Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pdv bi trebao da se naplacuje bukvalno na svaki paket, bez obzira na iznos, e sad sto prolazi i bez toga to je druga stvar... Uglavnom manje pakete provlace sa pecatom "ne podleze carinskom pregledu", a kamera je verovatno bila u malo vecoj kutiji, pa je i bilo za ocekivati da ce nesto naplatiti.

Po mom nekom iskustvu do procenjenih 20-25$ ne naplate nista, a preko toga ne mase

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Dodje mi da pocnem da sirim dezinformacije - ko bi shvatio, sem jos nekog ko je kao ja pokusao da pomogne do sada?

Koji bezobrazluk....

A i piše na sajtu carine...

iP7

Pozdrav...cackam malo i slucajno naisao na neke cashback sajtove za aliexpress ( primera od 7 / 10 %). Pa me zanima da li neko koristi ovo i koji su sigurni sajtovi?

Video sam da Rusi imaju tu foru a kod nas mislim da ne postoji, ali dobro pitanje .... ako je neko koristio neka pise ....

Narucio neku wifi kameru oko 30e i ovi cobani mi lupili carinu i troskove 850din. Da li je ovo moguce. Koji lopovi pa to je strasno

Za manje pakete bukvalno ali bukvalno je pitanje kako je raspolozen onaj/ona sto carini robu .... dva puta sam porucivao led traku od 5m ... prvi put mi naplate mislim oko 600din a traka bila 7 dolara a drugi put traka bila 10ak dolara i nisam platio nista :) A za skuple stvari .... po pravilu ako je vrednost preko 50 USD trebala bi da ide carina ali naplacuju i za manje iznose ... zavisi kako su radnici poste koji carine raspolozeni :)

Poslednja izmena:
Da li je neko uzimao ili mozda ima preporuku za USB TV karticu sa DVB-T2 prijemikom naravno ?
Vidim ima ih nekih oko 10-15$ vrte se pa reko da nije neko uzimao sta ?

Takodje naletim na ovo, jes da je na ebay al sve sto ima tamo ima i na aliju :

http://www.ebay.com/itm/1-pc-Mini-M...6?hash=item3d3237b428:g:bAwAAOSwUsJYWSL2#rwid

Zanimljiva stvarcica samo da je T2 :)
Ovakvu stvar ja za telefon imam.. dvb t2..kupio sam bas davno ima 2 godine..i jako slabo hvata signal..ako si ispod avale gde je predajnik bice ok :) recimo u centru grada nece da mi skenira nista...

Otvorio sam dispute 9 februara jer mi nije dolazila jedna posiljka...to je bilo 3 dana pred kraj protectiona, aliexpress mi odgovori da je invalid kao i da cekam jos 10 dana, u medjuvremenu posiljka stigne ali pogresna stvar, ja dopisem novi problem u tom istom dispute-u 17 februara i od tada niko nista, nemam ni cak nikakvo vreme zavrsetka. Pricao sam i sa njihovom tehnickom podrskom 2 puta vec i samo mi odgovore da ce mi stici mejl u roku od 24 sata, da ce da mi pomognu itd...i naravno od toga nema nista...

jel moze neko da mi kaze da li je ikada primio jedan mejl kada mu ovako odgovore iz tehnicke podrske

Poslednja izmena:
Kako ti izgleda Dispute sada?
Nisam isao do toga da im pisem i dobijam mail.

Kako ti izgleda Dispute sada?
Nisam isao do toga da im pisem i dobijam mail.

Neverovatno koliko sam frustriran i iznerivran, pricam sa njima vec 3 sata sa sestim likom iz tehnicke podrske....ovolike gluposti u zivotu nisam cuo ni video i ovolike lazi koje oni kopiraju odnekle
9 februara sam otvorio dispute i receno mi je da se stripiim 10 dana,..u medjuvremenu je dosao paket negde 15 ja mislim , 17 sam apdejtovao da je paket stigoa i kao novi razlog stavio da imam "function problem" i okacio neke slike,
pose toga se ne desava nista, samo je automatski 19 februara znaci 10 dana nakon onog sto su prvobitno rekli automatski skinuto logistic problem sa Yes na No, a dispute i dalje pise Dispute Escalated – Investigation Pending , ali to stoji od prvog dana od kako je otvoren.. citao sam na netu da ljudima stajalo tako po 4 meseca i da se nista nije desilo...

Kad citas kod njih na sajtu kupac je zasticen ko beli medved a sve to dok ne naleti problem kao tebi ... tek onda ukapiras da od onog sto je napisano nema skoro nista. Seli ljudi i izracunali da ce 90% transakcija da prodje ok a za ostalih 10% ih boli uvo.

I meni su slali pogresne stvari. Jednom su mi odmah poslali drugu, ono sto sam porucio, a drugi put su mi vratili novac. Tako da donekle gledaju da ispostuju kupce. Doduse, ne znam koliko novca je u pitanju u tvom slucaju. Mozda si uzeo nesto skuplje, pa im zao da ti daju. :D

Ako prekinem dispute da li mogu da otvorim novi? Plasim se da je mozda do njih nesto jer oni u mozda gledaju da li mi je posiljka stigla do mene a ne ovaj drugi razlog sto sam dodao..a po onom aliexpres trackingu posiljka kao nije stigla jos

Kad citas kod njih na sajtu kupac je zasticen ko beli medved a sve to dok ne naleti problem kao tebi ... tek onda ukapiras da od onog sto je napisano nema skoro nista. Seli ljudi i izracunali da ce 90% transakcija da prodje ok a za ostalih 10% ih boli uvo.
Pa beli medved i jeste tako zasticen - kobajagi ne sme, ali ako neko stvarno hoce, ode meda na trajni odmor ;)

@Dwyane Wade
Kao prvo, da kazem da sam svakako protiv otvaranja disput-a za gluposti i one fore, nije stiglo, a stiglo ustvari, ne trebaju mi nicije pare niti hocu nekoga da zeznem.
Ali u ovom slucaju kada si video da je pogresan proizvod, bolje da si precutao, kad je vec otvoren dispute i izgurao da nije stiglo, da salje nov ili refund. Jer, se svodi na isto i sada verovatno hoces ili jedno ili drugo, ali bi se bar postedeo nerviranja i bespotrebnog cimanja...:trust:

@Dwyane Wade
Kao prvo, da kazem da sam svakako protiv otvaranja disput-a za gluposti i one fore, nije stiglo, a stiglo ustvari, ne trebaju mi nicije pare niti hocu nekoga da zeznem.
Ali u ovom slucaju kada si video da je pogresan proizvod, bolje da si precutao, kad je vec otvoren dispute i izgurao da nije stiglo, da salje nov ili refund. Jer, se svodi na isto i sada verovatno hoces ili jedno ili drugo, ali bi se bar postedeo nerviranja i bespotrebnog cimanja...:trust:
Pa kako mislia da bi mi proslo da nije stiglo a po trackingu i onom sa alija meni je urucen proizvod...ja sam samo promenio razlog disputea i ne znam zasto ne odgovaraju nista..zanimljivo je da cim sam prvi put otvorio dispute odmah je escaliran od strane alija i receno je cekaj 10 dana...10ti dan je samo promenjen status iz logistic reasons iz yes u no i to je to..ovo drugo nisu ni pogledali ali ni zatvorili dispute..samo ja mogu da idem cancel

Juče i danas, preko edge imam problem da uđem u svoj nalog. Na ostalim pretraživačima normalno radi.

Pa kako mislia da bi mi proslo da nije stiglo a po trackingu i onom sa alija meni je urucen proizvod...ja sam samo promenio razlog disputea i ne znam zasto ne odgovaraju nista..zanimljivo je da cim sam prvi put otvorio dispute odmah je escaliran od strane alija i receno je cekaj 10 dana...10ti dan je samo promenjen status iz logistic reasons iz yes u no i to je to..ovo drugo nisu ni pogledali ali ni zatvorili dispute..samo ja mogu da idem cancel

To vec menja stvar, posto si napisao da je uskoro isticalo ono vreme za isporuku, a paket ne stize, pretpostavio sam da nije registrovana posiljka, da je sa brojem koji ne moze da se prati kod nas, jer je retko da takva posiljka putuje 45 ili 60 dana, koliko je obicno garantovano vreme za isporuku...
Izgleda da osim cekanja, nista drugo ne preostaje... Dispute, ne otkazuj svakako.

