To smo znali cim smo videli ko piseUPOZORENJE: sve koje ne zanimaju multimetri, neka preskoce i totalno ignorisu ovaj post. Hvala!
Ovo ce biti dug post
Ja vidim YT linkove najnormalnije na TT-ku.
Ne znam onda. Moguce da je do verzije TT koju ja koristim (v5.7.1).Svi ih vidimo i to bolje neko na PCu![]()
Ju, kakve analize multimetraA ja moj kupio samo zato sto mi se svideo izgled, imao je osvetljenje i auto range
Inače u pitanju je MASTECH MS8239C, oko $25 plaćen. Zasad služi dobro, ali daleko sam je od nekog heavy usera
![]()
Auuu ala si ti razvukao post pa ne kupujes instrument od 100 + eura, lose je nekada kada covek ima prevelika ocekivanja za tako male novce, uzmi za maloooo vise Mastech MS8268 i ne beri brigu, za nesto bolje ipak je potrebno uloziti vise.
To smo znali cim smo videli ko pise![]()
Ovde je Richmeter RM102 nešto malo preko 18 dolara, takođe se može uzeti i jeftinija verzija RM101.
https://goo.gl/WIxWx5
Ja sam davno uzeo od prodavca sa Ali-ja koji sada sebe naziva oficijalnim, cena je bila 16 dolara plus 2.09 za shipping.
Za kućne stvarčice nije loš, merenje je iznenađujuće tačno ali je zaštita jadna.
Taj ESR sa linka, koji kazes da je za profi proveru (DER EE DE-5000) sam i uzeo.Za merenje elektrolita ja proizvodim sopstvenu verziju ESR/C metra koja se pokazala odlično a za profi proveru svih parametara koristim ovo https://goo.gl/Mf148U
Mislis sto se tice merenja 'frekvencije' i offseta koji je spomenuo @sam633, ili mislis na to sto sam na testu sa YT linka video da se prilikom 'continuity' testa kod RM102 zvuk i dalje 'duze' cuje kada se pipalice 'odspoje'? Posto kazes da si ga 'imao', pretpostavljam da sada ne mozes da odradis 'continuity' test?Ja nisam primetio nikakvo brljanje RM102 dok sam ga imao, verovatno je to samo feleričan primerak.
Nisam se ranije zanimao za multimetre pa ne znam. Moze samo ukratko zasto je Fluke #1 ? Jesu li oni prvi (ili medju prvima) poceli da prave digitalne multimetre ili sta vec? Koliko shvatam americka su firma, ali gde god gledas neko poredjenje ili testiranje, uvek je tu fluke radi 'provere' tacnosti 'onog drugog' multimetra? Znaci na fluke se gleda se strahopostovanjem. Razumem, kazes da im je tacnost visoka, ali izgleda ocigledno da drugi ne umeju da naprave 'bolje'. Gde god pogledas, svuda 'fluke'. Moze samo ukratko zasto je to tako? (nemoguce da drugi ne umeju da naprave uredjaj identicne ili vece preciznosti, po istoj ceni)Merenja su upoređivana sa Fluke 183 i Fluke 187 i odstupanja su bila čak mnogo manja nego što je navedeno u karakteristikama. Prvi Fluke je klase tačnosti 0.07% a drugi je 0.025% čisto za poređenje. Sva tri instrumenta su pokazivala do poslednje RM102 decimale tačno (on je 6000 count a druga dva su 50000 count). Moje mišljenje je da za RM102 daš 18 dolara i zažmuriš na svaki njegov nedostatak - ako na njega naiđeš, za profi rad sa svim beskompromisnim zaštitama i 150 eura za instrument je malo. Pa 11A i 44/100A osigurači koštaju najmanje 50 dolara par (original).
2. Refund or keep items not as described
You can get a full refund if your item is significantly different from the seller’s description, or you can choose a partial refund and keep the product.
How it works:
Every seller sets a return policy to resolve issues where the item is not as described (i.e. who is responsible for return shipping costs). If your item is not as described, you should contact the seller to discuss a resolution. If you can accept the product and want to keep it, you should negotiate a partial refund. Otherwise, you will get a full refund as established by the seller’s return policy.
Ne kapiram kakva je brzina dostave.Каква брзина доставе!![]()
Послато са K013 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari