Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ukoliko hocete da narucujte sex igracke i sve ostalo sto ima veze sa sexom vise to ne mozete kroz aplikaciju nego iskljucivo preko sajta. Zbog Google pravila nista sto ima veze sa sexom se ne pokazuje u app-u

Beyond Genius Lies Insanity

Ko je smeo tako nesto (higijensko) da porucuje od Kineza :)

Stiglo mi je pismo sa carine da dostavim racun, fakturub ponudu i aktuelni katalog i dokaz o izvrsenom placanju. Sta da radim? Ne znam ni sta je na carini tacno. Sve je placano intesa karticom. Ukoliko sve to ne dostavim za 7 dana vracaju paket ili ga cene oni koliko misle da vredi i donose mi? Unapred hvala.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Narucio sam makaze za prepelicja jaja pre mesec ipo stigle i ok su bile. Sad mi stigla druga tura od istog prodavca (2x2 kom) i jedva se otvaraju. Pola stvari do sad sto sam narucio ne rade onako kako treba :)
Jedno pitanje: Odradio sam dispute za paket koji nije stigao vise od 2.5 meseca i vratice mi pare. Sta ako mi u medjuvremenu nekada stigne taj paket, da li sam ja duzan da platim nekako ili ne?

Hoću na Aliexpressu da kupimfutrolu za mobilni telefon. Cene su ispod USD 10,00. Na njihovom sajtu pored cene stoji "Free shipping", ali kad dođe do poručivanja i plaćanja obračunavaju USD 19,95 za troškove slanja. Tako za sve modele koje sam pokušavao da poručim. U čemu je stvar, šta se promenilo?? Toga ranije nije bilo, tj. nije bilo troškova slanja.

Narucio sam makaze za prepelicja jaja pre mesec ipo stigle i ok su bile. Sad mi stigla druga tura od istog prodavca (2x2 kom) i jedva se otvaraju. Pola stvari do sad sto sam narucio ne rade onako kako treba :)
Slicno i kod mene :) Srecom stvari koje sam za caleta uzeo su sve bile OK (ozbiljnija elektronika, senzori, i sta ja znam, nesto se igra penzioner oko kuce/garaze ;))
Ali sa GearBesta... BUKVALNO za sve sam imao problem neki. Samo jedna sijalica je bila falicna realno skroz, ostalo je sve imalo neki problemcic, ali SVE je imalo neki problemcic barem. I za sve sam trazio na kraju partial refund, i dobio. Vise ne porucujem :(
Jedno pitanje: Odradio sam dispute za paket koji nije stigao vise od 2.5 meseca i vratice mi pare. Sta ako mi u medjuvremenu nekada stigne taj paket, da li sam ja duzan da platim nekako ili ne?
To je tvoja dobra volja. Ako mu placas, jer je dobar paket (sve radi itd.), pitaj za PayPal nalog.

Hoću na Aliexpressu da kupimfutrolu za mobilni telefon. Cene su ispod USD 10,00. Na njihovom sajtu pored cene stoji "Free shipping", ali kad dođe do poručivanja i plaćanja obračunavaju USD 19,95 za troškove slanja. Tako za sve modele koje sam pokušavao da poručim. U čemu je stvar, šta se promenilo?? Toga ranije nije bilo, tj. nije bilo troškova slanja.
Mozda si birao skuplje slanje pri dodavanju u korpu, a mozda i nisi bio logged in, pa nije znao da se salje za Srbiju, gde kosta slanje cesto.
Ako ti ranije isti prodavac nije naplacivao shipping, mozda je poceo jer ima problema, pa zeli na ovaj nacin da nas otkaci.

Da li moze da mi pomogne neko ko je imao slicnih problema?

