Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ljudi moji ako ovi sa Alija znaju sta rade, zar je moguce da pisu da je paket poslat, a da nije poslat?!?
Narucio sam 2 led sijalice sa senzorom pokreta jos pre Nove. Nakon par meseci, novac mi je vracen posto paket nije stigao. Narucim ponovo od istog prodavca i on mi posle par dana kaze da tih sijalica nema. Ja ga pitam da li ce on da ukine vreme koje tece za posiljku ili moram ja. Lik mi samo odgovara sa "yes". U medjuvremenu u statusu mi stoji "The seller has shipped your order". Ja ga pitam zasto je prvo rekao da nema a sad ih poslao i da li je uopste poslao, a on mi samo odgovara "you can open the disputed,i refund". E sad da li da otvorim taj "Dispute" posto ih izgleda nije ni poslao ili ne? Da li ce mi ponovo vratiti ceo iznos?

Ja bih otvorio dispute, prilozio dokaze da laze, tj. da prica nepovezane stvari, trazio pun povracaj i to je to. Jednostavno kazes da se ne osecas sigurnoo i da nemas poverenje da ce poslati robu.

@marrecar Nisi trebao da narucujes od istog... Kad me jednom zezne vise od tog prodavca ne narucujem.

Narucio sam par stvari sa alija. I to je stiglo. Ali postar je ostavio papiric da se u roku od 5 dana preuzme posiljka u posti. Ja sanduce nisam proveravao i taj rok je probijen. Danas sam otisao u postu i rekli su mi da je posiljka vracena. Sta mi je ciniti?

Prvi put mi se dešava da prodavac sam produži "Buyer Protection time".
Ostalo je još 10 dana da mi stigne paket, on je sam produžio na 39 ponovo.
Da li i koliko ovo da tolerišem?
I meni se isto desilo. Otvorio dispute, escalate dispute , i niko me ne zarezuje već 25 dana. Ni prodavac, ali ni Alijev tim.

Pozdrav, narucio bih ovu dijagnostiku, pa posto vidim da se salje preko DHL sts mogu da ocekujem sto se tice isporuke i carine. For TOYOTA DENSO Intelligent Tester IT2 for Toyota/Suzuki 2015.12V without Oscilloscope IT2 for toyota Intelligent Tester 2
http://s.aliexpress.com/EVvUjQfM
(from AliExpress Android)

Mislim da ti tu nema nikakve preterane nauke, verujem da kada bi otvorio, to bi bio namotan usb kabl s jednog na drugi kraj, ovo ostalo cisto da bude dock. Naravno biras koji odgovara tvom telefonu, a vidim da je i prodavac pouzdan tako da ne bi pogresio da kupis. Doduse ne znam kakav je ovo ulaz pozadi.

Ne smem da se zakunem, jeste za nokiju , al da vidiš kad ti treba i punjač . Taj pozadi mikro USB , je za punjač , komp ... Nigde ne pominju ni 5v . Praktično, samo da posadiš telefon.

Ako se ne varam isto micro usb, moguće da je unutra neka vrsta produžnog micro usb kabela.

Pozdrav, narucio bih ovu dijagnostiku, pa posto vidim da se salje preko DHL sts mogu da ocekujem sto se tice isporuke i carine. For TOYOTA DENSO Intelligent Tester IT2 for Toyota/Suzuki 2015.12V without Oscilloscope IT2 for toyota Intelligent Tester 2
http://s.aliexpress.com/EVvUjQfM
(from AliExpress Android)
Никако преко ДХЛ, прво што деру друго што не дају увоз све што има везе са дијагностиком на физичко лице, мораш преко фирму. Мени су за дијагностику од 200$ наплатили 120€ царину и услугу царињења.

Eo i ja da kukam
Naime, paket koji je poslat 8.1 (shiped out) sa AliExpress još nije stigao. Prodavac je produžio purchase protection pošto sam ih kontaktirao par dana pre isteka i odgovorili su sa 'please Wait it will arrive as other customer. We will contact your postman to hurry"
Zamalo nisam umro od smeha a i bilo mi simpaticno pa nisam otvarao dispute.
E sad isteklo je ono 50 dana full refund pa se razmišljam da otvorim dispute. Ako otvorim i vrate mi pare moze da se desi da paket stigne pošto nema kod za praćenje, jel tako ili gresim?

@Vop
Da, moze da se desi da stigne, a mozda je i dobio noge.
Ako paket stigne(a pre toga ti vrate novac), bude korektan pa mu uplati ponovo.

