Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da ne quote-ujum sve redom u vezi shippinga i ovog problema gde paket zavrsi u tudjim rukama.... zanima me da li ste mozda unosili i svoj PAK broj kao deo svoje adrese na jednom od tih gadget site-ova. Koliko sam razumeo sa tim PAK brojem, bi ovi u posti trebalo da se lakse snadju a i sam PAK broj ukazuje ako ne na broj stana/kuce, a ono sigurno na ulicu u kojoj zivite. (PAK broj za vasu adresu se moze naci na sajtu poste)

Pomaze li PAK i da li paket zavrsavao na 'cudnim' lokacijama kada je bio naveden kao deo adrese? Ima li neko iskustva sa ovim?

Poslednja izmena:
koja je sad fora sa master card karticama komercijalne banke i plaćanjem? dobio sam aktivacioni kod od banke za onu bezbednu kupovinu i trebalo bi da aktiviram na sajtu itd.i to mi je jasno. e sad, to je dinarski račun, a cena je u evrima. da li je to problem i mora da bude devizni račun? po kom kursu menja u dinare?

Sent from Windows 10 PC

Mislim da je po ovom iz kolone Efektiva.

Ne, ili ide po MC/Visa kursu (koji je skoro srednji), ili se dodaje 1-2% provizije, kako koja banka. Ne znam za Kombank, konkretno, nikada me nisu interesovale njihove usluge, ali ima u tarifniku sigurno, pod Platne kartice pa Ostali troskovi, traziti da li ima "Provizija za ino-transakcije" ili nesto slicno tome.

Najjače do sada, toliko o 11.11.

Evo ja bas sad pogledao cenu patika koje sam uzeo pocetkom godine. Tada sam platio 18.74e i cena istih patika kod drugih prodavaca je bila oko te brojke, mesecima. Sad sam usao da pogledam koju sam velicinu uzeo jer planiram da uzmem neke druge patike, cena je trenutno 39e, a sutra 18.33. Znaci ja ne verujem koja prevara...

Da ne quote-ujum sve redom u vezi shippinga i ovog problema gde paket zavrsi u tudjim rukama.... zanima me da li ste mozda unosili i svoj PAK broj kao deo svoje adrese na jednom od tih gadget site-ova. Koliko sam razumeo sa tim PAK brojem, bi ovi u posti trebalo da se lakse snadju a i sam PAK broj ukazuje ako ne na broj stana/kuce, a ono sigurno na ulicu u kojoj zivite. (PAK broj za vasu adresu se moze naci na sajtu poste)

Pomaze li PAK i da li paket zavrsavao na 'cudnim' lokacijama kada je bio naveden kao deo adrese? Ima li neko iskustva sa ovim?

ne. Ja imam PAK u adresi vec par godina, ali kuda ide paket vise zavisi od postara nego od poste!!! a postaru PAK ne znaci mnogo :-devil-:

Pozdrav,
Zna li neko kako dobit kupon na aliexpress? Vidim kao da prodaju kupon za 60 USD i dobije se 120 USD popusta na kupovinu od preko 400 USD. Da li je to tacno? Mogu li recimo kupim vise istih produkata kod jednog prodavca i platim kao jednu transakciju? Da li ce se obracunati popust?

jedna transakcija a predmeta koliko hoces. kupon se tesko kupuje ja sam tek sinoc u 3 uspeo da u ubodem jedan. imas vremena do ujutru

A ima li neki kupon koji se moze lakse uzet bilo kakav :D. Vidim trilion kupona a izgleda se ne moze doci ni do jednog.

Da li nakon kupovine moze da se vidi i gde kojom karticom je placeno?

Sent from my Lenovo A7600-F

Bilo kakav?

pa uzmi neki store kupon...evo ja sam nasao neki od 10$off ako potrosim 988$ :)

Uh sad vidim i da imam 35 kupona po 2$ off...ne znam sta cu sa tolikim parama :banana:

Poslednja izmena:
A ima li neki kupon koji se moze lakse uzet bilo kakav :D. Vidim trilion kupona a izgleda se ne moze doci ni do jednog.
najlakse je do kupona instalacijom aliexpres aplikacije za mobilni, dobijas kupona u vrednosti 100$. ja ih imama ali posto sam nabavio ovaj od 120 necu ih ni koristiti [emoji24]

Sent from my mobile

Preporuka za neku dobru bluetooth slušku na Aliju?

Ljudi sto ne mogu preko TB-a da kupim proizvod na Ali-ju?
Ja oznacio i pritisnuo placanje i 2 puta me odbilo,sad mi stoji ono odbrojavalje za placanje (payment) koje ce se ponistiti nakon 20 dana.
Jel to zbog navale na server Ali-ja zboig 11.11. ili? Jel kome prosla uplata?

Poslednja izmena:
^^Ako gledas headphones, Bluedio T3, a ako gledas earphones onda Meizu EP-51

Ljudi jel vam prolaze uplate? Dajte oglasite se da znam jel nesto ne valja kod mene ili je Ali opterecen,vec 3 puta me odbija za placanje?

Moja (prva) kupovina na aliju je jos na 'processing'. Odradjeno 17 minuta nakon pocetka 11.11

Jedno pitanjce: ako npr. narucim nesto sa alija i banggood-a (i ostalih kineza) kolike su sanse da to stigne u isto vreme na carinu i... kako se generalno na carini ponasaju kada imas vise paketa? (jel bude ono 'ohooo...dodji vamo...(pa im zaigra levi brk)' :)

I da... sta se kupuje? :)

meni je dva puta (cekalo po 30 minuta) dalo poruku da mi je kartica istekla!!! a juce sam njom placao i vazi do 12/16. Treci put sve uneo rucno ponovo i proslo. Ako sva tri puta naplate nekoga cu na kolac (telefon kupovao)

koji telefon, koliko para? i da..koliko se ocekuje carana za taj telefon? (verujem da si se raspitao) :D

ne ocekujem carinu DHL na susedne zemlje :-devil-:. uspeo sam da nabavim kupon 120$ pa da se iskoristi :whip:

mi 5s 128GB

Nije, kad stigne u Srbiji piše 11003 izmenicna pošta prijem. Ovo što sad piše je broj pošte negde u Kini gde je primljen.

Stize jutros upravo ta poruka :) . Jel znaci da je tek na carini,ili je vec paket raspodeljen postama?Porucio sam 25.10 ,nije lose kako sam mislio..

Meni 2 porudžbine stoje od jutros na processing, nisam ni mail za potvrdu dobio još uvek al pretpostavljam da je to normalno za danas.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Isto i meni tako stoji. Verovatno zbog gužve.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Vrh Dno