Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa ne nude ti javno upravo zato ti i nude u nekoj prepisci do koje Ali ne moze doci ili ne citaju.
Javno, legalno ne smeju da ti nude PP sto nisu ni radili.
Ne razumem kako pitas kako smeju kad je protiv pravila. To dakle znate samo ti i prodavac. Da je javno pod "opis" napisao da moze da se plati preko PP onda bi bilo smisleno tvoje pitanje, jer onda krse JAVNO pravila i snosili bi sankcije, 'vako niko ne zna sem tebe i njih.
Pozdrav.

Jel ti stvarno ne citas sta ti pisu, aj procitaj sta sam napisao iza "ILI" pise "ili ne citaju" to ne znaci da ne mogu da citaju vec da mozda nisu citali.

Poenta je u tome sto Ali moze doci do svega sto je na njihovom sajtu i na njihovim serverima, a buduci da se komunikacija obavlja preko njihovog sajta ne moram valjda da objasnjavam kako imaju uvid u sve.
Druga stvar niko ne cita poruku po poruku jer toliko ljudi nije sto nemaju nego i da imaju morali bi po ceo dan da sede i da citaju razne prepiske, jednostavno imaju neku skriptu koja juri ''sumnjive reci i fraze'' i onda kada skripta detektuje nesto ziv covek pregleda to, slicno nesto kao sistem po kojem adsense funkcinise, znaci botovi pretrazuju sajtove sa zadatim kriterijumima i onda kada spaze nesto sumnjivo ili nelegalno pregleda ziv covek.

Ja sam jednom to radio, kada prodavac to sto sam ja trazio nije u opste imao oglaseno vec smo se putem poruka dogovorili da mu platim putem PP.

Ako vec ima oglaseno proizvode koje kupujes on cenu regularno putem alexpresa moze veoma lako da umanji i tako da popust, ne kapiram zasto bi koristio PP.

Ni meni nije jasno, ja sam pitao za popust moze li buduci da je 4 kom u pitanju i odmah su me pitali za PP, odbio sam ja to da se ipak ne kockam za bukvalno nikakav popust.

Kupovao neko bluetooth slusalice preko Alija ili nekog slicnog sajta..Imaja li ko dobra iskustva da preporuci neki model? :D
Inace mislim na one za auto/razgovor ne one za muziku...

Zna li neko kako da isfiltriram prodavnice koje pojedinu robu šalju iz EU skladišta? Sporadično naletim na poneku takvu ponudu, ali nikako da nadjem način da ih sve izlistam.

То се и ја питам.. Последње две пошиљке су ми из ЕУ стигле, и осетно су квалитетније, лепше запаковане.. Као у продавници..

A koji su to sto salju iz eu skladista? Ima nas po eu, ne mora za srbiju?

Znam da ne šalju kod nas, a i nešto malo je skuplje, hteo sam telefon da naručim u Madjarsku.

Poslednja izmena:
Koliko znam Top-One sa aliexpresa ima tu opciju. Imate i temu, covek se bavi i saradjuje sa njima :)

7e9a339e054b15ec9cb445d02fa3b23f.jpg

Paket poslat avionom 7.marta, danas je 18.Pa jel treba avionu 11 dana da dodje do Srbije?

Ko kaže da je poslat?

Koliko znam Top-One sa aliexpresa ima tu opciju. Imate i temu, covek se bavi i saradjuje sa njima :)

Hvala na preporuci. :)

Evo teme:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=373812

Za eu dostavu DHL-om imate kupon u temi za popust od 5$ + tempered glass na poklon.

Možete i meni da pošaljete broj naružbine za promenu cene.

Zna li neko kako da isfiltriram prodavnice koje pojedinu robu šalju iz EU skladišta? Sporadično naletim na poneku takvu ponudu, ali nikako da nadjem način da ih sve izlistam.

A koji su to sto salju iz eu skladista? Ima nas po eu, ne mora za srbiju?

То се и ја питам.. Последње две пошиљке су ми из ЕУ стигле, и осетно су квалитетније, лепше запаковане.. Као у продавници..