@Vop
Nemaš obavezu da vraćaš pare ako nije stiglo na vreme a ipak ti stigne. Od poštenju neka misli i prodavac kad pravi ponudu, i stavi isporuku koju ne može ispoštovati pošto pošalje najeftinijom varijantom, ali ne onom koju je naveo . Suviše im se često događa.

@Vop
Da, moze da se desi da stigne, a mozda je i dobio noge.
Ako paket stigne(a pre toga ti vrate novac), bude korektan pa mu uplati ponovo.

@Vop
Nemaš obavezu da vraćaš pare ako nije stiglo na vreme a ipak ti stigne. Od poštenju neka misli i prodavac kad pravi ponudu, i stavi isporuku koju ne može ispoštovati pošto pošalje najeftinijom varijantom, ali ne onom koju je naveo . Suviše im se često događa.
Ja ovako razmišljam ko @Kica1
Ja sam hteo da ne komplikujem i ispostujem prodavce da ne šalju više paketa sa sitnicama pa sam sve naručio od jednog prodavca. Vrednost paketa je oko 30 dolara al sve sitnice tipa maske za tel, slušalice, kablici i oni poslali nekom službom YenWen ili kako već. Tamo lepo piše "on time delivery". Još sam i neke sitnice platio i skuplje da bi sve bilo u istom paketu

Naručio sam još 2.12. neke zaštitne folije za mobilni, za dolar i nešto sitno bilo 3 komada preko alija... pre par dana mi je poštar zakucao i tražio 212 dinara (100 din pregled, 66 din pdv i 45 din provizija). Ja se već i oprostio da ću ih dobiti iako mi je kinez poslao malezijskom poštom sa brojem - i po tom broju je pisalo da je pošiljka još 12.2. ušla u Srbiju, a dobio sam je 20 dana kasnije.

Jel moguće da je neko mogao to da carini? Na papiru stoji 3 x 1$ x 20% PDV :D Ranije sam poručivao po 7 komada u jednoj koverti i ništa. Počinjem da verujem da prvih par puta ne carine ništa a onda kad vide tvoje ime i prezime carine ko nenormalni sve što stigne... Imaju li u kompjuteru na terminalu ko je šta poručivao, neku kao istoriju?

BTW radi se o niškoj službi carinske uprave.

Počinjem da shvatam da se za sitne stvari više ne vredi mlatiti jer mi za SVE naplate PDV, a ranije nije bilo tako...

Jel neko povezao kreditnu karticu sa Alipay nalogom kako bi dobio kupon od 8$?

Jel neko povezao kreditnu karticu sa Alipay nalogom kako bi dobio kupon od 8$?
Nešto sam povezao, nemam pojma šta. Kad plaćanja na Aliju, ide bez provere broja itd. Niko mi ništa nije nudio?
Nije odgovor, više pitanje. Šta imam od ovog plaćanja osim sporijeg refunda.

Poslednja izmena:
Kupon se dobija za kupovinu od preko 59$. Ja sam povezao, doduse nisam kupovao nesto vise od toga, tako da nisam dobio. Taman da pitam, koliki je limit, tj. do koje cene mogu da kupujem a da nisam verifikovao? Mrzi me da skeniram licnu i da saljem, a cisto sumnjam da cu uzimati nesto skuplje.

A ja baksuz imam staru Maestro karticu, moram da idem u banku (ERSTE) da mi zamene za MasterCard, ne može Maestro da se poveže sa Alipay.

Što se tiče plaćanja: ja nikad nisam koristio ni PayPal tako da nemam pojma oko procedure nego me privuklo ovo za kupon od 8$. :)

Nemoj dzaba da se uzbudjujes, ne dobijaju svi tih 8$ nego ogranicen broj.
Nikakve su sanse da to budes bas ti :)

I ja sam se tako zaleteo...i nista, klasican kineski marketing :D

Imaju li u kompjuteru na terminalu ko je šta poručivao, neku kao istoriju?

BTW radi se o niškoj službi carinske uprave.

Počinjem da shvatam da se za sitne stvari više ne vredi mlatiti jer mi za SVE naplate PDV, a ranije nije bilo tako...

Ja sve što sam naručio i stiglo preko Niške carine naplacen mi pdv, dostava i još neke dažbine. Nikad doduše nisu carinili preko realno plaćene šume al sve carinjeno. Zato su i najsporiji

Nazad
Vrh Dno