Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Dobro ok razumem, ali za stare Nokie ni ovde nema krstena baterija da se kupi. Samo sam hteo da proverim jel salju male baterije, ne treba mi PB...

Jel narucivao neko bateriju skoro sa alija? Treba mi za staru Nokiu. Na banggoodu nisam mogao da narucim Powerbank, jel i ovde ista situacija sa slanjem ili prolazi normalno?
Pa baterija mozes da narucis...ali powerbank ne moze vise..

Kako da mu objasnim da me ne zanima da li su spori vec da li je primio paket. -,-
464f32605d56689ec90dd613fb1f435d.jpg

Sent from my A0001 using Tapatalk

Otvori dispute reci da si poslao..na trackingu se lepo vidi..

A nasi postari su tek posebna prica ... ako je fizicki samo malo veci paket od klasicne koverte nece da mi donosi nego mi ostavi obavestenje ... a skoro mi je ostavio obavestenje sa 6 dana zakasnjenja ... mislio sam da su vratili paket nazad ali na srecu nisu pa sam ga podigao u posti. :)

Kako da mu objasnim da me ne zanima da li su spori vec da li je primio paket. -,-
464f32605d56689ec90dd613fb1f435d.jpg

Da li ti očekuješ da ti on pošalje procesor ponovo bez ikakve doplate? To se neće desiti jer sad on mora da plati 3 postarine umesto jedne. Ka nama, nazad i opet ka nama.

Ne verujem da je uopšte primio procesor nazad a kad primi i vidi da treba još da plati teško da će hteti da ti vrati više od par dolara...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li ti očekuješ da ti on pošalje procesor ponovo bez ikakve doplate? To se neće desiti jer sad on mora da plati 3 postarine umesto jedne. Ka nama, nazad i opet ka nama.

Ne verujem da je uopšte primio procesor nazad a kad primi i vidi da treba još da plati teško da će hteti da ti vrati više od par dolara...

Narucio novi, za ovaj popio dispute, moze da mi vrati samo kes. :)

pozz
koliko se dugo ceka na povracaj novca?
porodavac je zatvorio porudzbinu i sada je closed.
i proces refundiranja je u toku, a ja sam obrisao order da mi ne stoji tamo bezveze.... mada imam poruke razmenjene s'njim i mogu da vidim na kompu status koji je i dalje u toj fazi... 26-og je to zatovreno. duzni su mi 17.500 din bas se cimam za lovu...

Refund obicno se radi za dan-dva, a onda zavisi od tvoje banke. Kod Intese moze da potraje i 10 dana :(

Zašto uopšte komunicirate sa njima?
Svaki kinez potpuno istu priču prodaje.
Jel' se oglasio da prodaje pod nekim uslovima? Da ti stiže roba za onoliko dana na koliko si ti pristao prilikom kupovine?
Nije stigla = šta te briga za njegove probleme i potencijalo a vrlo verovatno vaćarenje.
Uložiš žalbu, priložiš snimak ekrana sa praćenjem pošiljke, povratiš svoje pare jer dogovor nije ispoštovan i tražiš ozbiljnijeg prodavca...

Pa, u ovom slucaju ne bi valjalo da prilozi snimak pracenja posiljke, koliko sam pratio postar je nesto zeznuo i posiljka nije isporucena, pa se vraca u Kinu, a on ne moze da se sporazume sa kinezom da li mu je stigla posiljka..
Pa jos otvorio dispute za taj paket, za koji cisto sumnjam da ce biti prihvacen od strane Ali-ja...:trust:

Pa, u ovom slucaju ne bi valjalo da prilozi snimak pracenja posiljke, koliko sam pratio postar je nesto zeznuo i posiljka nije isporucena, pa se vraca u Kinu, a on ne moze da se sporazume sa kinezom da li mu je stigla posiljka..
Pa jos otvorio dispute za taj paket, za koji cisto sumnjam da ce biti prihvacen od strane Ali-ja...:trust:
Izvini druze nije mi stigao paket, vracen je, kinez ne odgovara i sad ali ne treba da vrati novac? I tu je zasticen kupac sta, ne razumem? A on ce paketic da podigne i procesor proda drugom?