Nemam paypal, koristim samo obicnu platnu karticu, do sad su mi dolazili paketi za 20ak dana a ovaj mislim da se zagubio za ovih 80 i nesto dana koliko vec traje to. Znaci to je moja dobra volja ako ipak stigne paket da li cu ja da platim ili ne?
Od 15ak paketa sto sam do sada narucio 5 su neispravne/poluispravne stvari a 2 nisu stigla uopste.
Srecom futrole, stakla za telefone i male baterije ne mogu da budu neispravne inace bi bilo vise stvari :)

Stiglo mi je pismo sa carine da dostavim racun, fakturub ponudu i aktuelni katalog i dokaz o izvrsenom placanju. Sta da radim? Ne znam ni sta je na carini tacno. Sve je placano intesa karticom. Ukoliko sve to ne dostavim za 7 dana vracaju paket ili ga cene oni koliko misle da vredi i donose mi? Unapred hvala.

Odštampaš narudžbenicu i odštampaš sa ebankiga gde se vidi ta transakcija i to dostaviš. Mnogo bi bilo lakše kad bi rekao šta konkretno si kupio i odakle ;-)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Sa aliexpressa sam kupio neke stvarcice sitne. Mene je iskostalo oko 13,14e. Znaci samo skeniram ono sa alija gde sam kupio gde se vide cene i to. I sa ebankinga istampam koliko sam platio da se poklope brojke i to je to?

Najveci mi je problem sto ja tad radim kad rade i oni i ne mogu da odem. Ukoliko ne posaljem dokumenta da li carine po slobodnoj proceni ili vracaju paket nazad?

Meni miriše da si ti naručio preko 3 komada nečega ili nešto što se može okarakterisati kao alat za posao (auto dijagnistike i slično), pa da će ti svakako tražiti podatke firme za koju naručuješ, a pretpostavljam da istu nemaš.

Ma jock, kupio sam neke stvarcice za biciklizam. I ima vise razlicitih stvarcica. Ali sve to kosta 14e odp. I sve je po 1. Ne traze mi podatke firme nije zaokruzeno to. Sad ne znam ukoliko to ne posaljem hoce li se paket vratiti ili ce ga ocariniti sami koliko misle da treba.

Nemam paypal, koristim samo obicnu platnu karticu, do sad su mi dolazili paketi za 20ak dana a ovaj mislim da se zagubio za ovih 80 i nesto dana koliko vec traje to. Znaci to je moja dobra volja ako ipak stigne paket da li cu ja da platim ili ne?
Da, nisam naisao na neko previlo koje kaze da moras to platiti posle.
Za nesto sitno se ne bih cimao, ako je vece, a stiglo je ispravno, pitao bih prodavca da platim barem veci deo. Ne sve, jer sam se cimao :)

@NiKKooLa

Da li ti traze u elektronskoj ili stampanoj formi ???

@doggmania

Najlakse je da dogovoris sa prodavcem da narucis nesto po istoj-slicnoj ceni kao posiljku bez pracenja.On to kao posalje
sa nekim brojem posiljke koji lupi , ti posle par dana potvrdis prijem i njemu legnu pare.

Traze sve to u stampanoj formi. Nije mi tesko samo ako mogu mail-om da posaljem. Ja sve prepodne radim isto kao i oni i nemoguce je da izostanem sa posla da bih otisao da im odnesem.

Odstampaj, daj nekome da odnese...

Prvi put sam naručio nešto sa Aliexpresa pa me interesuje sledeće. Naručio sam 06.06, piše da još 2 dana ima rok za procesuiranje porudžbine, a mogu da produžim. Kako da znam da li će prodavac da pošalje, da li da mu pošaljem poruku?

