Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Да. Да је брзо стигло! Ситница од 1 евро и бесплатна достава, па стигло за 15 радних дана!

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Nista cudno.
Kad imas puno transakcija na AE dozivis svako malo da stigne brzo kao meni sitnica za 10 dana i krace kad ide HK postom.

Jel kupuvao neko LED voltmetre ali da zna da provereno postuju specfikaciju i da im je greska 0.1%.

Jel možeš da ostaviš link?

Ja sam naručivao unimere, stigao mi je samo 1 od 10 naručenih, kvalitet je bio katastrofa.

Sale, javi kako radi ostrac! Treba i meni jedan ali stvarno dobar, za 20ak nozeva.

sam633 to je ono sto mene generalno i plasi u trgovini sa kinezima. Nekako sumnjam da oni vec 'znaju' da se nama ne isplati slanje nazad, pa moguce da dobar deo njih 'namerno' posalje npr. ostecen, ili jeftiniji uredjaj od onoga koji si ti platio, i onda kao 'moze full refund, samo vrati (o svom trosku) taj koji sam poslao greskom'. I na taj nacin, cak iako prihvatis delimican refund, oni su postigli svoj cilj, prodali su ti onaj jeftiniji uredjaj (koji mozda manje ljudi kupuje) ili su prodali pokvaren uredjaj po nekoj ceni (kakva god da je, ipak su u plusu). Mozda pogresno razmisljam, ali tako neke ideje mi se vrte po glavi, kako kinezi vec imaju 'kombinacije' za kupce iz Srbije (a moguce i iz ostalih banana drzava).

Može biti.

Ali sam opet u fazonu, dva puta zaredom da mi se desi to, "da mi saksija padne na glavu sa terase", mi je malo previše.

Odgovoriću na onaj roman u skorije vreme. :) Kad pošteno sednem. Ako bude vredelo čitati, taj moj budući roman. :D

Znam za to. Kako god okrenem, ispadne me 2500 RSD ili više, što zaista nema smisla. Pitao sam iz razloga, znam da sam ovde negde pročitao da ne mora baš "Parcel", već nešto drugo, kako bi slanje pošiljke manje koštalo. Nemam pojma, šta bi to moglo da bude. S druge strane, možda se samo hvatam za neku nevidljivu slamku.

zasto uopste planiras da vratis?

ides na refund money without returning goods

Jesam, ali je eskaliran je dispute, Ali je odlučio:

vq1um9.png

Pa tako nece dobiti full refund, vec partial.

Tako je.

Uglavnom, napisaću mu na kraju poruke, da ako ostane na half refund, dobiće jednu zvezdu i odgovarajući komentar.

Šta svi mislite o tome?

Jel možeš da ostaviš link?

Ja sam naručivao unimere, stigao mi je samo 1 od 10 naručenih, kvalitet je bio katastrofa.

Čisto me interesuje, koje si poručivao?

Poslednja izmena:
Sale, javi kako radi ostrac! Treba i meni jedan ali stvarno dobar, za 20ak nozeva.
Ово је бре спрдња. Хтео сам да упоредим са оним из ТопШопа, који кошта 2000 динара. Пробао сам један нож да наоштрим, па нешто и нисам одушевљен. Ако долазиш у Нови Сад, сврати на добру кафу, па га пробај и ти [emoji6]

Poslednja izmena:
Znam za to. Kako god okrenem, ispadne me 2500 RSD ili više, što zaista nema smisla. Pitao sam iz razloga, znam da sam ovde negde pročitao da ne mora baš "Parcel", već nešto drugo, kako bi slanje pošiljke manje koštalo. Nemam pojma, šta bi to moglo da bude. S druge strane, možda se samo hvatam za neku nevidljivu slamku.
Pismo je do 2kg

Haha, znaci poranio sam sa kupovinom Magnifice :)

Tom iz TopaSopa ne verujem nista, kao ni icemu sto oni prodaju. Nemam nista protiv da platim i vise od toga ako stvarno dobro radi.

Pismo je do 2kg

Čisto da ne bude gluvih telefona.

Znači, ovo:

sku_359837_6.jpg

Mogu poslati ovako nazad u Kinu, kao:

2wnzkic.png

da pošiljka ne pređe 500 grama, tada košta 590.

Stvarno, bez šale?

Ako pređe 500 grama, tada je 1300 RSD.

Pretpostavljam, bez tracking-a i slično?

Poslednja izmena:
Pismo je sve do 2kg da nije baš velikih dimenzija i ima tracking. Ista stvar je i kad naručujes piše China post air mail a ne parcel

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koliko sam skapirao ranije ti moras da saljes registrovanom postom pa kasnije dajes treking kod kao dokaz da si poslao pa onda dobijas pare.

Pismo je sve do 2kg da nije baš velikih dimenzija i ima tracking. Ista stvar je i kad naručujes piše China post air mail a ne parcel

Kontam.

Mere su ovom slučaju oko: 210 x 157 x 53. Plus, verujem još oko 5 mm za pakovanje, valjda nije veliko.

Uh, spasli ste me svi, ako se ovo obistini.