Meni je posiljka stigla :) u medjuvremenu sam promenio razlog otvaranja disputa..na to nema nikakvog odgovora vec 9 dana a ni nikakvog roka da oni odgovore

Potrebna mi je mala pomoc drugari..
Stanje sa paketom je sledece.
f519d386a6cac782e58959983d88eae8.jpg

Prica je da je neki postar menjao po kraju, nije donosio racune pa ni meni da je stigao paket, naravno paket je vracen, i poslednji status vidite.
Kinez mi kaze da proverim sa postom i da treba da mi stigne ali nikako nece da mi potvrdi da je poslao nazad paket.
Danas sam mu napisao poruku da mi kaze da li je poslao nazad ili cu da udarim dispute.
Sad me zanima sta bi trebao da prilozim uz dispute, da li da trazim full reffund, kako da se ponasam generalno da bih dobio novac u sto kracem roku?
Inace u pitanju je procesor. :)

To bese onaj Xeon?:)

Cekaj, kako ti je ovo status, ispada da je tek 8.2. poslat, a tebi je 2.2. trebao biti u posti? Sta kaze Kinez, kada ti je poslao paket?

To bese onaj Xeon?:)

Cekaj, kako ti je ovo status, ispada da je tek 8.2. poslat, a tebi je 2.2. trebao biti u posti? Sta kaze Kinez, kada ti je poslao paket?

Kao sto rekoh paket je bio ovde pa su poslali nazad jer je postar mentolcina, status sa tracka jos jedan: http://s15.postimg.org/4fdvrrdob/screenshot_146.png
Meni nije jasno sta se desava, a kinez kaze: http://s15.postimg.org/wtjbbn18b/screenshot_147.png
Nije problem da se natezem sa nasima, samo mi nije jasno jeri ga vratio ili mu jos nije stigao...
BTW jeste Xeon.

Aaaaa, ovaj status 8.2. je vracanje za Kinu, nije slanje IZ Kine.

Samo kazi da nije stigao, i nadaj se da Ali nece da gleda razlog vracanja (tvoje je da ga ne vrate iz poste, nazalost).
Mozes traziti refund, ali mislim da neces dobiti ceo.

U sustini, i bezobrazno je da Kinez placa ista od postanskih troskova, nije on kriv :( Jeste kriv sto se ponasa onako ignorantno, ali ***.

Aaaaa, ovaj status 8.2. je vracanje za Kinu, nije slanje IZ Kine.

Samo kazi da nije stigao, i nadaj se da Ali nece da gleda razlog vracanja (tvoje je da ga ne vrate iz poste, nazalost).
Mozes traziti refund, ali mislim da neces dobiti ceo.

U sustini, i bezobrazno je da Kinez placa ista od postanskih troskova, nije on kriv :( Jeste kriv sto se ponasa onako ignorantno, ali ***.
A moj problem nije sto je postar mamlaz. Cekam da mi ne odgovori, ako ne trazim full refund pa kako bude.
I opet cu da narucim pa neka ga ne dostave. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Jel narucivao neko bateriju skoro sa alija? Treba mi za staru Nokiu. Na banggoodu nisam mogao da narucim Powerbank, jel i ovde ista situacija sa slanjem ili prolazi normalno?

A moj problem nije sto je postar mamlaz. Cekam da mi ne odgovori, ako ne trazim full refund pa kako bude.
I opet cu da narucim pa neka ga ne dostave. :)
Ako je ponovo poslao, verovatno ce Ali da trazi da sacekas novi paket, ali ako nema novi tracking, pre ce presuditi u tvoju korist.
Naravno, ako ne vide po tracking prvom da efektivno nisi podigao paket a on stigao. Ne znam sta ce onda biti, ali za sitne stvari se, iz mog iskustva, uopste ne cimaju da prodavcima pomognu :)

Jel narucivao neko bateriju skoro sa alija? Treba mi za staru Nokiu. Na banggoodu nisam mogao da narucim Powerbank, jel i ovde ista situacija sa slanjem ili prolazi normalno?
Retko kako moze da se posalje PB za vecinu zemalja sveta, a sa Ali-a je dodatni problem sto su vecina fake :(

Nazad
Vrh Dno