Prvi put sam naručio nešto sa Aliexpresa pa me interesuje sledeće. Naručio sam 06.06, piše da još 2 dana ima rok za procesuiranje porudžbine, a mogu da produžim. Kako da znam da li će prodavac da pošalje, da li da mu pošaljem poruku?

ako ne pošalje za dva dana narudžbina se automatski otkazuje...možeš da ga malo požuriš porukom....

ja sam prošlog meseca jednom prodavcu uradio cancel narudžbine i kao razlog naveo predugo vreme slanja, on je odbio cancel ali je zato odmah poslao robu:) i stigla je pre neki dan...može i tako...

ako ne pošalje za dva dana narudžbina se automatski otkazuje...možeš da ga malo požuriš porukom....

ja sam prošlog meseca jednom prodavcu uradio cancel narudžbine i kao razlog naveo predugo vreme slanja, on je odbio cancel ali je zato odmah poslao robu:) i stigla je pre neki dan...može i tako...

Ja sam gledao prekjuce svoje narudzbine i video sam da je prodavac otkazao slanje slusalica iz nekog nepoznatog razloga, opalio dispute sa screenshotom i vracen novac nazad u roku od sat vremena.

Inace upravo sam dobio paket koji sam narucio pre dve nedelje i sto je stajao na carini par dana, tako da je i ova porudzbina relativno brzo stigla. Toliko brzo da je stigao pre ventilatora koji sam narucio pre mesec dana, i koji je u putu ka ovamo. :D

Mada me nesto postar sumnjivo gledao. :D

moze preporuka za neki powebank?
Ako ima jos uvek Gepow na AE njega uzmi. Mislim da ih nema-ne salju za Srbiju u zadnje vreme,proveri,ja sam ga porucio pre nekih 8-9 meseci sa AE i super me sluzi.
Uzeo od 10400 kapacitet i platio oko 15 dolara tad

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Sem ako ne mislis da ti stize u Srbiju, Xiaomi powerbank je najbolji. Ako mislis u Srbiju da ti dolazi, neces moci nijedan da narucis.

Više ne može powerbank da se poruci u srbiji? Znaci osuđen sam na našu ponudu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam hteo Xiaomi ili Aukey da uzmem, nijedan prodavac, a barem 5-6 od svakog sam gledao, nije slao. Samo pise ne moze da se posalje u tu zemlju. Kad se izabere druga zemlja hoce da se salje.

Cak sam i kontaktirao neke preko poruka i rekli su da bi poslali, ali tipa UPS-om ili DHL-om za 100$.

Za ove ostale no name nemam pojma, niti bi ih uzimao u razmatranje.

ajd kad ste već pomenuli ponovo probleme oko slanja baterija...kakva je situacija sa slanjem litijumskih baterija za mobilne telefone i foto aparate? da li je neko skoro pokušavao, i imate li uopšte neka saznanja kako ide sa slanjem tih baterija?

Meni stigla pre neki dan baterija za mobilni, a porucio sam i 18650 baterije i to NCR18650B 3400mah, salju sve turskom postom...
A, inace sada registrovana posiljka koja ide turskom postom moze da se prati i na sajtu nase poste, do skoro nije moglo, pri dolasku kod nas, paketu je dodeljivan drugi broj za pracenje, a sada su to sredili i sve funkcionise normalno.:)

Ja sam hteo Xiaomi ili Aukey da uzmem, nijedan prodavac, a barem 5-6 od svakog sam gledao, nije slao. Samo pise ne moze da se posalje u tu zemlju. Kad se izabere druga zemlja hoce da se salje.

Cak sam i kontaktirao neke preko poruka i rekli su da bi poslali, ali tipa UPS-om ili DHL-om za 100$.

Za ove ostale no name nemam pojma, niti bi ih uzimao u razmatranje.
A ovaj

AUKEY 30000mAh Power Bank Quick Charge 3.0 Dual USB Powerbank Portable External Battery Mobile Charger for iPhone Xiaomi Meizu
http://s.aliexpress.com/UBvMjumA
(from AliExpress Android)

Ako ima jos uvek Gepow na AE njega uzmi. Mislim da ih nema-ne salju za Srbiju u zadnje vreme,proveri,ja sam ga porucio pre nekih 8-9 meseci sa AE i super me sluzi.
Uzeo od 10400 kapacitet i platio oko 15 dolara tad

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka
gepow?

Vrh Dno