Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li je jos neko imao slican problem, kliknuh goods accepted i sad stoji Fund Processing vec nekoliko dana?

Prvi put mi se dešava da prodavac sam produži "Buyer Protection time".
Ostalo je još 10 dana da mi stigne paket, on je sam produžio na 39 ponovo.
Da li i koliko ovo da tolerišem?

Devojka mi je narucila jedan predmet od 6$ i danas proverimo da vidimo koliko je ostalo od protection time-a (trebalo je oko tridesetak da je ostalo), kad ono pise "finished" buyer has comfirmed order... Je l je to neka prevara ili sta? Ona nije kliknula da joj je stiglo. A u pitanju je malezijska posta koja stize i do 60 dana. Je l je to neka prevara ili sta? uploadfromtaptalk1455747817677.jpguploadfromtaptalk1455747829661.jpguploadfromtaptalk1455747848363.jpg

Ovo je neka prepiska od ranije. Molim za pomoc da li da otvaramo dispute

Толико је лако зезнути се да сам потпуно убеђен да сте омашком потврдили...
uploadfromtaptalk1455791801684.jpg

Dispute mislim da moze da se otvori i ako je potvrdjen prijem.

Толико је лако зезнути се да сам потпуно убеђен да сте омашком потврдили...
Pogledajte prilog 192945
Reci mi je l je moguce kinez da vrati protection time? Moguce da je greskom, ali ona se ne seca da je to uradila. Nisam imao potrebe nikad da otvaram dispute, a ovo ne verujem da bi i proslo. Ne znam sta da radim

Da li je uzimao neko sa Alija staklo sa digitajzerom za mobilne telefone? Treba mi za Lenovo S60, ako možete preporučite mi korektnog prodavca za ovu vrstu robe. Kod nas nema ni za lek, ni kod zvaničnih, a ni kod nezvaničnih servisera.

Prvi put mi se dešava da prodavac sam produži "Buyer Protection time".
Ostalo je još 10 dana da mi stigne paket, on je sam produžio na 39 ponovo.
Da li i koliko ovo da tolerišem?
Meni je pre desetak dana kinez po drugi put sam produžio protection time. Ni ja nisam znao da je to moguće.
I to oba puta za 30 dana.

Kad sam ga pitao zašto je produžio (jer prvi put je ostalo čak 30 dana do isteka), i da li zna šta se dešava sa paketom, dobio sam odgovor: Dear friend, it is very important for you to have protection time...

Poslednja izmena:
Koliko ono bese da prodavac moze maksimalno da produzi Purchase Protection, jel 180 dana? Mislim da se pisalo negde u temi, ali ne mogu da pronadjem...

meni juce stigao paket poslat u maju prosle godine bez trackinga, znaci oko 9 meseci putovao... nije nesto puno kostao pa ne otvaram dispute za te sitnice jer se nadam da ce kad tad stici xD

Auuu *** :) Gde je to lezalo tolike mesece, pesaka da je shipcilo pa bi stiglo daleko pre.

meni juce stigao paket poslat u maju prosle godine bez trackinga, znaci oko 9 meseci putovao... nije nesto puno kostao pa ne otvaram dispute za te sitnice jer se nadam da ce kad tad stici xD
Zašto se ne žaliti tj. zašto ne iskoristiti svoja prava?

Koliko ono bese da prodavac moze maksimalno da produzi Purchase Protection, jel 180 dana? Mislim da se pisalo negde u temi, ali ne mogu da pronadjem...
Da li postoji to pravilo negde zapisano na sajtu? Ja nisam mogao da nađem ništa vezano za tako nešto...

Poslednja izmena:
Nisam ni ja uspeo da pronadjem, cak sam i pricao sa podrskom na chatu, al oni me nesto nisu skontali, kao to morate da pitate prodavca, samo on zna...:lupko:

Da li je neko narucio sa Alija robu od recimo 55 evra?
Ovo me interesuje http://www.aliexpress.com/item/1pc-...1885296347.html?spm=2114.01010208.8.14.mtqKOu
Koliko bi to mene ukupno kostalo posto u ovoj nasoj drzavi i za robu od 10 evra koju narucim placam dodatno neki porez, carinu, taksu ili sta li vec, bitno je da im se placa i onda me izadje mnogo vise.

Nemoj ovo nikako, ako ti procene na pravu vrednost (preko 50EUR) odrace te za spediciju Fedex (oko 6000) i DHL (oko 4000) plus carina i PDV. Ako nadjes da se salje obicnom postom, naruci.

Poslednja izmena:
Mislim da bi ok proslo, vrednost se i ne gleda toliko koliko dimenziono je mali predmet, pise 20g tamo, to je verovatno mistype sa njihove strane, ali verovatno oko 200gr, sto znaci da moze u pismo povece da stane lagano. Ne bi trebalo da bude problema

Ne salju te slusalice. Ako pricamo sa Amazona u Srbiju...

Da li je uzimao neko sa Alija staklo sa digitajzerom za mobilne telefone? Treba mi za Lenovo S60, ako možete preporučite mi korektnog prodavca za ovu vrstu robe. Kod nas nema ni za lek, ni kod zvaničnih, a ni kod nezvaničnih servisera.

Neko? Bilo kakvo iskustvo?

Ja sam naručio za tablet i bilo je ok kod ovog prodavca Check out this recommended store on AliExpress. Find great products at low prices!
http://s.aliexpress.com/ja6VbMzE
(from AliExpress Android) nisam imao preporuke ali ispalo je sve ok.

Kada otkazem porudzbinu na aliju isti dan kada sam i narucio za koliko vremena ce mi biti vracen novac?

Ja sam npr u Komercijalnoj posle 2-3 dana dobijao refund, jedino sto sam im slao sliku sa sajta gde je prikazano da su refundirali.

Nisam narucivao vec neko vreme sa alija i u medjuvremenu otvorih racun u Erste, i dobio Mastercard. Jel se moze narucivati sa njom i jel problem sto se tice refunda? Mislim da je spominjano nesto u vezi toga al ne mogu da pronadjem

Narucivao sarke za laptop, nisam mogao da ih nigde nadjem kod nas.... putovale mesecak dana. Sredio sam komp i dao rodjaku na koriscenje... proslo vec godinu i malo vise, sarke ne mrdaju ;-)

Ne znam zasto je meni receno da je bolje uzimati sa onom poklon karticom na Aliju..

Ja imam Intesa Internet Visa karticu i super je. Sva sreca, nijednom do sad nisam morao da trazim refund, pa ne znam kakav je postupak.

Vrh Dno