Ali će ti verovatno i vratiti novac, umanjen za cenu poštarine.

Nisam se bas dobro izrazio u prethodnom postu, ne mislim da ce ti biti prihvacen full refund, verovatno ce odbiti za cenu postarine do Srbije i nazad...:)

Evo 2 dana ne oglasava se. Drugi je vec u putu. Platicu tu jednu postarinu i nema greske... :)

Ako je niska cena, ume Ali da ignorise svasta i presudi u korist kupca. Nije fer po oboje, ali generalno ovo sto Milan kaze je najpravednije.

Ako je niska cena, ume Ali da ignorise svasta i presudi u korist kupca. Nije fer po oboje, ali generalno ovo sto Milan kaze je najpravednije.
Ne razumem zasto je kinez ostecen? Poslao, vratio mu se, u medjuvremenu digao je cenu procesora juce za 2e. Sad cim mu stigne procesor parola salji dalje za 2e vise. :)

Valjda je neko platio tu poštarinu, zašto bi kinez snosio te troškove ako je regularno stigla u Srbiju a ti robu nisi primio.

Pa to. Kosta ga postarina u oba smera jer je tvoj postar dziber:)

Ne košta njega poštarina,to sve subvencioniše Kina. Kako bi se drugačije njima isplatilo slanje uredjaja u vrednosti od 1$ preko pola sveta i to dzabe

Naravno da se isplati kada šalju desetine hiljada malih paketa od po dolar - dva u jednoj turi.

Zato nikada ne salju free shipping odmah, nego nacekas 10 dana da on prikupi 1000 proudzbina i sve ih posalje isti dan ;)

Porucio sam neki ribolovni konac na aliexpresu (5E) proslo je preko 40 dana i pise "Za carinu" da li je moguce da ce da carine stvar od 5E koja je teska 50 grama tj 300 metara konca?

Porucio sam neki ribolovni konac na aliexpresu (5E) proslo je preko 40 dana i pise "Za carinu" da li je moguce da ce da carine stvar od 5E koja je teska 50 grama tj 300 metara konca?

Na nasoj carini je sve moguce ... nemoj biti iznenadjen ako ti naplate carinu ali ne mora da znaci da hoce :)

Meni su zastitno staklo za telefon od 2$ drzali na carini ali nista nisam platio ..... negde su se *****unili :D
Screenshot_1.jpg

Poslednja izmena:
pitanje kupio sam hdmi 10m kabl na aliju..kabl stigao ali radi problematicno.naime povremeno se desi da se ekran zacrni na sekund. kao da su pukli drajveri na VGA - samo sto nisu... probao na 2 grafike i na razlicitim hdmi portovima na TV i uvek isto...moj stari kabl od 5m radi bez greske..ali mi sad treba kabl 7/8 metara duzine..

prodavac mi trazio snimak, ali je problem sto je ovo retko i desava se nekad 2 3 put a u sat vremena...nekad brzo, a nekad posle sat dva...ali se desava stalno iako retko... sta raditi? nisam siguran da mogu da uhvatim taj trenutak bas...da otvorim dispute i trazim tipa 50% ili? kabl radi ali je ovo ipak iritantno.a do kabla je kad stari kabl radi....

Да ли се неком дешавало да поручи нешто са Алија, уз free shipping, али да пошиљка буде unregistered? Тј да tracking number буде unregistered.

Пих, сад сам поново погледао поруџбину и видјео да је заиста без трекинга. Нисам ни обраћао пажњу кад сам поручивао. Никад до сад нисам имао опцију на Алију за free shipping да буде без tracking-а.

Poslednja izmena:
Totalna slucajnost, free shipping i tracking uopste nisu direktno povezani - obicno su iskljucivi medjusobno.
AliExpress standard shipping doduse valjda uvek ukljucuje tracking, ali nije free do nas.

Nazad
Vrh Dno