I ja bih takodje te sto salju iz EU.

Poslednja izmena:
Sad sam proverio jedan paket i u Details stoji sledeće:

2016.03.14 22:23 (GMT-7): Uručenje,Vraćeno pošiljaocu
2016.03.14 00:06 (GMT-7): Otprema
2016.03.13 20:14 (GMT-7): Za carinu
2016.03.13 18:46 (GMT-7): Prispeće

Ja ništa nisam primio niti mi je poštar dolazio (a ok je lik, redovno donosi), postoji li šansa da se to nekako i negde preuzme ili barem proveri?

da je doslo do tvog postara, te da je pokusana isporuka (nikog da primi) pisalo bi i

Uručenje Ostavljen izveštaj
Uručenje Na isporuci

i nakon 5 radnih dana bi islo Uručenje Vraćeno pošiljaocu

ovako, na koverti, po svemu sudeci, nisu bile sve potrebne informacije da bi se odredio primaoc (tipa fali prezime/mesto...) te je odmah i vraceno posiljaocu

Otpratio sam Ilionovu temu. Ok, za telefone, imaću u vidu.
Dosadilo mi ovo čekanje od mesec i kusur. Dajte linkove, ako imate neki za ta evropska skladišta, i za ostale tipove robe .

Da li je za carinu na odecu preko Alija isto kao i za Sportsdirect, nema carine ispod 50 evra? Hteo sam da narucim nekoliko majica od istog prodavca, ukupno bi ispalo oko 45€ i free shipping

Ja bih to narucio u vise razlicitih narudzbina, tako da ti stigne vise paketa. Koliko vidim na carini vise gledaju velicinu paketa i tezinu, a i sta pise. Pa ako ti natrpa vise majica u jedan paket, bice i tezi glomazniji pa mozda pogledaju sta je. Ali ne bi trebalo da carine ako kosta ispod 50e. To bi trebalo i prodavcu da naznacis da napise da je ili poklon ili neku nizu cenu. Ja sam za patike od 19e rekao da napise nizu cenu od 20e, cisto za svaki slucaj, stigao paket oznaceno kao poklon, mislim da je vrednost kao 5e, bez carine proslo, a ni pdv nije bio.

Da li se neko dogovarao sa prodavcem da prilikom slanja napise manju vrednost paketa nego sto kosta i kako je prosao?
Da li su carinici priznali to ili su naplatili porez iz njihove glave?

Ja sam narucio neki uredjaj sto kosta 49,49 evra ali sam se dogovorio sa prodavcem da stavi vrednost 10-15 USD pa me interesuje da li bi to proslo.

Da li se neko dogovarao sa prodavcem da prilikom slanja napise manju vrednost paketa nego sto kosta i kako je prosao?
Da li su carinici priznali to ili su naplatili porez iz njihove glave?

Ja sam narucio neki uredjaj sto kosta 49,49 evra ali sam se dogovorio sa prodavcem da stavi vrednost 10-15 USD pa me interesuje da li bi to proslo.

to kinezi sami rade, ali na carini uzimaju cene iz glave... a ovi u NS ako i vide bas nisku cenu onda se desi da naplate 5x iste :)

Znam da rade pa sam mu zbog toga rekao da nebude vrednost 1 USD sto je hteo da stavi ali ni da nestavlja 49,49 USD.

A to da precenjuju, to znam. Drzace za kablove (one male okrugle sto se lepe na sto) su mi procenili da vrede 10USD i naplatili porez oko 360 dinara. Kasnije sam isto to video kod nas za 185 dinara.

Danas mi stigli sundjeri za čišćenje lemilice, plaćeni 0.5$ i poštar me odrao 160 dinara. Pdv 11 dinara na uplatnici... Sramota.

Izgledali su strasno, morali su da otvore posiljku :d

Stigla mi je maska za telefon 13 dana nakon sto sam porucio, odusevljen sam brzinom kineza :d

Vrh Dno