Koliko sam skapirao ranije ti moras da saljes registrovanom postom pa kasnije dajes treking kod kao dokaz da si poslao pa onda dobijas pare.

E, ovo je 865 RSD, prema cenovniku. Registrovano, ne može bez Air transporta.

Poslednja izmena:
To je ok, u zbiru visina širina dužina treba biti manje od 90cm.

Jasno.

Priznajem, malo me Golman90 sad buni sa registrovanom poštom, ali verovatno to i ne treba, jer i ovo slanje od 590 RSD ima tracking.

Pismo mora da bude preporučeno da bi imalo praćenje. To će te ipak koštati 865 DIN ako ti je neophodno praćenje.

Da rezimiramo: (za sve ostale koji prate temu, a i moglo bi u prvi post, u slučaju vraćanja onoga što ste kupili)

Pismo je sve do 2kg da nije baš velikih dimenzija i ima tracking.

Izvini što seciram, detaljista sam. Pomenuo si AirMail (ubacujem ovde, jer je brže tako, pretpostavljam :D), što je ovde još 100 RSD (meni je u ovom slučaju stiglo iz Turske, dok je Kina 125 RSD) na obično pismo (ordinary letter) i ima (za sada navodno) tracking. 690 RSD (Turska), odnosno 715 RSD (Kina).

Pismo mora da bude preporučeno da bi imalo praćenje. To će te ipak koštati 865 DIN ako ti je neophodno praćenje.

Prema ovome, neki zaključak je da obično pismo (ordinary letter), ipak nema tracking. Preporučeno (registered item) ide isključivo preko AirMail. Plus transfer preporučenog pisma je 150 RSD.

Turska -> 590 + 100 + 150 = 840 RSD

Kina - > 590 + 125 + 150 = 865 RSD

Još jednom, zahvaljujem svima. Meni je celo vreme u glavi bilo:"Parcel, parcel, parcel". :D

Kinez mi ponudio 4$ za popravku zvucnika na novom telefonu (Umi MAX), a kada sam ga pitao kako za 4$ da popravim zvucnik kada samo on kosta 8$ min. on mi je onda ponudio "6$ najvise" :d

Stigao mi je telefon na kojem loudspeaker nije radio, a sve ostalo je bilo OK. Posle restarta, updejta, gasenja/paljenja jos uvek nije radio ali je nakon nekog vremena samo "proradio" da li na trajno ili samo privremeno cu jos videti..

Poslednja izmena:
Ljudi, ovi sa alija mi poslali paket u rusiju, kazu mi preko poruka da mogu da mi vrate pare na paypal a ja nemam paypal. Ako otvorim dispute, mogu li da mi vrate na karticu sa koje sam im platio ?

Otvori i vratiće ti na karticu

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Taman da kupim nešto pre par dana, kad nem vie alipay , vec mora da se kuca broj kartice i sve ostalo. Neka hvala, potražiću na ebay.

Sent from my x600 using Tapatalk

Da rezimiramo: (za sve ostale koji prate temu, a i moglo bi u prvi post, u slučaju vraćanja onoga što ste kupili)

Izvini što seciram, detaljista sam. Pomenuo si AirMail (ubacujem ovde, jer je brže tako, pretpostavljam :D), što je ovde još 100 RSD (meni je u ovom slučaju stiglo iz Turske, dok je Kina 125 RSD) na obično pismo (ordinary letter) i ima (za sada navodno) tracking. 690 RSD (Turska), odnosno 715 RSD (Kina).

Prema ovome, neki zaključak je da obično pismo (ordinary letter), ipak nema tracking. Preporučeno (registered item) ide isključivo preko AirMail. Plus transfer preporučenog pisma je 150 RSD.

Turska -> 590 + 100 + 150 = 840 RSD

Kina - > 590 + 125 + 150 = 865 RSD

Još jednom, zahvaljujem svima. Meni je celo vreme u glavi bilo:"Parcel, parcel, parcel". :D
Još jednom zahvaljujem svima.

Pismonosna pošiljka, 409g, preporučeno, avionom, tracking, 885 RSD.

Ljudi, ovi sa alija mi poslali paket u rusiju, kazu mi preko poruka da mogu da mi vrate pare na paypal a ja nemam paypal. Ako otvorim dispute, mogu li da mi vrate na karticu sa koje sam im platio ?
I meni su nedavno 3 paketa poslali u Rusiju. Skontao sam da je možda zbog skraćenice (RS) došlo da zabune pa to treba izbjegavati...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Imam jedno pitanje: Narucio sam predmet 28 marta i ostalo je jos 9 dana da stigne (a nije stigao) a druge predmete pre/posle tog su stigli. Posaljem poruku prodavcu i ne odgovara nista i vidim produzeno mi je za 30 dana delivery time a nisam nista kliknuo da se produzi. U cemu je fora?

Nisam znao da moze to da uradi, znaci moja greska sto sam mu pisao poruku pa on moze da produzi na cetvrt godine.

Opet pogrešno...
Prodavac ne može da produži vreme isporuke, produžio je vreme zaštite.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno