Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

On produzi zastitu, ali to tebe ne sprecava da pokrenes dispute kada ti istekne ono sto su bili prvobitni uslovi.

Poslednja izmena:
^^ Baš tako

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

1. If your order does not arrive on 2017-06-30 , you can apply for a refund by opening a dispute - produzen mi je rok i za dispute za 30 dana...

Šta ti stoji u polju date and sent time?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Meni se desilo da sam uradio dispute, a proizvod mi je ipak na kraju stigao. Pa sam posle imao problem da posaljem pare kinezu, a to smo resili tako sto sam ponovo napravio isti order sa istim proizvodima koje mi on nije poslao, a ja sam na kraju samo potvrdio da sam primio. Iz tog razloga je uvek fer eventualno produziti trajanje (Extend), i oni su tamo ljudi i zive od toga.

28og marta su mi poslali paket. Iznervirao me sto je bez pitanja produzio dostavu. Planirao sam za poklon za 20ak dana kad ono najverovatnije nece da stigne uopste. Iako nije ispao fer i bez pitanja je produzio ja sam obustavio zalbu za 15 dana, na njegovu molbu, a iskreno nisam ni siguran da su mi vratili pare za prethodne 2 zalbe od pre mesec ipo.

Kao sto rekoh paketi su mi stizali od 12-40 dana, jednom mi je stiglo 5 paketa u istom danu a porucio sam u razmaku od 10ak dana. A na trackingu pise nesto 4.4.2017 i to je to od tad nista.

Kada nesto iz kine kupujes za poklon, planiras 3-4 meseca unapred.

Nije realno ocekivati da sve uvek stigne na vreme.

Zaboravio sam da dodam,i u startu isplaniraš plan "B". [emoji1]

Poslednja izmena:
Cekam te kad si krenuo sa mudrostima, da mi kazes "nisi trebao uopste da porucis kod kineza".

Evo danas mi stigao paket narucen 7.5, free shiping za 2 stvari koje vrede 2e. A ovo od 50 i nesto dana mislim da nece stici uopste.

Jel moze neko, iz iskustva, da mi preporuci neki dobar RCA subwoofer kabl od 2m sa Ali-a?

Jel to AliExpress iskljucio mogucnost da se vidi 'tab' sa feedback-ovima za neki proizvod sve dok se ne ulogujete? Probao sam preko Firefox-a i Opere, i tek kada se ulogujem mogu da procitam feedback-ove.

Sad sam pogledao jednu porudzbinu pise "Shipment canceled" nit su me obavestili nit pise da vracaju pare. Jel to znaci da su stvarno obustavili ili tracking nesto ne valja ili sta vec?

Poslednja izmena:
Sad sam pogledao jednu porudzbinu pise "Shipment canceled" nit su me obavestili nit pise da vracaju pare. Jel to znaci da su stvarno obustavili ili tracking nesto ne valja ili sta vec?
Tako je meni bilo pre mesec dana, Singapurska pošta. Prodavac mi rekao da se strpim, da je gužva i da će stići paket. I, stvarno je stigao. Piši prodavcu...

Pisao sam mu ali oni mi ne odgovaraju sve dok ne stisnem dispute, onda se jave u roku od 2 sata. A ovako prodje 4 dana da ne odgovore.
Znaci to ce biti poslato mislis?

Meni je stiglo ali ne mogu garantovati za tebe. Ako imaš još vremena, nemoj otvarati dispute, sačekaj još malo.

Preporuka za neki bluetooth zvucnik na Aliju?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Да ли је неко наручивао адаптер USB-C to micro USB и обрнуто? Видео сам неке за мање од 1€, занима ме каквог су квалитета, треба ми за Mi5?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja sam dva, odlicnog su kvaliteta ali sa Gearbesta sam porucivao.

Ja sam naručivao i na jednom skupljem metalnom (2,5e) sve radi a na drugim po 0,7e radi mi punjenje ali ne i usbotg te imaj u vidu ,stavio bi link ali nema ih više.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Preporuka za Xiaomi adapter, nije puno skuplji, a vidno bolji od jednog no-name koji imam.

Видео сам тај Xiaomi за ~1,5€.
Тај би требало узети, бар за Xiaomi телефон, да буде као комплет?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Proslo je oko 2 meseca od kad se zavrsio dispute a meni pise Refund Procesed. Da li su mi vratili pare ili jos uvek nisu? Nemam mogucnost da proverim preko tekuceg racuna online a ne ceka mi se u banci sat vremena zbog toga.

Prilozi

• 4111111.png
    4111111.png
    4.7 KB · Pregleda: 138
Na osnovu prilozene slike, kao da nisu! Ipak ces morati da proveris, pa ko nisu da se zalis Aliju, jer se refund zavrsava za nekoliko dana + 7 dana da se proknjizi na tvoj racun.

Mislim da to znaci da su oni procesirali refund u njihovom sistemu i poslali njihovoj banci info o tome, a da ce njihova banka uskoro tebi vratiti pare. Bar je tako bilo u mom slucaju. Imao sam isti status i nakon dan ili dva je vracen novac.

Nazad
Vrh Dno