

Ne pises supportu Ali-a za takve stvari, vec se otvara dispute, BTW.

Glavni poštanski centar u Zemunu je već danima u blokadi jer radnici štrajkuju (mada to mediji ne objavljuju), tako da paketići neće stizati neko vreme.

Koliko ja vidim tu pise "Za carinu", tj. na carini ti je paket kod nas. Moze to da se oduzi.
Pisi hitno prodavcu da ti produzi jos 30 dana rok (moze on to da uradi), time dobijas jos vremena da kasnije otvoris dispute ako zatreba.
Nije fer ni prema prodavcu da otvaras dispute sada, posto je na carini. Da nemas izbora, tj. ako ne produzi prodavac rok, onda otvori dispute.

Ne pises supportu Ali-a za takve stvari, vec se otvara dispute, BTW.
Nisam ni mislio da otvaram dispute, zato i pitam za savet. Inace, od kada je poslat paket, mesec ipo dana nije bilo nikakve promene u tracking - u osim da je poslat sa aerodroma. I onda se posle mesec ipo, tj 28.10. pojavio status da je na carini, tako da kontam da se nije izgubio, kako sam mislio pre toga. Pisaću prodavcu da produži rok, cisto da jednog dana kad stigne, ako nešto nije u redu, da tada mogu da otvorim dispute ako bude potrebe.

A sta ja da radim narode,porucio led za pozicije auta 03.10.,zadnje sto imam je da je poslat na avion 06.10.,nemam pojma sta se desava,a dostava istice za 5 dana?
Ne znam jel zbog ovih nasih sto strajkuju ili ko zna sta...i sta da radim?

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Moj slučaj...pisao prodavcu pre 4 dana; nike se udostojio ni da odgovori. Sinoć otvorio despute pa će da vidimo.
Inače ali po trackingu zna da sam primio paket i dobio sam mail da do 11 moram da navedem da sam primio isti tako da nisam hteo da čekam više za dispute.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ma kinezi izgleda većinom nemaju pojma engleski osim elementarnih stvari ili koriste prevodioc.... ja redovno kad god tražim neke podatke o tehničkim karakteristikama predmeta dobijem neke bezvezne odgovore ili random copy paste info o predmetu....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje iz vašeg iskustva, kako birate prodavca, tj za koje se generalno misli da su ok, samo oni sto imaju 100%feedback ( što je nemoguće, uvek se nadje neko ko nije zadovoljan), ili npr. od nekih 90%?

Moj slučaj...pisao prodavcu pre 4 dana; nike se udostojio ni da odgovori. Sinoć otvorio despute pa će da vidimo.
Inače ali po trackingu zna da sam primio paket i dobio sam mail da do 11 moram da navedem da sam primio isti tako da nisam hteo da čekam više za dispute.

Upravo sam mu poslao poruku pa cemo videti ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Jedno pitanje iz vašeg iskustva, kako birate prodavca, tj za koje se generalno misli da su ok, samo oni sto imaju 100%feedback ( što je nemoguće, uvek se nadje neko ko nije zadovoljan), ili npr. od nekih 90%?

Ja gledam da ima sto vise prodaja i feedback preko 95%

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Ljudi, jel vam stize sve redovno u poslednje vreme? Meni na dve razlicite adrese (i imena i gradovi razliciti) skoro nista nije stiglo mesecima. Nikad do sad mi se ovo nije desilo, sad otvaram dispute za skoro sve, za sve je prosao rok. Stiglo mi mozda 2 paketa od 10.

Можда има везе са овим штрајком код нас, ако га уопште и има. Мени је требало да стигне нешто из РФЗО, да ли и та писма иду преко Земуна?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sta mislite, da li je kasno da narucujem nesto danas-sutra, ako hocu da izbegnem te guzve posle 11.11.? Vrv je svejedno...sve ce to u isti kos?

Meni je danas stigla jedna stvar naručena 18. oktobra, a još nije stiglo nekoliko paketa naručenih početkom oktobra.

Ovaj moj Kinez :), je veoma kooperativan, odgovara posle par sati, dva puta je produžavao period zaštite, usput me savetuje da pratim pošiljke sa 17track ( preko koje I pratim) i stavlja SS gde se nalazi trenutno, objašnjava da nasa carina zna dosta da zadržava pakete.... Tako da pored toga što je prošlo već 2 meseca ( na šta on ne može da utiče), što se tiče komunikacije se pokazao ok.

Ljudi, jel vam stize sve redovno u poslednje vreme? Meni na dve razlicite adrese (i imena i gradovi razliciti) skoro nista nije stiglo mesecima. Nikad do sad mi se ovo nije desilo, sad otvaram dispute za skoro sve, za sve je prosao rok. Stiglo mi mozda 2 paketa od 10.

Cudno da nisi cuo za ovaj strajk sa postom u BG-u... Ako vec cesto narucujes.

Stigao mi paket napokon, posle tačno dva meseca. S obzirom da mi ovo druga kupovina, i da sam prvi prvi put nešto platio, imam par pitanja.

Iznos je 18usd, što mu je 1833 din, pdv na to je 367 din, a poštar mi je naplatio 510 din. Sta mu dodje ta razlika od 143 din, otvaranje paketa?

I drugo, prilikom plaćanja postaru, nisam dobio nikakvu priznanicu, račun da sam stvarno platio pdv, jel to normalna procedura, ili sam trebao nesto dobiti. Ne bih želeo za 5 godina da me sačeka neki iznos pa plus kamata, na kamatu..
Uz paket sam dobio instrukcije po kojim da uplatim pdv, tipa račun, poziv na broj, iznos, ali je postar odmah naplatio, pa se nadam da ce pošta u moje ime to proslediti poreskoj.

Sve ti je to ok.
Postar ce to uplatiti na tvoje ime uz proviziju Poste od 45 din.
Opusteno, sve je u redu, uzivaj.

TT

Sve ti je to ok.
Postar ce to uplatiti na tvoje ime uz proviziju Poste od 45 din.
Opusteno, sve je u redu, uzivaj.

TT
Ok, hvala.

Imao bih jos par pitanja, kako bih mogao nastaviti kupovinu a da znam sta sve moze da me očekuje.

Naime, u mom slučaju, na dve porudžbine, naplaćene dažbine u odnosu na ne naplaćene su 50-50%. Kakva su vasa iskustva, npr na 10 pošiljki ispod 50 eur kada bi trebao samo pdv da se plati, koji je vaš odnos?

I drugo pitanje, npr. porucim nesto od 40 usd, i carina prihvati to da je 40, znaci placam pdv 8 usd na to, da li onu razliku od 143 din koju sam danas platio, placam isto toliko, to otvaranje paketa ili sta vec, ili I to zavisi od iznosa paketa, pa će i to biti više naplaćeno.

Ovo me interesuje cisto da znam koliko da dodam na plaćenu cenu, pa da vidim jel mi se uopšte isplati da kupim, plus da cekam toliko, ili da kupim ovde.

Odobrili mi refund, zatvorili mi despute...ništa od drugog kućišta! Kako god stiže neo hybrid sa amazona, ovaj trenutni rugged ću pokušati da ispravim malo.

Nazad
Vrh Dno